food and restaurant

 0    60 fiszek    dkujawski
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wołowina
rozpocznij naukę
beef
widelec
rozpocznij naukę
fork
chleb
rozpocznij naukę
bread
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
makaron
rozpocznij naukę
pasta
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
surowy
rozpocznij naukę
raw
kiełbasa, parówka
rozpocznij naukę
sausage
smażony
rozpocznij naukę
fried
wytrawny (o winie)
rozpocznij naukę
dry
przystawki
rozpocznij naukę
starters
łyżka
rozpocznij naukę
spoon
napiwek
rozpocznij naukę
tip
kurczak
rozpocznij naukę
chicken
buraki
rozpocznij naukę
Beetroots
kotlet
rozpocznij naukę
chop
sól
rozpocznij naukę
salt
gazowany
rozpocznij naukę
sparkling
danie glówne
rozpocznij naukę
main course
ryż
rozpocznij naukę
rice
marchew
rozpocznij naukę
carrot
indyk
rozpocznij naukę
turkey
sałata
rozpocznij naukę
lettuce
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
frytki
rozpocznij naukę
French fries
sos
rozpocznij naukę
sauce
pieprz
rozpocznij naukę
pepper
brzoskwinia
rozpocznij naukę
peach
ziemniaki
rozpocznij naukę
potatoes
gotowany
rozpocznij naukę
boiled
mrożony
rozpocznij naukę
frozen
świeży
rozpocznij naukę
fresh
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
ogórek
rozpocznij naukę
cucumber
mięso
rozpocznij naukę
meat
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
ananas
rozpocznij naukę
pineapple
pieczony
rozpocznij naukę
roast
krewetki
rozpocznij naukę
shrimps
truskawki
rozpocznij naukę
strawberries
masło
rozpocznij naukę
butter
dorsz
rozpocznij naukę
cod
ośmiornica
rozpocznij naukę
octopus
gruszka
rozpocznij naukę
pear
ość
rozpocznij naukę
fishbone
skrzydełko
rozpocznij naukę
wing
kelner
rozpocznij naukę
waiter
pietruszka
rozpocznij naukę
parsley
kalafior
rozpocznij naukę
cauliflower
pomidor
rozpocznij naukę
tomato
śledź
rozpocznij naukę
herring
sałatka
rozpocznij naukę
salad
ser
rozpocznij naukę
cheese
tuńczyk
rozpocznij naukę
tuna
nóż
rozpocznij naukę
knife
groszek
rozpocznij naukę
peas
śliwka
rozpocznij naukę
plum
ostrygi
rozpocznij naukę
oysters
kluski
rozpocznij naukę
noodles

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.