Francuski ryby i mięsa

 0    39 fiszek    elinka767
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
les fruits de mer
rozpocznij naukę
owoce morza
le poissonnier
rozpocznij naukę
sprzedawca ryb
la poissonnerie
rozpocznij naukę
sklep rybny
le saumon
rozpocznij naukę
łosoś
la sole
rozpocznij naukę
sola ryba
la sardine
rozpocznij naukę
sardynka
le thon
rozpocznij naukę
tuńczyk
préparer
rozpocznij naukę
przygotowywać
enlever
rozpocznij naukę
zdjąć
la tête
rozpocznij naukę
głowa
les arêtes
rozpocznij naukę
ości
un crabe
rozpocznij naukę
krab
des coquillages
rozpocznij naukę
skorupiaki muszlowe
une moule
rozpocznij naukę
małża
une huître
rozpocznij naukę
ostryga
une coquille Saint-Jacques
rozpocznij naukę
małża śwJakuba
la viande
rozpocznij naukę
mięso
le porc
rozpocznij naukę
wieprzowina
le charcutier
rozpocznij naukę
wędliniarz, masarz
végétarien
rozpocznij naukę
wegetarianin
une côtelette
rozpocznij naukę
kotlet
du jambon
rozpocznij naukę
szynka
un saucisson
rozpocznij naukę
kiełbasa
une saucisse
rozpocznij naukę
kiełbaski
le bœuf
rozpocznij naukę
wołowina
une entrecôte
rozpocznij naukę
antrykot
un filet
rozpocznij naukę
polędwica
l'agneau
rozpocznij naukę
jagnięcina
un gigot
rozpocznij naukę
udziec
le veau
rozpocznij naukę
cielęcina
une escalope de veau
rozpocznij naukę
Kotlet cielęcy
un rôti
rozpocznij naukę
pieczeń
la volaille
rozpocznij naukę
drób
un poulet
rozpocznij naukę
kurczak
un canard
rozpocznij naukę
kaczka
une dinde
rozpocznij naukę
indyk
une aile
rozpocznij naukę
skrzydełko
une cuisse
rozpocznij naukę
udko
la charcuterie
rozpocznij naukę
wędliny

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.