Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
zupy i smażenie
zupy i smażenie
0
75 fiszek
guest2444238
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
fry
rozpocznij naukę
smażyć
brown
rozpocznij naukę
przyrumienić
oil
rozpocznij naukę
olej
lard
rozpocznij naukę
smalec
pan fry
rozpocznij naukę
smażenie n patelni
stir fry
rozpocznij naukę
krótkie smażenie
shallow
rozpocznij naukę
płytki
wok
rozpocznij naukę
wok
Deep fry
rozpocznij naukę
Smażyć głęboko
submerge
rozpocznij naukę
zanurzać się
batter
rozpocznij naukę
rzadkie ciasto
eqipment
rozpocznij naukę
sprzęt
slightly
rozpocznij naukę
lekko
large
rozpocznij naukę
wielki
skillet
rozpocznij naukę
ciężka patelnia
retains
rozpocznij naukę
zachowac
pans
rozpocznij naukę
patelnie
toss the ingradients
rozpocznij naukę
wrzuć składniki
toss
rozpocznij naukę
podrzucać
vigorously
rozpocznij naukę
energicznie
coated
rozpocznij naukę
otoczony w czymś
errors
rozpocznij naukę
błędy
the heat
rozpocznij naukę
ogień
born
rozpocznij naukę
palić
lightweight
rozpocznij naukę
lekki
saute pans
rozpocznij naukę
smażenie na małej ilości tłuszczu
saute
rozpocznij naukę
czyste mięso
submerg
rozpocznij naukę
zanurzenie
pea
rozpocznij naukę
groszek
leek
rozpocznij naukę
por
cliner
rozpocznij naukę
konsument
broth chicken
rozpocznij naukę
rosół z kurczaka
ingredient
rozpocznij naukę
składnik
willing
rozpocznij naukę
chętny
thick
rozpocznij naukę
gęsty
clam chowder
rozpocznij naukę
zupa z małży
bisque
rozpocznij naukę
zupa z chomara
stew
rozpocznij naukę
gulasz
advertis
rozpocznij naukę
advertis
find out
rozpocznij naukę
dowiedzieć się
include
rozpocznij naukę
zawierać
delightful
rozpocznij naukę
zachwycający
season
rozpocznij naukę
przyprawić
untersils
rozpocznij naukę
naczynia
knives
rozpocznij naukę
noże
paring knife
rozpocznij naukę
nóż do obierania
butcher knife
rozpocznij naukę
nóż do mięsa
boning knife
rozpocznij naukę
nóż do kości
french knife
rozpocznij naukę
nóż do siekania
steel
rozpocznij naukę
ostrzanka do noży
forks
rozpocznij naukę
widelce
spoons
rozpocznij naukę
łyżki
whisks
rozpocznij naukę
trzepaczki
spatuala
rozpocznij naukę
szpatułka
ladles
rozpocznij naukę
chochle
measuring cups
rozpocznij naukę
miarki
scoops
rozpocznij naukę
gałki
graters
rozpocznij naukę
tarki
strainer
rozpocznij naukę
durszlaki
cutting board
rozpocznij naukę
deska do krojenia
pot
rozpocznij naukę
garnek
sauce pan
rozpocznij naukę
rondel
strainer
rozpocznij naukę
sitko
pan
rozpocznij naukę
patelnia
skillets
rozpocznij naukę
patelnie
frying pan
rozpocznij naukę
patelnia do smażenia
sheet pans
rozpocznij naukę
patelnie
toaster
rozpocznij naukę
toster
mixer
rozpocznij naukę
mikser
food processor
rozpocznij naukę
robot kuchenny
Deep fryer
rozpocznij naukę
frytkownica
pressure cooker
rozpocznij naukę
garnek. do gotowania na parze
microwave
rozpocznij naukę
mikrofala
blender
rozpocznij naukę
mikser, blender
scale
rozpocznij naukę
waga
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest2444238.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo do egzaminu FCE
wypróbuj za darmo
Podstawowe słownictwo angielskie
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności