Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
11.8 Meine Lieblingsspeise
11.8 Meine Lieblingsspeise
0
61 fiszek
michawapps
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
die Lieblingsspeise (die Lieblingsspeisen)
rozpocznij naukę
ulubiona potrawa
servieren
rozpocznij naukę
podawać
die Aprikosencreme
rozpocznij naukę
krem morelowy
schmecken
rozpocznij naukę
smakować
versuchen
rozpocznij naukę
próbować
ehrlich gesagt
rozpocznij naukę
szczerze mówiąc
enthalten
rozpocznij naukę
zawierać
die Aprikose (die Aprikosen)
rozpocznij naukę
morela
der Zucker
rozpocznij naukę
cukier
der Vanillezucker
rozpocznij naukę
cukier wanilinowy
der Zitronensaft
rozpocznij naukę
sok cytrynowy
das Blatt
rozpocznij naukę
listek
die Gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
das Eiweiß
rozpocznij naukę
białko
der Esslöffel
(Abkürzung: EL)
rozpocznij naukę
łyżka
die Zubereitung
rozpocznij naukę
przygotowanie
także: przyrządzenie
abziehen
rozpocznij naukę
ściągnąć skórkę
entkernen
rozpocznij naukę
drylować
także: wyjąć pestki
im Mixer pürieren
rozpocznij naukę
zetrzeć w mikserze
einweichen
rozpocznij naukę
zamoczyć
auflösen
rozpocznij naukę
rozpuścić
verrühren
rozpocznij naukę
pomieszać
także: wymieszać
die Speise beginnt fest zu werden
rozpocznij naukę
potrawa zaczyna tężeć
zu steifem Schnee schlagen
rozpocznij naukę
ubić na sztywną pianę
der Eischnee
rozpocznij naukę
piana z jajek
die Aprikosenspeise
rozpocznij naukę
potrawa z moreli
in Portionsgläser füllen
rozpocznij naukę
napełnić salaterki
gekühlt servieren
rozpocznij naukę
podawać schłodzone
leicht abziehen
rozpocznij naukę
łatwo obrać
kochendes Wasser
rozpocznij naukę
gotująca woda
tauchen
rozpocznij naukę
zanurzyć
kochen
rozpocznij naukę
gotować
dünsten
rozpocznij naukę
dusić
erwärmen
rozpocznij naukę
podgrzać
anbrennen
rozpocznij naukę
przypalić
backen
rozpocznij naukę
piec
überbacken
rozpocznij naukę
zapiec
grillen
rozpocznij naukę
piec na grillu
braten
rozpocznij naukę
smażyć
mischen
auch: rühren
rozpocznij naukę
mieszać
würfeln
rozpocznij naukę
pokroić w kostkę
Tomaten vierteln
rozpocznij naukę
pokroić pomidor na ćwiartki
schneiden
rozpocznij naukę
pokroić
in Ringe schneiden
rozpocznij naukę
pokroić w plasterki
schichten
rozpocznij naukę
ułożyć warstwami
verrühren
rozpocznij naukę
zamieszać
abschmecken
rozpocznij naukę
degustować
(kosztować)
zubereiten
rozpocznij naukę
przygotować
würzen
rozpocznij naukę
przyprawić
salzen
rozpocznij naukę
posolić
pfeffern
rozpocznij naukę
popieprzyć
Zucker darüberstreuen
rozpocznij naukę
posypać cukrem
gießen
rozpocznij naukę
polać
schlagen
rozpocznij naukę
ubić
reiben
rozpocznij naukę
zetrzeć
hausgemacht
rozpocznij naukę
domowej roboty
knusprig
rozpocznij naukę
chrupiący
leicht bekömmlich
rozpocznij naukę
lekkostrawny
kalorienarm
rozpocznij naukę
niskokaloryczny
kalorienreich
rozpocznij naukę
wysokokaloryczny
vitaminreich
rozpocznij naukę
bogaty w witaminy
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Michawapps.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo do egzaminu FCE
wypróbuj za darmo
Kolokacje z czasownikami angielskimi
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności