jedzenie

 0    36 fiszek    rutren2016
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Gorzki
rozpocznij naukę
Bitter
Mdły
rozpocznij naukę
bland
Karp
rozpocznij naukę
Carp
Dorsz
rozpocznij naukę
Cod
Rogalik
rozpocznij naukę
Croissant
Kuchnia
rozpocznij naukę
cousin
Delikatny
rozpocznij naukę
Delicate
Pączek
rozpocznij naukę
Doughnut
Bez tłuszczu
rozpocznij naukę
fat-free
Smak
rozpocznij naukę
flavour
Zepsuć się
rozpocznij naukę
go off, go bad
Kasza
rozpocznij naukę
Groats
Łupacz
rozpocznij naukę
Haddock
Śledź
rozpocznij naukę
Herring
Średnio wysmażony
rozpocznij naukę
Medium rare
Rozgotowany
rozpocznij naukę
Overcooked
Ostryga
rozpocznij naukę
Oyster
Flądra
rozpocznij naukę
plaice
Gotowany, z wody
rozpocznij naukę
poached
Drób
rozpocznij naukę
Poultry
Żyto
rozpocznij naukę
Rye
Słony
rozpocznij naukę
Salty, savoury
Słone paluszki
rozpocznij naukę
Salty sticks
Przyprawy
rozpocznij naukę
Spices, seasoning
data przydatności do spożycia, dzień ważności
rozpocznij naukę
sell-by date, expiry day
Kwaśny
rozpocznij naukę
Sour
Biszkopt
rozpocznij naukę
sponge cake
Kalmary
rozpocznij naukę
Squids
Czerstwy
rozpocznij naukę
Stale
Niedogotowany
rozpocznij naukę
Undercooked
Cielęcina
rozpocznij naukę
Veal
Pszenica
rozpocznij naukę
Wheat
Pełnoziarnisty, razowy
rozpocznij naukę
Wholemeal, whole grain
Drożdże
rozpocznij naukę
Yeast
owies
rozpocznij naukę
oats
Mąka
rozpocznij naukę
Flour

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.