Gotowanie

 0    44 fiszki    ganja87
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
blanszować
rozpocznij naukę
blanchieren
ciąć
rozpocznij naukę
[zer] stückeln
dodawać / (dokładać) cukru, soli
rozpocznij naukę
hinzutun / zugeben
doprowadzać do wrzenia
rozpocznij naukę
zum Kochen bringen / aufkochen
dusić, gotować na parze
rozpocznij naukę
dämpfen
dusić (pieczeń)
rozpocznij naukę
schmoren
duszony
rozpocznij naukę
gedünstet
faszerować pieróg mięsem
rozpocznij naukę
eine Pirogge mit Fleisch füllen
faszerowany
rozpocznij naukę
gefüllt
gotować na parze mit Dampf kochen / dämpfen
rozpocznij naukę
Dämpfen Kochen mit Dampf / dämpfen
gotować na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
auf kleiner Flamme kochen
kroić coś na kawałki
rozpocznij naukę
etwas in Stücke schneiden
kroić coś na plasterki
rozpocznij naukę
etwas in Scheiben schneiden
kroić coś w kostkę
rozpocznij naukę
etwas in Würfel schneiden
marynowany
rozpocznij naukę
mariniert
miażdżyć
rozpocznij naukę
zerquetschen / zerdrücken
mieszać
rozpocznij naukę
rühren / verrühren
mieszać coś z czymś
rozpocznij naukę
etwas mit etwas mischen / vermischen
miksować – mixen / mischen
rozpocznij naukę
mix - mixen / mischen
na mocnym ogniu
rozpocznij naukę
bei starker Hitze
na słabym ogniu
rozpocznij naukę
bei schwacher Hitze / bei geringer Hitze
na średnim ogniu
rozpocznij naukę
bei mittlerer Hitze
obierać (jajko)
rozpocznij naukę
[ab] pellen
obierać (ze skórki, z łupin)
rozpocznij naukę
[ab] schälen
obierać ziemniaki
rozpocznij naukę
Kartoffeln schälen
odparować
rozpocznij naukę
verdunsten / verdampfen
opłukać
rozpocznij naukę
spülen / abwaschen
osłodzić
rozpocznij naukę
versüßen
posypać cukrem
rozpocznij naukę
mit Zucker bestreuen
rozdrabniać
rozpocznij naukę
zerkleinern
rozgotowany
rozpocznij naukę
zerkocht / verkocht
rozpuszczać
rozpocznij naukę
verdünnen
rozwałkować ciasto
rozpocznij naukę
den Teig rollen
siekać
rozpocznij naukę
hacken
smarować chleb
rozpocznij naukę
Brot schmieren
solić (w celu przyprawienia)
rozpocznij naukę
salzen
solić (w celu zakonserwowania)
rozpocznij naukę
einsalzen
surowy
rozpocznij naukę
roh
topić
rozpocznij naukę
schmelzen
ubijać
rozpocznij naukę
schlagen
ugotować się
rozpocznij naukę
garen
wędzić (ryby, wędliny)
rozpocznij naukę
räuchern / geräuchert werden
zagęszczać
rozpocznij naukę
eindicken
zapiekać
rozpocznij naukę
überbacken

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.