world cuisines

 0    52 fiszki    mbw5r69krr
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
szczelny
rozpocznij naukę
airtight
galareta
rozpocznij naukę
aspic
dostepny
rozpocznij naukę
available
nędzny, głodowy
rozpocznij naukę
beggarly
rosół, bulion
rozpocznij naukę
broth
kantalupa
rozpocznij naukę
cantaloupe
węglowodan
rozpocznij naukę
carbohydrate
zapiekanka
rozpocznij naukę
casserole
popitka
rozpocznij naukę
chaser
szkocka zupa z porów
rozpocznij naukę
cock-a-leekie
zbierać
rozpocznij naukę
collect
pospolity
rozpocznij naukę
common
wyroby cukiernicze
rozpocznij naukę
confectionery
zanieczyszczenie
rozpocznij naukę
contamination
nasiona kolendry
rozpocznij naukę
coriander seeds
krokus
rozpocznij naukę
crocus
krokiet
rozpocznij naukę
croquette
kuchnia
rozpocznij naukę
cuisine
twaróg
rozpocznij naukę
curds
pozbawić łupiny
rozpocznij naukę
dehusk
pyszny
rozpocznij naukę
delicious
głębia
rozpocznij naukę
depth
straszliwie biedny
rozpocznij naukę
dirt poor
obrzydliwy
rozpocznij naukę
disgusting
różnorodny
rozpocznij naukę
diverse
skropić
rozpocznij naukę
drizzle
sychy, bezalkoholowy, wytrawny
rozpocznij naukę
dry
ekstrawagancki
rozpocznij naukę
extravagant
składać
rozpocznij naukę
fold
żerować
rozpocznij naukę
forage
ostentacyjny
rozpocznij naukę
glitzy
ubiegać się
rozpocznij naukę
go for
smakosz
rozpocznij naukę
gourmet
szklarnia
rozpocznij naukę
greenhouse
zmielony
rozpocznij naukę
ground
rosnący
rozpocznij naukę
growing
uprawiany
rozpocznij naukę
grown
ręcznie zbierany
rozpocznij naukę
hand picked
zbiory
rozpocznij naukę
harvest
serce
rozpocznij naukę
heart
podgrzewać
rozpocznij naukę
heat
śledź
rozpocznij naukę
herring
pikantny, ostry
rozpocznij naukę
hot
składnik
rozpocznij naukę
ingredient
nie do podrobienia
rozpocznij naukę
inimitable
jarmuż
rozpocznij naukę
kale
praca
rozpocznij naukę
labor
wątroba
rozpocznij naukę
liver
sposób
rozpocznij naukę
manner
powodujący cieknącą ślinke
rozpocznij naukę
mouth watering
rodzimy
rozpocznij naukę
native
mąka owsiana
rozpocznij naukę
oatmeal

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.