Unidad 5, Español de pe a pa - jedzenie

 0    53 fiszki    sunray
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
czekoladka
rozpocznij naukę
bombón
guma do żucia
rozpocznij naukę
chicle
miód
rozpocznij naukę
miel
dżem, marmolada
rozpocznij naukę
mermelada
desery
rozpocznij naukę
postres
galaretka
rozpocznij naukę
jalea
lizak
rozpocznij naukę
pirulí1
cukierek
rozpocznij naukę
caramelo
herbatnik
rozpocznij naukę
galleta
ciasto
rozpocznij naukę
pastel, tarta
szarlotka, jabłecznik
rozpocznij naukę
pastel de manzanas
sernik
rozpocznij naukę
quesadilla (f), pastel (m) de queso
piernik
rozpocznij naukę
pan de jengibre
pączek
rozpocznij naukę
buñuelo (m)
ciastko
rozpocznij naukę
pastelito (m)
drożdżówka
rozpocznij naukę
pastel (m) de levadura
czekolada
rozpocznij naukę
chocolate (m)
lody
rozpocznij naukę
helados (lm. m)
bita śmietana
rozpocznij naukę
nata (f) batida
wafelek
rozpocznij naukę
barquillo
jajecznica
rozpocznij naukę
huevos (lm. m) revueltos
jajo sadzone
rozpocznij naukę
huevo frito
jajo gotowane na miękko
rozpocznij naukę
huevo pasado por agua
jajo gotowane na twardo
rozpocznij naukę
huevo duro
omlet
rozpocznij naukę
tortilla (f)
stek
rozpocznij naukę
bistec (m)
pierogi
rozpocznij naukę
empanadillas (lm. f)
kluski
rozpocznij naukę
tallarines (lm. m)
naleśnik
rozpocznij naukę
crepe
zupa
rozpocznij naukę
sopa (f)
masło
rozpocznij naukę
mantequilla
margaryna
rozpocznij naukę
margarina
chleb
rozpocznij naukę
pan
tost
rozpocznij naukę
tostada
bułka
rozpocznij naukę
panecillo
słodka bułka
rozpocznij naukę
bollo
kanapka
rozpocznij naukę
bocadillo
ser
rozpocznij naukę
queso
biały ser
rozpocznij naukę
requesón
płatki zbożowe
rozpocznij naukę
cereales
szynka
rozpocznij naukę
jamón
kiełbasa
rozpocznij naukę
salchicha
ryż
rozpocznij naukę
arroz
makaron
rozpocznij naukę
pasta
mąka
rozpocznij naukę
harina
spaghetti
rozpocznij naukę
espaguetis
kurczak
rozpocznij naukę
pollo
kotlet
rozpocznij naukę
chuleta
pieczeń
rozpocznij naukę
asado
filet
rozpocznij naukę
filete
ryba
rozpocznij naukę
pescado
rosół
rozpocznij naukę
caldo
wołowina
rozpocznij naukę
carne de vaca

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.