Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Civic League Cook Book" (Anonym...
Fiches du livre - "Civic League Cook Book" (Anonymous)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
granulated
rozpocznij naukę
granulé
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
fourths
rozpocznij naukę
les quarts
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
currants
rozpocznij naukę
groseilles
floured
rozpocznij naukę
fariné
grated
rozpocznij naukę
râpé
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
browned
rozpocznij naukę
bruni
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
sieved
rozpocznij naukę
tamisé
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
currant
rozpocznij naukę
groseille
teaspoons
rozpocznij naukę
cuillères à café
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
scant
rozpocznij naukę
maigre
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
heaping
rozpocznij naukę
entassement
oxalic
rozpocznij naukę
oxalique
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
pimentos
rozpocznij naukę
piments
sherbets
rozpocznij naukę
sorbets
vinegars
rozpocznij naukę
vinaigres
tamarinds
rozpocznij naukę
tamariniers
minced
rozpocznij naukę
haché
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
pulps
rozpocznij naukę
les pulpes
quart
rozpocznij naukę
litre
sprigs
rozpocznij naukę
brins
barberry
rozpocznij naukę
l'épine-vinette
buttered
rozpocznij naukę
beurré
grained
rozpocznij naukę
à grain
colander
rozpocznij naukę
passoire
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
sweetened
rozpocznij naukę
sucré
cored
rozpocznij naukę
évidé
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
thickly
rozpocznij naukę
épais
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
mallows
rozpocznij naukę
mauves
deliverable
rozpocznij naukę
livrable
burk's
rozpocznij naukę
burk de
sunned
rozpocznij naukę
ensoleillée
flour
rozpocznij naukę
farine
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
knead
rozpocznij naukę
pétrir
crisped
rozpocznij naukę
croustillant
rind
rozpocznij naukę
couenne
dainties
rozpocznij naukę
délices
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
embroideries
rozpocznij naukę
broderie
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
kippered
rozpocznij naukę
foutu
harmonizes
rozpocznij naukę
harmonise
broiled
rozpocznij naukę
grillé
curdling
rozpocznij naukę
coagulation
squabs
rozpocznij naukę
les squabs
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
parsnips
rozpocznij naukę
panais
froths
rozpocznij naukę
les mousses
stoneware
rozpocznij naukę
grès
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
brimful
rozpocznij naukę
débordant
celery
rozpocznij naukę
céleri
diced
rozpocznij naukę
en dés
judicially
rozpocznij naukę
judiciairement
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
stewed
rozpocznij naukę
cuit
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
bluing
rozpocznij naukę
le bleuissement
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
souring
rozpocznij naukę
sourcing
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
basting
rozpocznij naukę
arroser
spiced
rozpocznij naukę
épicé
foregoing
rozpocznij naukę
précédent
seeded
rozpocznij naukę
semé
molasses
rozpocznij naukę
mélasse
pint
rozpocznij naukę
pinte
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
horseradish
rozpocznij naukę
Raifort
baste
rozpocznij naukę
arroser
scald
rozpocznij naukę
échauder
roaster
rozpocznij naukę
rôtissoire
wheaten
rozpocznij naukę
le blé
taint
rozpocznij naukę
entacher
tobaccos
rozpocznij naukę
tabacs
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo do egzaminu FCE
wypróbuj za darmo
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności