Fiches du livre - "Civic League Cook Book" (Anonymous)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
granulated
rozpocznij naukę
granulé
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
fourths
rozpocznij naukę
les quarts
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
currants
rozpocznij naukę
groseilles
floured
rozpocznij naukę
fariné
grated
rozpocznij naukę
râpé
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
browned
rozpocznij naukę
bruni
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
sieved
rozpocznij naukę
tamisé
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
currant
rozpocznij naukę
groseille
teaspoons
rozpocznij naukę
cuillères à café
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
scant
rozpocznij naukę
maigre
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
heaping
rozpocznij naukę
entassement
oxalic
rozpocznij naukę
oxalique
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
pimentos
rozpocznij naukę
piments
sherbets
rozpocznij naukę
sorbets
vinegars
rozpocznij naukę
vinaigres
tamarinds
rozpocznij naukę
tamariniers
minced
rozpocznij naukę
haché
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
pulps
rozpocznij naukę
les pulpes
quart
rozpocznij naukę
litre
sprigs
rozpocznij naukę
brins
barberry
rozpocznij naukę
l'épine-vinette
buttered
rozpocznij naukę
beurré
grained
rozpocznij naukę
à grain
colander
rozpocznij naukę
passoire
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
sweetened
rozpocznij naukę
sucré
cored
rozpocznij naukę
évidé
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
thickly
rozpocznij naukę
épais
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
mallows
rozpocznij naukę
mauves
deliverable
rozpocznij naukę
livrable
burk's
rozpocznij naukę
burk de
sunned
rozpocznij naukę
ensoleillée
flour
rozpocznij naukę
farine
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
knead
rozpocznij naukę
pétrir
crisped
rozpocznij naukę
croustillant
rind
rozpocznij naukę
couenne
dainties
rozpocznij naukę
délices
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
embroideries
rozpocznij naukę
broderie
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
kippered
rozpocznij naukę
foutu
harmonizes
rozpocznij naukę
harmonise
broiled
rozpocznij naukę
grillé
curdling
rozpocznij naukę
coagulation
squabs
rozpocznij naukę
les squabs
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
parsnips
rozpocznij naukę
panais
froths
rozpocznij naukę
les mousses
stoneware
rozpocznij naukę
grès
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
brimful
rozpocznij naukę
débordant
celery
rozpocznij naukę
céleri
diced
rozpocznij naukę
en dés
judicially
rozpocznij naukę
judiciairement
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
stewed
rozpocznij naukę
cuit
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
bluing
rozpocznij naukę
le bleuissement
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
souring
rozpocznij naukę
sourcing
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
basting
rozpocznij naukę
arroser
spiced
rozpocznij naukę
épicé
foregoing
rozpocznij naukę
précédent
seeded
rozpocznij naukę
semé
molasses
rozpocznij naukę
mélasse
pint
rozpocznij naukę
pinte
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
horseradish
rozpocznij naukę
Raifort
baste
rozpocznij naukę
arroser
scald
rozpocznij naukę
échauder
roaster
rozpocznij naukę
rôtissoire
wheaten
rozpocznij naukę
le blé
taint
rozpocznij naukę
entacher
tobaccos
rozpocznij naukę
tabacs

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.