Flashcards aus dem Buch - "How to Cook Fish" (Olive Green)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
smelts
rozpocznij naukę
schmilzt
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
fillets
rozpocznij naukę
Filets
basting
rozpocznij naukę
Heften
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
minced
rozpocznij naukę
gehackt
pickerel
rozpocznij naukę
Pickel
grated
rozpocznij naukę
gerieben
roes
rozpocznij naukę
Rogen
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
broil
rozpocznij naukę
grillen
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
unshelled
rozpocznij naukę
ungeschält
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
buttered
rozpocznij naukę
gebuttert
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
kippered
rozpocznij naukę
gekippt
bluefish
rozpocznij naukę
Blaufisch
allspice
rozpocznij naukę
Piment
anchovy
rozpocznij naukę
Anschovis
reheat
rozpocznij naukę
aufwärmen
codfish
rozpocznij naukę
Kabeljau
sauté
rozpocznij naukę
anbraten
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
shallot
rozpocznij naukę
Schalotte
stiffly
rozpocznij naukę
steif
thickly
rozpocznij naukę
dick
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
flaked
rozpocznij naukę
flockig
lemon
rozpocznij naukę
Zitrone
sprinkle
rozpocznij naukę
streuen
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
turbot
rozpocznij naukę
Steinbutt
stoneware
rozpocznij naukę
Steingut
crumbs
rozpocznij naukę
Krümel
salted
rozpocznij naukę
gesalzen
sprig
rozpocznij naukę
Zweig
seasoned
rozpocznij naukę
gewürzt
halibut
rozpocznij naukę
Heilbutt
stewed
rozpocznij naukę
gedünstet
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
garnish
rozpocznij naukę
Garnierung
seasoning
rozpocznij naukę
Würze
shallots
rozpocznij naukę
Schalotten
dredge
rozpocznij naukę
ausbaggern
simmer
rozpocznij naukę
kochen
fastening
rozpocznij naukę
Befestigung
flour
rozpocznij naukę
Mehl
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
tarragon
rozpocznij naukę
Estragon
coarsely
rozpocznij naukę
grob
hard-boiled
rozpocznij naukę
hart gekocht
marjoram
rozpocznij naukę
Majoran
claret
rozpocznij naukę
Rotwein
sturgeon
rozpocznij naukę
Stör
brochette
rozpocznij naukę
Spießchen
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
thyme
rozpocznij naukę
Thymian
marinate
rozpocznij naukę
marinieren
flounder
rozpocznij naukę
Flunder
capers
rozpocznij naukę
Kapern
earthen
rozpocznij naukę
irden
untrimmed
rozpocznij naukę
ungetrübt
flounders
rozpocznij naukę
Flundern
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
tartar
rozpocznij naukę
Zahnstein
chopped
rozpocznij naukę
gehackt
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
curried
rozpocznij naukę
Curry
pepper
rozpocznij naukę
Pfeffer
piquant
rozpocznij naukę
pikant
onion
rozpocznij naukę
Zwiebel
cutlets
rozpocznij naukę
Schnitzel
moulds
rozpocznij naukę
Formen
eels
rozpocznij naukę
Aale
drippings
rozpocznij naukę
Bratenfett
gridiron
rozpocznij naukę
Rost
breaded
rozpocznij naukę
paniert
vinegar
rozpocznij naukę
Essig
clove
rozpocznij naukę
Nelke
roe
rozpocznij naukę
Rogen
glassful
rozpocznij naukę
Glas
baste
rozpocznij naukę
heften
yolk
rozpocznij naukę
Eigelb
mackerel
rozpocznij naukę
Makrele
sauce
rozpocznij naukę
Soße
boil
rozpocznij naukę
kochen
boiled
rozpocznij naukę
gekocht
heaping
rozpocznij naukę
gehäufte
omitting
rozpocznij naukę
Weglassen
sliced
rozpocznij naukę
geschnitten
blanched
rozpocznij naukę
blanchiert
cheerily
rozpocznij naukę
fröhlich
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
haddock
rozpocznij naukę
Schellfisch

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.