Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Science in the Kitchen." (Mrs. ...
Fiches du livre - "Science in the Kitchen." (Mrs. E. E. Kellogg)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
cupful
rozpocznij naukę
tasse
zwieback
rozpocznij naukę
biscotte
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
colander
rozpocznij naukę
passoire
advantageously
rozpocznij naukę
avantageusement
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
viands
rozpocznij naukę
aliments
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
dietetics
rozpocznij naukę
diététique
browned
rozpocznij naukę
bruni
earthen
rozpocznij naukę
en terre
kneaded
rozpocznij naukę
malaxé
putrefactive
rozpocznij naukę
putréfié
salicylic
rozpocznij naukę
salicylique
legumes
rozpocznij naukę
légumineuses
fourths
rozpocznij naukę
les quarts
parsnips
rozpocznij naukę
panais
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
carbonic
rozpocznij naukę
carbonique
acquirement
rozpocznij naukę
acquisition
parboiling
rozpocznij naukę
étuvage
currants
rozpocznij naukę
groseilles
pearled
rozpocznij naukę
perlé
cut
rozpocznij naukę
coupe
partaker
rozpocznij naukę
participant
souring
rozpocznij naukę
sourcing
seasonable
rozpocznij naukę
de saison
wholesomeness
rozpocznij naukę
salubrité
carbonaceous
rozpocznij naukę
carboné
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
take
rozpocznij naukę
prendre
sago
rozpocznij naukę
sagou
floured
rozpocznij naukę
fariné
nutriment
rozpocznij naukę
substance nutritive
alimentary
rozpocznij naukę
alimentaire
farina
rozpocznij naukę
farine
knead
rozpocznij naukę
pétrir
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
spirituous
rozpocznij naukę
spiritueux
stewed
rozpocznij naukę
cuit
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
pared
rozpocznij naukę
paré
siliceous
rozpocznij naukę
siliceux
indigestible
rozpocznij naukę
indigeste
moistened
rozpocznij naukę
humidifié
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
obtainable
rozpocznij naukę
obtenu
kneading
rozpocznij naukę
pétrissage
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
unleavened
rozpocznij naukę
sans levain
equable
rozpocznij naukę
égal
cored
rozpocznij naukę
évidé
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
wheaten
rozpocznij naukę
le blé
propensities
rozpocznij naukę
propension
circumstance
rozpocznij naukę
circonstance
consistence
rozpocznij naukę
consistance
mellowness
rozpocznij naukę
moelleux
mucilaginous
rozpocznij naukę
mucilagineux
macerating
rozpocznij naukę
macérer
essential
rozpocznij naukę
essentiel
unobjectionable
rozpocznij naukę
irréprochable
yeasts
rozpocznij naukę
levures
epicures
rozpocznij naukę
les épicuriens
adulteration
rozpocznij naukę
falsification
casein
rozpocznij naukę
caséine
practicable
rozpocznij naukę
praticable
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
quinces
rozpocznij naukę
coings
flours
rozpocznij naukę
les farines
excretory
rozpocznij naukę
excréteur
pare
rozpocznij naukę
parer
mealy
rozpocznij naukę
farineux
cognomen
rozpocznij naukę
nom de famille
winds
rozpocznij naukę
les vents
elucidated
rozpocznij naukę
élucidé
requisites
rozpocznij naukę
les conditions requises
unwholesome
rozpocznij naukę
malsain
carefully
rozpocznij naukę
soigneusement
obviated
rozpocznij naukę
évité
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
kneader
rozpocznij naukę
pétrisseur
granulated
rozpocznij naukę
granulé
breads
rozpocznij naukę
les pains
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
pylorus
rozpocznij naukę
pylore
unbolted
rozpocznij naukę
déboulonné
intemperance
rozpocznij naukę
intempérance
unripe
rozpocznij naukę
vert
gages
rozpocznij naukę
les jauges
fineness
rozpocznij naukę
finesse
masticated
rozpocznij naukę
mastiqué
yeast
rozpocznij naukę
Levure
currant
rozpocznij naukę
groseille
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
integument
rozpocznij naukę
tégument
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski w podróży
wypróbuj za darmo
Business English (basic)
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności