Fiches du livre - "Science in the Kitchen." (Mrs. E. E. Kellogg)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
cupful
rozpocznij naukę
tasse
zwieback
rozpocznij naukę
biscotte
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
colander
rozpocznij naukę
passoire
advantageously
rozpocznij naukę
avantageusement
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
viands
rozpocznij naukę
aliments
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
dietetics
rozpocznij naukę
diététique
browned
rozpocznij naukę
bruni
earthen
rozpocznij naukę
en terre
kneaded
rozpocznij naukę
malaxé
putrefactive
rozpocznij naukę
putréfié
salicylic
rozpocznij naukę
salicylique
legumes
rozpocznij naukę
légumineuses
fourths
rozpocznij naukę
les quarts
parsnips
rozpocznij naukę
panais
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
carbonic
rozpocznij naukę
carbonique
acquirement
rozpocznij naukę
acquisition
parboiling
rozpocznij naukę
étuvage
currants
rozpocznij naukę
groseilles
pearled
rozpocznij naukę
perlé
cut
rozpocznij naukę
coupe
partaker
rozpocznij naukę
participant
souring
rozpocznij naukę
sourcing
seasonable
rozpocznij naukę
de saison
wholesomeness
rozpocznij naukę
salubrité
carbonaceous
rozpocznij naukę
carboné
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
take
rozpocznij naukę
prendre
sago
rozpocznij naukę
sagou
floured
rozpocznij naukę
fariné
nutriment
rozpocznij naukę
substance nutritive
alimentary
rozpocznij naukę
alimentaire
farina
rozpocznij naukę
farine
knead
rozpocznij naukę
pétrir
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
spirituous
rozpocznij naukę
spiritueux
stewed
rozpocznij naukę
cuit
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
pared
rozpocznij naukę
paré
siliceous
rozpocznij naukę
siliceux
indigestible
rozpocznij naukę
indigeste
moistened
rozpocznij naukę
humidifié
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
obtainable
rozpocznij naukę
obtenu
kneading
rozpocznij naukę
pétrissage
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
unleavened
rozpocznij naukę
sans levain
equable
rozpocznij naukę
égal
cored
rozpocznij naukę
évidé
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
wheaten
rozpocznij naukę
le blé
propensities
rozpocznij naukę
propension
circumstance
rozpocznij naukę
circonstance
consistence
rozpocznij naukę
consistance
mellowness
rozpocznij naukę
moelleux
mucilaginous
rozpocznij naukę
mucilagineux
macerating
rozpocznij naukę
macérer
essential
rozpocznij naukę
essentiel
unobjectionable
rozpocznij naukę
irréprochable
yeasts
rozpocznij naukę
levures
epicures
rozpocznij naukę
les épicuriens
adulteration
rozpocznij naukę
falsification
casein
rozpocznij naukę
caséine
practicable
rozpocznij naukę
praticable
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
quinces
rozpocznij naukę
coings
flours
rozpocznij naukę
les farines
excretory
rozpocznij naukę
excréteur
pare
rozpocznij naukę
parer
mealy
rozpocznij naukę
farineux
cognomen
rozpocznij naukę
nom de famille
winds
rozpocznij naukę
les vents
elucidated
rozpocznij naukę
élucidé
requisites
rozpocznij naukę
les conditions requises
unwholesome
rozpocznij naukę
malsain
carefully
rozpocznij naukę
soigneusement
obviated
rozpocznij naukę
évité
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
kneader
rozpocznij naukę
pétrisseur
granulated
rozpocznij naukę
granulé
breads
rozpocznij naukę
les pains
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
pylorus
rozpocznij naukę
pylore
unbolted
rozpocznij naukę
déboulonné
intemperance
rozpocznij naukę
intempérance
unripe
rozpocznij naukę
vert
gages
rozpocznij naukę
les jauges
fineness
rozpocznij naukę
finesse
masticated
rozpocznij naukę
mastiqué
yeast
rozpocznij naukę
Levure
currant
rozpocznij naukę
groseille
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
integument
rozpocznij naukę
tégument

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.