Mięso - KPE-N

 0    21 fiszek    karolmryka
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
pikantny, ostry
rozpocznij naukę
spicy, hot
słony
rozpocznij naukę
salty
kwasny
rozpocznij naukę
sour
słodki
rozpocznij naukę
sweet
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
wołowina
rozpocznij naukę
beef
baranina
rozpocznij naukę
mutton
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
drób
rozpocznij naukę
poultry
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
kiełbasa
rozpocznij naukę
sausage
bekon
rozpocznij naukę
bacon
szynka
rozpocznij naukę
ham
kotlet
rozpocznij naukę
chop
befsztyk
rozpocznij naukę
beefsteak
pieczeń
rozpocznij naukę
roaststek
stek
rozpocznij naukę
steak
krwisty
rozpocznij naukę
rare
rosół
rozpocznij naukę
broth
sos (jako dresing)
rozpocznij naukę
sauce (as dressing)
sos do pieczeni
rozpocznij naukę
gravy

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.