Żywienie

 0    51 fiszek    oskarmulcan
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
burak
rozpocznij naukę
beetroot
brokuł
rozpocznij naukę
broccoli
kapusta
rozpocznij naukę
a cabbage
chrzan
rozpocznij naukę
horseradish
por
rozpocznij naukę
a leek
sałata
rozpocznij naukę
a lettuce
groszek
rozpocznij naukę
peas
rzodkiewka
rozpocznij naukę
a radish
agrest
rozpocznij naukę
gooseberry
wołowina
rozpocznij naukę
beef
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
twaróg
rozpocznij naukę
cottage cheese
śmietanka
rozpocznij naukę
cream
woda niegazowana
rozpocznij naukę
still water
torebka mąki
rozpocznij naukę
bag of flour
puszka coli
rozpocznij naukę
can of cola
bochenek chleba
rozpocznij naukę
a loaf of bread
paczka herbatników
rozpocznij naukę
pack of biscuits
plasterek szynki
rozpocznij naukę
a slice of ham
danie główne
rozpocznij naukę
main course
miska
rozpocznij naukę
a bowl
dzbanek
rozpocznij naukę
jug
czajnik
rozpocznij naukę
a kettle
rondel
rozpocznij naukę
a saucepan
gotować
rozpocznij naukę
boil
siekać
rozpocznij naukę
to chop
gotować
rozpocznij naukę
to cook
rozgniatać
rozpocznij naukę
crush
ścierać na tarce
rozpocznij naukę
grate
obierać
rozpocznij naukę
to peel
przetwarzać
rozpocznij naukę
to process
opiekać
rozpocznij naukę
to roast
gotować na parze
rozpocznij naukę
to steam
zamieszać
rozpocznij naukę
stir
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
mdły
rozpocznij naukę
bland, tasteless
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
przegotowany
rozpocznij naukę
overcooked
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
różnorodny
rozpocznij naukę
varied
bardzo lubić
rozpocznij naukę
be keen on
pożywny
rozpocznij naukę
nutritious
dokładka
rozpocznij naukę
second helping
jedzenie na wynos
rozpocznij naukę
takeaway
zarezerwować stolik
rozpocznij naukę
book a table
kafeteria
rozpocznij naukę
cafeteria
napiwek
rozpocznij naukę
a tip
odpowiednie dla wegetarian
rozpocznij naukę
suitable for vegetarians
przyjąć zamówienie
rozpocznij naukę
take an order

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.