gegra

 0    43 fiszki    martynadrapiewska
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
potrzeby żywieniowe
rozpocznij naukę
nutritional needs
dobrze odżywiona
rozpocznij naukę
well-nourished
niedożywiony
rozpocznij naukę
under-nourished
niedożywienie
rozpocznij naukę
undernourishment
jelito
rozpocznij naukę
intestine
szkodniki
rozpocznij naukę
pests
szarańcza
rozpocznij naukę
locust
gryzonie
rozpocznij naukę
rodents
siedzący tryb życia
rozpocznij naukę
sedentary lifestyle
choroby cywilizacyjne
rozpocznij naukę
diseases of affluance
jedzenie gotowe do spożycia
rozpocznij naukę
convenience food
głód
rozpocznij naukę
famine
niedożywienie
rozpocznij naukę
malnutrition
uprawa
rozpocznij naukę
cultivation
obszary wiejskie
rozpocznij naukę
rural areas
FAO
rozpocznij naukę
Food and Agriculture Organization
przyznawać fundusze
rozpocznij naukę
allocate founds
przetwarzanie żywności
rozpocznij naukę
food processing
plony z hektara
rozpocznij naukę
field per hectare
zbiory
rozpocznij naukę
crops
zaburzenia żywieniowe
rozpocznij naukę
eating disorder
BMI
rozpocznij naukę
BMI (Body Mass Index)
z nadwagą
rozpocznij naukę
overweight
otyły
rozpocznij naukę
obese
pożywne jedzenie
rozpocznij naukę
nutritious food
eksploatacja/wykorzystanie oceanów
rozpocznij naukę
exploitation of the oceans
połowy
rozpocznij naukę
sea harvest
strefa ekonomiczna
rozpocznij naukę
economic zone
strefa terytorialna
rozpocznij naukę
territorial zone
rybołówstwo
rozpocznij naukę
fishing
akwakultura
rozpocznij naukę
aquaculture
marikultura
rozpocznij naukę
mariculture
chłodnie
rozpocznij naukę
chilling plants
flota rybacka
rozpocznij naukę
fishing fleet
nadmierny połów
rozpocznij naukę
overfishing
łowisko
rozpocznij naukę
fishery
strefa połowów
rozpocznij naukę
fishing zone
dorszowate
rozpocznij naukę
cod family
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
szprot
rozpocznij naukę
sprat
mięczaki
rozpocznij naukę
molluscs
morskie gatunki
rozpocznij naukę
marine species
gospodarka morska
rozpocznij naukę
seas manegment

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.