jedzenie

 0    122 fiszki    dominikjejer
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
boczek
rozpocznij naukę
bacon
wołowina
rozpocznij naukę
beef
szynka
rozpocznij naukę
ham
krewetki
rozpocznij naukę
prawns
sardynki
rozpocznij naukę
Sardines
tuńczyk
rozpocznij naukę
tuna
winogrono
rozpocznij naukę
grape
pomarańcza
rozpocznij naukę
orange
burak
rozpocznij naukę
beetroot
brokuły
rozpocznij naukę
broccoli
kapusta
rozpocznij naukę
cabbage
marchew
rozpocznij naukę
carrot
kukurydza
rozpocznij naukę
corn
sałata
rozpocznij naukę
lettuce
ziemniak
rozpocznij naukę
potato
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
pomidor
rozpocznij naukę
tomato
masło
rozpocznij naukę
butter
ser
rozpocznij naukę
cheese
dżem
rozpocznij naukę
jam
oliwa z oliwek
rozpocznij naukę
olive oil
ryż
rozpocznij naukę
rice
chleb
rozpocznij naukę
bread
napój gazowany
rozpocznij naukę
fizzy drink
sok
rozpocznij naukę
juice
frytki
rozpocznij naukę
chips
kanapka
rozpocznij naukę
sandwich
jajecznica
rozpocznij naukę
scrambled eggs
szarlotka
rozpocznij naukę
apple pie
herbatnik
rozpocznij naukę
biscuit
ciasto
rozpocznij naukę
cake
śniadanie
rozpocznij naukę
breakfast
obiad
rozpocznij naukę
dinner
danie główne
rozpocznij naukę
main course
przekąska
rozpocznij naukę
snack
kolacja
rozpocznij naukę
supper
oliwka
rozpocznij naukę
olive
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
gotowany
rozpocznij naukę
boiled
chrupiący
rozpocznij naukę
crisp
obrzydliwy
rozpocznij naukę
disgusting
suszony
rozpocznij naukę
dried
jadalny
rozpocznij naukę
edible
jędrny
rozpocznij naukę
firm
świeży
rozpocznij naukę
fresh
smażony
rozpocznij naukę
fried
mrożony
rozpocznij naukę
frozen
tłusty
rozpocznij naukę
greasy
zdrowy
rozpocznij naukę
1. healthy
ostry
rozpocznij naukę
hot
łagodny
rozpocznij naukę
mild
surowy
rozpocznij naukę
raw
dojrzały
rozpocznij naukę
ripe
pieczony
rozpocznij naukę
roast
zgniły, zepsuty
rozpocznij naukę
rotten
słony
rozpocznij naukę
salty
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
mocny
rozpocznij naukę
strong
słodki
rozpocznij naukę
sweet
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
brzydki
rozpocznij naukę
ugly
niedojrzały
rozpocznij naukę
unripe
ciepły
rozpocznij naukę
warm
zagotować
rozpocznij naukę
Boil
posiekać
rozpocznij naukę
chop
ugotować
rozpocznij naukę
cook
pokroić
rozpocznij naukę
cut up
smak
rozpocznij naukę
flavour
zamrozić
rozpocznij naukę
freeze
smażyć
rozpocznij naukę
fry
podgrzać
rozpocznij naukę
heat
składnik
rozpocznij naukę
ingredient
słoik
rozpocznij naukę
jar
wymieszać
rozpocznij naukę
mix
piekarnik
rozpocznij naukę
oven
garnek
rozpocznij naukę
pan
obrać
rozpocznij naukę
Peel
talerz
rozpocznij naukę
plate
porcja
rozpocznij naukę
portion
wlać
rozpocznij naukę
pour
wycisnąć
rozpocznij naukę
press
przepis
rozpocznij naukę
recipe
podać
rozpocznij naukę
serve
łyżka
rozpocznij naukę
spoon
smak
rozpocznij naukę
taste
puszka
rozpocznij naukę
tin
tłuszcz
rozpocznij naukę
grease
stracić na wadze
rozpocznij naukę
lose weight
białko
rozpocznij naukę
protein
witamina
rozpocznij naukę
vitamin
rachunek
rozpocznij naukę
bill
kucharz
rozpocznij naukę
cook
mieć alergie na
rozpocznij naukę
be alergic to
zamówienie
rozpocznij naukę
order
kelner
rozpocznij naukę
waiter
konsument
rozpocznij naukę
consumer
zjeść wszystko
rozpocznij naukę
eat up
karmić
rozpocznij naukę
feed
grymaśny
rozpocznij naukę
force
odmówić
rozpocznij naukę
refuse
wyrzucić
rozpocznij naukę
throw away
odpady
rozpocznij naukę
waste
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
losoś
rozpocznij naukę
salmon
kalafior
rozpocznij naukę
cauliflower
seler naciowy
rozpocznij naukę
celery
zielona fasolka
rozpocznij naukę
green beans
cebula
rozpocznij naukę
onion
śmietana
rozpocznij naukę
cream
grzyb
rozpocznij naukę
mushroom
tuczący
rozpocznij naukę
fattening
cuchnący
rozpocznij naukę
smelly
konsystencja
rozpocznij naukę
texture
produkty zwierzęce
rozpocznij naukę
animal products
zrównoważona dieta
rozpocznij naukę
balanced diet
nawyki żywieniowe
rozpocznij naukę
eating habits
zastrzyk energi
rozpocznij naukę
energy boost
dietetyk
rozpocznij naukę
nutritionist
kuchnia
rozpocznij naukę
cuisine
nadzienie
rozpocznij naukę
filling
resztki
rozpocznij naukę
leftovers

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.