Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Moja lekcja
Moja lekcja
0
60 fiszek
paulinarzeszutek8
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
lasagne
rozpocznij naukę
lasagne
creme brulee
rozpocznij naukę
creme brulee
zapiekanka warzywna
rozpocznij naukę
timbale
placek
rozpocznij naukę
pie
zapiekanka warzywno-mięsna
rozpocznij naukę
casserole
zapiekanka z bakłażana i mięsa
rozpocznij naukę
moussaka
przecier z dyni
rozpocznij naukę
pumpkin puree
puszkowany
rozpocznij naukę
canned
mielony (przyprawa)
rozpocznij naukę
ground
imbir
rozpocznij naukę
ginger
lekko ubite
rozpocznij naukę
lighty beaten
odparowany
rozpocznij naukę
evaporated
niepieczony
rozpocznij naukę
unbaked
spód od ciasta
rozpocznij naukę
pastry shell
bita śmietana
rozpocznij naukę
whipped cream
połączyć
rozpocznij naukę
combine
zmiksować
rozpocznij naukę
mix
ciepło
rozpocznij naukę
heat
zmniejszyć, redukować
rozpocznij naukę
reduce
środek
rozpocznij naukę
center
seler
rozpocznij naukę
celery
dusić
rozpocznij naukę
simmer
delikatny
rozpocznij naukę
tender
dwu litrowy
rozpocznij naukę
2-quart
odcedzić
rozpocznij naukę
drain
przenieść
rozpocznij naukę
transfer
rozgrzany
rozpocznij naukę
preheat
bąbelkowy
rozpocznij naukę
bubbly
pozwolić
rozpocznij naukę
allow
odpoczynek
rozpocznij naukę
rest
stopnie
rozpocznij naukę
degrees
rozpuszczać się, topić
rozpocznij naukę
melt
pozostawić
rozpocznij naukę
remain
rondel
rozpocznij naukę
skillet
wymieszać
rozpocznij naukę
stir
gładki
rozpocznij naukę
smooth
stopniowo
rozpocznij naukę
gradually
ciągle mieszając
rozpocznij naukę
stirring constantly
gęstnieć
rozpocznij naukę
thicken
bułka tarta
rozpocznij naukę
bread crumbs
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
baranina
rozpocznij naukę
mutton
wołowina
rozpocznij naukę
beef
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
mielony (mieso)
rozpocznij naukę
minced
galaretowaty
rozpocznij naukę
jellied
żurawina
rozpocznij naukę
cranberry
mały ogień
rozpocznij naukę
low heat
klopsiki
rozpocznij naukę
meatballs
rzadko kiedy
rozpocznij naukę
seldom
rzadki
rozpocznij naukę
rare
obracić na drugą stronę
rozpocznij naukę
turning once
mąka uniwersalna
rozpocznij naukę
all purpose flour
mieszanie
rozpocznij naukę
mixing
forma do ciasta wyłożona ciastem
rozpocznij naukę
pastry lined pie pan
doprowadzić do wrzenia
rozpocznij naukę
bring to the boil
naczynie do pieczenia
rozpocznij naukę
baking dish
przed podaniem
rozpocznij naukę
before serving
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Paulinarzeszutek8.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business Presentation
wypróbuj za darmo
Słownictwo do egzaminu FCE
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności