x

 0    35 fiszek    sylwialyzwinska
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
występujący w dużych ilościach, obfity
rozpocznij naukę
abundant
drożdże piekarskie
rozpocznij naukę
Baker's yeast
jęczmień
rozpocznij naukę
barley
napój
rozpocznij naukę
beverage
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
browar
rozpocznij naukę
brewery
całościowy, wszechstronny, kompleksowy
rozpocznij naukę
comprehensive
zanieczyszczona próbka
rozpocznij naukę
compromised sample
aromat, smak nadany
rozpocznij naukę
flavo(u)r
substancje nadające smak i zapach
rozpocznij naukę
flavo(u)rings
piana
rozpocznij naukę
foam
informacje nadane na etykietach żywności
rozpocznij naukę
food label
przetwórstwo żywności
rozpocznij naukę
food processing
receptura
rozpocznij naukę
formulation
ziarno zbóż
rozpocznij naukę
grain
mielony
rozpocznij naukę
ground
obróbka cieplna
rozpocznij naukę
heat treatment
ziola
rozpocznij naukę
Herbs
chmiel
rozpocznij naukę
hops
żywa skamielina
rozpocznij naukę
living fossil
słód
rozpocznij naukę
malt
słodowanie
rozpocznij naukę
malting
produkcja zacieru
rozpocznij naukę
mashing
pleśń
rozpocznij naukę
mo(u)ld
umiarkowany
rozpocznij naukę
moderate
łatwo psujący się
rozpocznij naukę
perishable
konserwowanie
rozpocznij naukę
preservation
środek konserwujący
rozpocznij naukę
preservative
przed czymś
rozpocznij naukę
prior to sth
jedzenie przetworzone
rozpocznij naukę
Processed food
zakład przetwórniczy
rozpocznij naukę
processing plant
zjełczały
rozpocznij naukę
rancid
istotny, merytoryczny
rozpocznij naukę
relevant
Cukier resztkowy
rozpocznij naukę
Residual sugars
pozostałość
rozpocznij naukę
residue

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.