28 We are what we eat

 0    26 fiszek    alech
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
label
rozpocznij naukę
etykietka, metka/ opatrywać etykietką
synthetic
rozpocznij naukę
syntetyczny
flavour
rozpocznij naukę
smak, aromat
flavoured
rozpocznij naukę
aromatyzowany, o smaku
wholesome
rozpocznij naukę
zdrowy, służący zdrowiu
blur
rozpocznij naukę
zacierać, zamazywać
organic
rozpocznij naukę
organiczny, naturalny
wholemeal
rozpocznij naukę
pełnoziarnisty, razowy
Fair Trade
rozpocznij naukę
uczciwy handel
free-range
rozpocznij naukę
hodowany w naturalnych warunkach
GM (genetically modified)
rozpocznij naukę
genetycznie modyfikowany
loophole
rozpocznij naukę
kruczek prawny
derivatives
rozpocznij naukę
pochodne
starch
rozpocznij naukę
skrobia, krochmal
light/ lite
rozpocznij naukę
z obniżoną zawartością (np. kalorii)
texture
rozpocznij naukę
konsystencja, budowa
a recipe for
rozpocznij naukę
przepis na
all the ingredients of
rozpocznij naukę
niezbędne składniki/ cechy czegoś
dilute
rozpocznij naukę
rozcieńczać, uczynić mniej dominującym
stew
rozpocznij naukę
dusić (potrawę), dręczyć, zamęczać się
grill (ask a lot of questions)
rozpocznij naukę
maglować, przepytywać
half-baked
rozpocznij naukę
nieprzemyślany, niewydarzony
spice up
rozpocznij naukę
ożywić, uatrakcyjnić
unsavoury
rozpocznij naukę
podejrzany, nieprzyjemny, nieapetyczny
turn sour
rozpocznij naukę
pójść źle, pogorszyć się
juicy
rozpocznij naukę
ciekawy, pikantny

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.