Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
a
a
0
59 fiszek
sylwialyzwinska
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
występujący w dużych ilościach, obfity
rozpocznij naukę
abundant
drożdże piekarskie
rozpocznij naukę
Baker's yeast
jęczmień
rozpocznij naukę
barley
pszenica
rozpocznij naukę
wheat
napój
rozpocznij naukę
beverage
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
browar
rozpocznij naukę
brewery
kompleksowy, całościowy, wszechstronny
rozpocznij naukę
comprehensive
zanieczyszczone próbka
rozpocznij naukę
compromised sample
aromat, smak nadany
rozpocznij naukę
flavo(u) r
substancje nadające smak i zapach
rozpocznij naukę
flavo(u) rings
piana
rozpocznij naukę
foam
(informacje zawarte na) etykietach żywności
rozpocznij naukę
food label
przetwórstwo żywności
rozpocznij naukę
food processing
receptura
rozpocznij naukę
formulation
ziarno zbóż
rozpocznij naukę
grain
mielony
rozpocznij naukę
ground
obróbka cieplna
rozpocznij naukę
heat treatment
zioła
rozpocznij naukę
herbs
chmiel
rozpocznij naukę
hops
żywa skamielina
rozpocznij naukę
living fossil
słód
rozpocznij naukę
malt
słodowanie
rozpocznij naukę
malting
produkcja zacieru
rozpocznij naukę
mashing
pleśń
rozpocznij naukę
mold
umiarkowany
rozpocznij naukę
moderate
łatwo psujący się
rozpocznij naukę
perishable
konserwowanie
rozpocznij naukę
preservation
środek konserwujący
rozpocznij naukę
preservative
przed czymś
rozpocznij naukę
prior to sth
jedzenie przetworzone
rozpocznij naukę
Processed food
zakład przetwórczy
rozpocznij naukę
processing plant
zjełczały
rozpocznij naukę
rancid
istotny, merytoryczny
rozpocznij naukę
relevant
cukier resztkowy
rozpocznij naukę
residual sugar
pozostałość
rozpocznij naukę
residue
sacharyd, węglowodan, cukier
rozpocznij naukę
saccharide
nasycony
rozpocznij naukę
saturated
efekt uboczny
rozpocznij naukę
side effect
psucie żywności
rozpocznij naukę
spoilage
zbiornik, kadź
rozpocznij naukę
tank
warzyc piwo
rozpocznij naukę
to brew
pogorszyć się, zepsuć się
rozpocznij naukę
to deteriorate
zemleć, rozdrobnić
rozpocznij naukę
to grind
podgrzać do
rozpocznij naukę
to Heat sth to
implikować, sugerować
rozpocznij naukę
to imply
zaszczepić, szczepić, posiewać
rozpocznij naukę
to inoculate
zachować, zakonserwować
rozpocznij naukę
to preserve sth
rafinować, oczyszczać
rozpocznij naukę
to refine
ujawnić
rozpocznij naukę
to reveal
wypłukać
rozpocznij naukę
to rinse
zamknąć szczelnie, hermetycznie
rozpocznij naukę
to seal
zepsuć się (o jedzeniu)
rozpocznij naukę
to spoil
ilości śladowe
rozpocznij naukę
trace amounts
pierwiastek śladowy
rozpocznij naukę
trace element
ślady
rozpocznij naukę
traces
naczynie
rozpocznij naukę
vessel
lotny
rozpocznij naukę
volatile
(nie) chlorowana woda
rozpocznij naukę
(un) chlorinated water
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Sylwialyzwinska.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski dla Twojego dziecka
wypróbuj za darmo
Słownictwo do C1 Advanced (CAE)
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności