Mięso i ryby

 0    30 fiszek    katarzynabaczek
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
drobiowe
rozpocznij naukę
poultry
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
baranina
rozpocznij naukę
mutton
wolowina
rozpocznij naukę
beef
stek
rozpocznij naukę
steak
wątróbka
rozpocznij naukę
a liver
kaszanka
rozpocznij naukę
black pudding
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
dziczyzna
rozpocznij naukę
venison
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
flądra
rozpocznij naukę
flounder
homar
rozpocznij naukę
lobster
krewetki
rozpocznij naukę
shrimp
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
małża
rozpocznij naukę
mussel
ostryga
rozpocznij naukę
an oyster
przegrzebki
rozpocznij naukę
Scallops
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
rak
rozpocznij naukę
crawfish
sardele
rozpocznij naukę
anchovies
sola (ryba)
rozpocznij naukę
sole (fish)
sum
rozpocznij naukę
catfish
śledź
rozpocznij naukę
a herring
węgorz
rozpocznij naukę
eel
szczupak
rozpocznij naukę
(northern) pike
ośmiornica
rozpocznij naukę
octopus
kałamarnica
rozpocznij naukę
a squid
tunczyk
rozpocznij naukę
tuna

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.