vegetales examen

 0    92 fiszki    jacekpiotrowicz
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
złożoność
rozpocznij naukę
complejidad
sezonowość
rozpocznij naukę
estacionalidad
morela
rozpocznij naukę
el albaricoque
brzoskwinia
rozpocznij naukę
el melocotón
I posiekane
rozpocznij naukę
troceado
zastrzyk
rozpocznij naukę
la inyección
ścieranie
rozpocznij naukę
abrasión
powierzchnia
rozpocznij naukę
superficie
płomień
rozpocznij naukę
la llama
straty
rozpocznij naukę
resitudos
bondaż
rozpocznij naukę
abombarse
solanka
rozpocznij naukę
salmuera
syrop
rozpocznij naukę
almibar
zarodniki
rozpocznij naukę
esporos
nieszkodliwy
rozpocznij naukę
inofensivo
pożądany
rozpocznij naukę
deseada
zakwaszenie
rozpocznij naukę
acidificación
zaciskanie
rozpocznij naukę
engatillado
prostokąt
rozpocznij naukę
retangulo
zestaw
rozpocznij naukę
sertido
warstwa
rozpocznij naukę
capa
woda związana
rozpocznij naukę
agua ligada
zachowane
rozpocznij naukę
retenida
wilgotność względna
rozpocznij naukę
humedad relativa
współczynnik
rozpocznij naukę
coeficiente
grubość materiału
rozpocznij naukę
espesor
objętość
rozpocznij naukę
volumen
gęstość
rozpocznij naukę
densidad
skrobia
rozpocznij naukę
almidon
siarczki
rozpocznij naukę
sulfuros
siarczyn
rozpocznij naukę
sulfito
bęben
rozpocznij naukę
tambar
zarodkowanie
rozpocznij naukę
nucleacion
zniszczyć
rozpocznij naukę
rotura
błona
rozpocznij naukę
membrana
pikle, marynaty
rozpocznij naukę
encurtidos
kultury, uprawy
rozpocznij naukę
cultivos
nadziewany
rozpocznij naukę
relleno
zaprawiony
rozpocznij naukę
aliñado
optymalny punkt w dojrzewaniu
rozpocznij naukę
envero
slodziki
rozpocznij naukę
edulcorantes
galaretki
rozpocznij naukę
jalea
środki żelujące
rozpocznij naukę
gelificantes
rozpuszczone ciała stałe
rozpocznij naukę
solidos disueltos
zamiana
rozpocznij naukę
inversion
lepkosc
rozpocznij naukę
viscosidad
olejki eteryczne
rozpocznij naukę
aceites esenciales
kielkowanie
rozpocznij naukę
germinación
wirowanie
rozpocznij naukę
centrifugacion
rozpuszczalniki
rozpocznij naukę
disolventes
gotowanie w fermentacji
rozpocznij naukę
aderzo
I posiekane
rozpocznij naukę
troceado
brązowienie
rozpocznij naukę
pardeamiento
wartość odżywcza
rozpocznij naukę
valor nutricional
sztuczne suszenie
rozpocznij naukę
secado artificial
Szlifowanie
rozpocznij naukę
Molienda
łańcuch
rozpocznij naukę
cadena
rozmiar
rozpocznij naukę
tamaño
pekniecie np. błon
rozpocznij naukę
rotura
turgiczność, twardość
rozpocznij naukę
turgencia
wzrost
rozpocznij naukę
crecimiento
bandaże
rozpocznij naukę
bandajes
wymienić
rozpocznij naukę
substituir
nierozpuszczalny
rozpocznij naukę
insoluble
malina
rozpocznij naukę
la frambuesa
zageszczacz
rozpocznij naukę
espesante
wadliwa
rozpocznij naukę
defectuoso
oszustwa
rozpocznij naukę
fraudes
ciecierzyca
rozpocznij naukę
garbanzos
fasola
rozpocznij naukę
la judía
bób
rozpocznij naukę
las habas
soczewica
rozpocznij naukę
las lentejas
nasiona
rozpocznij naukę
semillas
nadtlenki
rozpocznij naukę
peróxidos
wytloczyny
rozpocznij naukę
orujos
oczyszczenie
rozpocznij naukę
depuracion
parowanie
rozpocznij naukę
evaporación
czeresnie
rozpocznij naukę
grosellas
wydajność
rozpocznij naukę
rendimiento
środki strącające
rozpocznij naukę
agentes precipitantes
przesiewanie
rozpocznij naukę
tamizado
oczyszczenie
rozpocznij naukę
depuración
Śliwka
rozpocznij naukę
ciruela
suszone morele
rozpocznij naukę
orejones
pszenica
rozpocznij naukę
trigo
grejpfrut
rozpocznij naukę
pomelo
burak
rozpocznij naukę
remolacha
Borowik
rozpocznij naukę
boletus
ciastka
rozpocznij naukę
bollería
naprężenie ścinające
rozpocznij naukę
tensión cortante
prędkość ścinania
rozpocznij naukę
velocidad cortante
moczyć
rozpocznij naukę
remojar

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.