Moja lekcja

 0    50 fiszek    dawidkarnia4
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
woda mineralna
rozpocznij naukę
das Mineralwasser
szklanka
rozpocznij naukę
das Glas
sok
rozpocznij naukę
der Saft
serwetka
rozpocznij naukę
die Serviette
chleb pszenny
rozpocznij naukę
das Weißbrot
cukierniczka
rozpocznij naukę
die Zuckerdose
masło
rozpocznij naukę
die Butter
dzbanek
rozpocznij naukę
die Kanne
kawa
rozpocznij naukę
der Kaffee
filiżanka
rozpocznij naukę
die Tasse
łyżeczka do herbaty
rozpocznij naukę
der Teelöffel
jajko
rozpocznij naukę
das Ei
kiełbasa
rozpocznij naukę
die Wurst
nóż
rozpocznij naukę
das Messer
talerz
rozpocznij naukę
der Teller
ser
rozpocznij naukę
der Käse
widelec
rozpocznij naukę
die Gabel
bułka
rozpocznij naukę
das Brötchen
jajko sadzone
rozpocznij naukę
das Spiegelei
chleb żytni
rozpocznij naukę
das Roggenbrot
boczek, słonina
rozpocznij naukę
der Speck
kasza (ugotowana)
rozpocznij naukę
der Brei
rodzynek
rozpocznij naukę
die Rosine
slodki
rozpocznij naukę
süß
kiełbaska
rozpocznij naukę
die Wurstchen
jajecznica
rozpocznij naukę
das Rührei
twaróg
rozpocznij naukę
der Quark
łyżka
rozpocznij naukę
der Löffel
gatunek kiełbasy
rozpocznij naukę
die Wurstsorte
wędliny
rozpocznij naukę
der Aufschnitt
jajko na twardo
rozpocznij naukę
das hartgekochtes Ei
jajko na miękko
rozpocznij naukę
das weichgekochtes Ei
schabowy
rozpocznij naukę
der Schweinschnitzel
pieczeń wieprzowa
rozpocznij naukę
Schweinebraten
kurczak
rozpocznij naukę
das Hähnchen
słony
rozpocznij naukę
salzig
kwaśny
rozpocznij naukę
sauer
ostre
rozpocznij naukę
scharf
bar z przekąskami
rozpocznij naukę
die Imbissstube
owoce
rozpocznij naukę
das Obst
warzywa
rozpocznij naukę
die Gemüse
wołowina
rozpocznij naukę
das Rinderfleisch
wieprzowina
rozpocznij naukę
das Schweinefleisch
cielęcina
rozpocznij naukę
das Kalbfleisch
indycze mięso
rozpocznij naukę
das Putenfleisch
łyżka oleju
rozpocznij naukę
ein Esslöffel Öl
ocet
rozpocznij naukę
der Essig
sól
rozpocznij naukę
das Salz
pieprz
rozpocznij naukę
der Pfeffer
najpierw
rozpocznij naukę
Zuerst

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.