ouit

 0    9 fiszek    kamilapartyka1
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
kuchnia Śląska
rozpocznij naukę
cechy tłusta ciężka nic się nie martuje potrawy wodzionka krupniok żur kopalnioki rolady modra kapusta oblaty
kuchnia podlaska
rozpocznij naukę
kaloryczna wpływy litewskie i tatarskie Podstawa to ziemniaki, potrawy zupa opieńkowa bliny kartacze sekacz kindziuk
kuchnia Kaszubsko pomorska
rozpocznij naukę
cechy dużo ryb owoce leśne prosta, potrawy ruchanki zupa brzadowa ferkase dziadówka frytki ze szprotek
kuchnia góralsko Beskidzka
rozpocznij naukę
cechy pożywna kaloryczna tradycyjna potrawy oscypki kwasnica smalec bryndza hałuski baranina
kuchnia mazowiecka
rozpocznij naukę
cechy wpływy Kurpie i Kujawy kuchnia światowa zróżnicowane mięsa potrawy czernina rwaki kwas chlebowy piwo kozicowe
kuchnia warminsko mazurska
rozpocznij naukę
cechy mieszanka polsko niemiecka litewska, ryby potrawy mazurska zupa rybna faworki farszynki karmuszka zupa gulaszowa
kuchnia małopolska
rozpocznij naukę
cechy kuchnia galicyjska wikwintna pełna smaków potrawy kućmok jajecznica z pokrzywami bajgle obwazanki maczanka po krakowsku pierogi łomniczańskie
kuchnia wielkopolska
rozpocznij naukę
cechy wpływy niemieckie pszenica proso potrawy ślepe ryby kiszczonka rogal świętomarcinski andruty szare kluchy
kuchnia podkarpacka
rozpocznij naukę
cechy kuchnia ukraińska prosta zróżnicowana potrawy fuczki strudel Gomółki piernik podkarpacki dziczyzna bałabuchy

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.