Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
żywienie, zakupy i usługi
żywienie, zakupy i usługi
0
119 fiszek
guest1823754
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
an apricot
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan
rozpocznij naukę
eggplant
fasola
rozpocznij naukę
beans
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
blackcurrant
brokuły
rozpocznij naukę
broccoli
cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
ogórek
rozpocznij naukę
a cucumber
sałata
rozpocznij naukę
a lettuce
rzodkiewka
rozpocznij naukę
a radish
malina
rozpocznij naukę
a raspberry
soja
rozpocznij naukę
soy beans
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
boczek
rozpocznij naukę
bacon
befsztyk
rozpocznij naukę
beefsteak
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
flondra
rozpocznij naukę
flounder
śledź
rozpocznij naukę
a herring
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
sola
rozpocznij naukę
sole
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
indyk
rozpocznij naukę
a turkey
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
cereal products
guma do żucia
rozpocznij naukę
chewing gum
nabiał
rozpocznij naukę
dairy
parmezan
rozpocznij naukę
Parmesan
bułka
rozpocznij naukę
a bread roll
wodorosty
rozpocznij naukę
seaweed
nasiona
rozpocznij naukę
seeds
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
klopsiki
rozpocznij naukę
meatballs
ciasto kruche
rozpocznij naukę
pastry
żeberka wieprzowe
rozpocznij naukę
pork ribs
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
roast chicken
paszteciki z parówką
rozpocznij naukę
sausage roll
apetyczny
rozpocznij naukę
appetising
mdły, nijaki
rozpocznij naukę
bland
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
bezkofeinowy
rozpocznij naukę
decaffeinated
tłusty (o mięsie)
rozpocznij naukę
fatty (the meat)
z wolnego chowu (o jajkach)
rozpocznij naukę
free-range (with eggs)
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean (of meat)
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
marynowany
rozpocznij naukę
pickled
surowy
rozpocznij naukę
raw
słony, pikantny
rozpocznij naukę
savoury
gazowany/ niegazowany
rozpocznij naukę
sparkling/ still
ostry
rozpocznij naukę
spicy
smażony na sposób chiński
rozpocznij naukę
stir fried
bezcukrowy
rozpocznij naukę
sugar-free
gęsty
rozpocznij naukę
thicky
razowy
rozpocznij naukę
Wholemeal
wapń
rozpocznij naukę
calcium
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
błonnik
rozpocznij naukę
fibre
składniki odżywcze
rozpocznij naukę
nutrients
potas
rozpocznij naukę
potassium
białko
rozpocznij naukę
protein
skrobia
rozpocznij naukę
starch
tłuszcze nienasycone
rozpocznij naukę
unsaturated fats
intensywna dieta odchudzająca
rozpocznij naukę
crash diet
ograniczać
rozpocznij naukę
to cut down
nawyki żywieniowe
rozpocznij naukę
eating habits/dietary
trawienie
rozpocznij naukę
digestion
dieta będąca chwilowo w modzie
rozpocznij naukę
fad diet
beztłuszczowy
rozpocznij naukę
fat-free
nietolerancja pokarmowa
rozpocznij naukę
food intolerance
niedożywiony
rozpocznij naukę
malnourished
niedożywienie
rozpocznij naukę
malnutrition
dieta śródziemnomorska
rozpocznij naukę
Mediterranean diet
odżywianie
rozpocznij naukę
nutrition
produkty przetworzone
rozpocznij naukę
processed products
ograniczyć spożycie tłuszczu/cukru
rozpocznij naukę
limit the intake of fat / sugar
bardzo głodny
rozpocznij naukę
starving
ubijać jajka
rozpocznij naukę
beat eggs
gotować
rozpocznij naukę
boil
siekać
rozpocznij naukę
chop (up)
odcedzać
rozpocznij naukę
drain
smażyć
rozpocznij naukę
to fry
zetrzeć na tarce
rozpocznij naukę
Grate
zmielić
rozpocznij naukę
mince
obrać
rozpocznij naukę
Peel
piec mięso
rozpocznij naukę
roast meat
dusić
rozpocznij naukę
to stew
mieszać
rozpocznij naukę
to stir
pasek
rozpocznij naukę
strip
ubijać śmietanę
rozpocznij naukę
whip cream
naczynie żaroodporne
rozpocznij naukę
casserole
naczynia
rozpocznij naukę
crockery
sztućce
rozpocznij naukę
cutlery
przykrywka
rozpocznij naukę
lid
serwetka
rozpocznij naukę
a napkin
podkładka pod talerz
rozpocznij naukę
place mat
nagrzany piekarnik
rozpocznij naukę
pre-heated oven
rondel, garnek
rozpocznij naukę
saucepan
puszka
rozpocznij naukę
can/tin
pojemnik
rozpocznij naukę
container
słoik
rozpocznij naukę
jar
bochenek chleba
rozpocznij naukę
a loaf of bread
paczka
rozpocznij naukę
packet
łyżeczka stołowa
rozpocznij naukę
tablespoon
plastikowe pudełko z przykrywką
rozpocznij naukę
tub
wybór z karty
rozpocznij naukę
à la carte
danie główne
rozpocznij naukę
main course/entrée
w karcie
rozpocznij naukę
on the menu
gotowy zestaw
rozpocznij naukę
set menu
dodatek do dania głównego
rozpocznij naukę
side dish
przekąska
rozpocznij naukę
a snack
przystawka
rozpocznij naukę
a starter/appetiser
napiwek
rozpocznij naukę
a tip/gratuity
wściec się
rozpocznij naukę
go babanas
maczac we wszystkim palce
rozpocznij naukę
have a finger in every pie
nie ma sensu płakać nad rozlanym mlekiem
rozpocznij naukę
there is no use crying over spilt milk
nie przepadam za tym
rozpocznij naukę
its not my cup of tea
sprzedawać się jak świeże bułeczki
rozpocznij naukę
to sell like hot cakes
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest1823754.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo do egzaminu FCE
wypróbuj za darmo
Small Talk, czyli sztuka pogawędki
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności