roz 5, kuchnia

 0    43 fiszki    gabrielaspes
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
skladnik
rozpocznij naukę
die Zutat, -en
przepis
rozpocznij naukę
das Kochrezept, -e
piec
rozpocznij naukę
backen
posypać
rozpocznij naukę
bestreuen
smażyć
rozpocznij naukę
braten
dodać
rozpocznij naukę
dazugeben/dazugegeben
podgrzać
rozpocznij naukę
erhitzen
siekać
rozpocznij naukę
hacken
gotować
rozpocznij naukę
kochen
mieszać
rozpocznij naukę
mischen
solić
rozpocznij naukę
salzen
obierać
rozpocznij naukę
schälen
kroić
rozpocznij naukę
schneiden
podawać, serwować
rozpocznij naukę
servieren
piec
rozpocznij naukę
der Ofen, die Öfen
patelnia
rozpocznij naukę
die Pfanne
talerz
rozpocznij naukę
der Teller, -
garnek
rozpocznij naukę
der Topf, die Töpfe
sztućce
rozpocznij naukę
das Besteck, -e
widelec
rozpocznij naukę
die Gabel
lyzka
rozpocznij naukę
der Löffel
nóż
rozpocznij naukę
das Messer
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
tłusty
rozpocznij naukę
fett
zimny
rozpocznij naukę
kalt
łagodny
rozpocznij naukę
mild
słony
rozpocznij naukę
salzig
kwaśny
rozpocznij naukę
sauer
ostry
rozpocznij naukę
scharf
slodki
rozpocznij naukę
süß
cieply
rozpocznij naukę
warm
trzeć
rozpocznij naukę
reiben
polewać
rozpocznij naukę
gießen
podsmazyc
rozpocznij naukę
anbraten
slawny
rozpocznij naukę
berühmt
różny
rozpocznij naukę
verschiedene
chudy
rozpocznij naukę
mager
miękki
rozpocznij naukę
weich
twardy
rozpocznij naukę
hart
smaczny
rozpocznij naukę
schmackhaft
lekki
rozpocznij naukę
leicht
potrawy
rozpocznij naukę
die Speisen
przyprawy
rozpocznij naukę
die Gewürze

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.