6.2 La ricetta

 0    144 fiszki    jakubgora
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
il riso a chicco lungo
rozpocznij naukę
ryż długoziarnisty
il chicco
rozpocznij naukę
ziarno ryżu
il gambero
rozpocznij naukę
krewetka
le code di gamberi
rozpocznij naukę
ogony krewetek
la zucchina
rozpocznij naukę
cukinia
la cipolla
rozpocznij naukę
cebula
la carota
rozpocznij naukę
marchewka
la costa di sedano
rozpocznij naukę
łodyga selera naciowego
il peperoncino
rozpocznij naukę
pikantna papryczka
un mazzo
rozpocznij naukę
pęczek
l'erba cipollina
rozpocznij naukę
szczypiorek
lessare
rozpocznij naukę
gotować
abbondante
rozpocznij naukę
obfity
bollente
rozpocznij naukę
wrzący
salato
rozpocznij naukę
słony
sbucciare
rozpocznij naukę
obierać
tritare
rozpocznij naukę
siekać
lavare
rozpocznij naukę
myć
tagliare
rozpocznij naukę
kroić
a dadini
rozpocznij naukę
w drobną kostkę
a rondelle
rozpocznij naukę
w platerki
sottile
rozpocznij naukę
cienki
sgusciare
rozpocznij naukę
obierać (krewetki)
a pezzetti
rozpocznij naukę
na kawałki
stufare
rozpocznij naukę
dusić
la padella
rozpocznij naukę
patelnia
unire
rozpocznij naukę
łączyć
cuocere
rozpocznij naukę
gotować
circa
rozpocznij naukę
około
aggiungere
rozpocznij naukę
dodać
salare
rozpocznij naukę
solić
pepare
rozpocznij naukę
pieprzyć
a piacere
rozpocznij naukę
do smaku
scolare
rozpocznij naukę
odcedzać
saltare
rozpocznij naukę
krótko podsmażyć
la ciotola
rozpocznij naukę
miseczka
spolverare
rozpocznij naukę
posypać
servire
rozpocznij naukę
podawać
lavare
rozpocznij naukę
myć
sbucciare
rozpocznij naukę
obierać
tagliare
rozpocznij naukę
kroić
tagliare a metà
rozpocznij naukę
kroić na pół
tagliare sottile
rozpocznij naukę
kroić cienko
tagliare a pezzetti
rozpocznij naukę
kroić w kawałki
tagliare a rondelle
rozpocznij naukę
kroić w plasterki
tagliare a dadini
rozpocznij naukę
kroić w kosteczkę
tagliare a cubetti
rozpocznij naukę
kroić w kostkę
eliminare i semi
rozpocznij naukę
drylować
tritare
rozpocznij naukę
siekać
tritare finemente
rozpocznij naukę
siekać drobno
tritare grossolanamente
rozpocznij naukę
siekać grubo
scolare
rozpocznij naukę
odcedzać
sgocciolare
rozpocznij naukę
kapać
scaldare
rozpocznij naukę
podgrzać
unire
rozpocznij naukę
połączyć
mescolare
rozpocznij naukę
mieszać
spegnere il fuoco/la fiamma
rozpocznij naukę
wyłączyć gaz
condire/insaporire
rozpocznij naukę
przyprawiać
lasciare raffreddare
rozpocznij naukę
ostudzić
spalmare
rozpocznij naukę
rozprowadzić, rozsmarować
cuocere a fiamma dolce
rozpocznij naukę
gotować na małym ogniu
cuocere a fiamma alta
rozpocznij naukę
gotować na dużym ogniu
cuocere a fiamma moderata
rozpocznij naukę
gotować na średnim ogniu
la banana
rozpocznij naukę
banan
l'amarena
rozpocznij naukę
wiśnia
la ciliegia
rozpocznij naukę
czereśnia
la fragola
rozpocznij naukę
truskawka
i frutti di bosco
rozpocznij naukę
owoce leśne
il lampone
rozpocznij naukę
malina
il ribes
rozpocznij naukę
czarna porzeczka
il mirtillo
rozpocznij naukę
borówka amerykańska
la mora
rozpocznij naukę
jeżyna
la pesca
rozpocznij naukę
brzoskwinia
l'albicocca
rozpocznij naukę
morela
la mela
rozpocznij naukę
jabłko
la pera
rozpocznij naukę
gruszka
la prugna
rozpocznij naukę
śliwka
gli agrumi
rozpocznij naukę
cytrusy
l'arancia
rozpocznij naukę
pomarańcza
il pompelmo
rozpocznij naukę
grejpfrut
il limone
rozpocznij naukę
cytryna
il mandarino
rozpocznij naukę
mandarynka
il melone
rozpocznij naukę
melon
l'anguria
rozpocznij naukę
arbuz
il cocomero
rozpocznij naukę
kokos
l'uva
rozpocznij naukę
winogrono
il kiwi
rozpocznij naukę
kiwi
il fico
rozpocznij naukę
figa
il melograno
rozpocznij naukę
granat
il legume
rozpocznij naukę
warzywo, jarzyna
il pomodoro
rozpocznij naukę
pomidor
il peperone
rozpocznij naukę
papryka
la carota
rozpocznij naukę
marchewka
il cetriolo
rozpocznij naukę
ogórek
la zucca
rozpocznij naukę
dynia
la zucchina
rozpocznij naukę
cukinia
la melanzana
rozpocznij naukę
bakłażan
la patata
rozpocznij naukę
ziemniak
l'insalata belga
rozpocznij naukę
cykoria
la lattuga
rozpocznij naukę
sałata
il cavolo
rozpocznij naukę
kapusta
il cavolo di Bruxelles
rozpocznij naukę
brukselka
il cavolfiore
rozpocznij naukę
kalafior
il sedano
rozpocznij naukę
seler naciowy
il porro
rozpocznij naukę
por
i ceci
rozpocznij naukę
cieciorka
i fagioli
rozpocznij naukę
fasola
i fagiolini
rozpocznij naukę
fasolka szparagowa
i piselli
rozpocznij naukę
zielony groszek
il fungo
rozpocznij naukę
grzyb
il mais
rozpocznij naukę
kukurydza
il ravanello
rozpocznij naukę
rzodkiewka
l'aglio
rozpocznij naukę
czosnek
uno spicchio d'aglio
rozpocznij naukę
ząbek czosnku
una testa d'aglio
rozpocznij naukę
główka czosnku
la barbabietola
rozpocznij naukę
burak
l'asparago
rozpocznij naukę
szparag
il basilico
rozpocznij naukę
bazylia
la cipolla
rozpocznij naukę
cebula
gli spinaci
rozpocznij naukę
szpinak
il broccolo
rozpocznij naukę
brokuł
il prezzemolo
rozpocznij naukę
pietruszka
l'oliva
rozpocznij naukę
oliwka
la noce
rozpocznij naukę
orzech włoski
la nocciola
rozpocznij naukę
orzech laskowy
gli arachidi
rozpocznij naukę
orzechy arachidowe
i pistacchi
rozpocznij naukę
pistacje
la mandorla
rozpocznij naukę
migdał
l'uvetta
rozpocznij naukę
rodzynek
l'uovo (le uova)
rozpocznij naukę
jajko (jajka)
l'olio di semi di girasole
rozpocznij naukę
olej słonecznikowy
il burro
rozpocznij naukę
masło
la margarina
rozpocznij naukę
margaryna
la pancetta
rozpocznij naukę
boczek
lo strutto
rozpocznij naukę
smalec
il lardo
rozpocznij naukę
słonina
la marmellata
rozpocznij naukę
dżem, marmolada
il pane
rozpocznij naukę
chleb
la farina
rozpocznij naukę
mąka
il tonno
rozpocznij naukę
tuńczyk
il sugo
rozpocznij naukę
sos
il sugo di pomodoro per la pastasciutta
rozpocznij naukę
sos pomidorowy do makaronu
la salsa
rozpocznij naukę
sos
la mostarda
rozpocznij naukę
musztarda

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.