UNIT 15

 0    33 fiszki    emilwolski1
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
obierać(ze skórki)
rozpocznij naukę
peel
brzoskwinia
rozpocznij naukę
peach
pestka
rozpocznij naukę
stone
gotować na parze
rozpocznij naukę
steam
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
mięso / ciało
rozpocznij naukę
flesh
cieciorka
rozpocznij naukę
chickpea
moczyć
rozpocznij naukę
soak
gotować
rozpocznij naukę
boil
roztapiać
rozpocznij naukę
melt
rodzynki
rozpocznij naukę
raisins
wyciskać
rozpocznij naukę
squeeze
ciąć na plasterki
rozpocznij naukę
slice (verb)
cukinia
rozpocznij naukę
courgette
zmiażdżyć
rozpocznij naukę
crush
migdały
rozpocznij naukę
almonds
posypać
rozpocznij naukę
sprinkle
kokos
rozpocznij naukę
coconut
siekac
rozpocznij naukę
chop
pietruszka
rozpocznij naukę
parsley
zamieszać
rozpocznij naukę
stir
blendować
rozpocznij naukę
blend
łyżeczka
rozpocznij naukę
teaspoon
zioła
rozpocznij naukę
herbs
patelnia
rozpocznij naukę
pan
smażyć
rozpocznij naukę
fry
podgrzac olej
rozpocznij naukę
heat the oil
skwierczec
rozpocznij naukę
sizzle
obierać ze skórki
rozpocznij naukę
peel
miękki
rozpocznij naukę
soft
zamieszać
rozpocznij naukę
stir
od czasu do czasu
rozpocznij naukę
now and then
łyżka
rozpocznij naukę
spoonful

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.