Pytanie |
Odpowiedź |
rozpocznij naukę
|
|
Rocks+pomarańcza, 50ml. Makers Mark/3dashe Angostura bitters/3dashe Oranger bitters/5ml syrop cukr
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml. Makers Mark/15ml. martini rubino/2 dashe Angostura bitters, Mieszane, Coupette+maraska na szabli
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
60ml Bombay sapphire/20ml Kordial Limonkowy, shake, coupette+skrklimon
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml Russian standard/20ml Sok z limonki/15 ml syrop cukr/2dash angostura/ piwo imbir long36+plimbir+mię, shake+uzupeł
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml Wódka infuzowana/150ml. Sok Pomidorowy/2dash Worcestershire/2dashe Tabasko/Sól/Pieprz/10 mlSok z cytryny/pół łyżcz chrzanu, long36+pomk+oliw, mieszane w szkl bez lodu
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml Tequila Patron Silver/20ml cointreau/30ml sok z cytryny/20ml syrop cukr/sól do crusty
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml Wódka waniliowa/20ml Passoa/30ml. Puree z marakuji/20ml sok z cytryny i limonki/20ml syrop wancuk/ 40ml Martini prosseco
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml. Chivas Regal xv/5ml. Ardbeg single malt whisky/30ml. Sok z cytryny/30ml. miód imbirowy shake, rocks+imbirkand+ardbg na wierzch!
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml Cachaca Leblon/pół limonki w ćwiartkach/2 łyżeczki brązowego cukru, +ćwlimonki
|
|
|
Martini Fiero Tonic 22 zł rozpocznij naukę
|
|
60ml Martini Fiero/100ml Schweppes Tonic/Plaster pomarańczy szkło: wino
|
|
|
Grey Goose Le Grand Fizz 26 zł rozpocznij naukę
|
|
40ml Grey Goose Vodka/15ml St. Germain/15 ml sok z limonki/50ml Woda gazowana szkł: long36+3ćwlimo, shake+uzup woda
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
Grey goose, belvedere pure, fashion vodka luxury, wyborowa exquisite, absolut elyx
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
Absolut, fashion vodka party, ketel one citron, absolut lime, currant, extract oraz pears, żubrówka, Russian standard platinium
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
Szkło: rocks/whisky, garnish: pomarańcza, 30ml Martini Rubino/30ml Martini Bitter/30ml Bombay. Wszystkie składniki mieszamy w szklanicy brm z lodem, przelewamy do szkła z lodem
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml belweder/25ml beefeater 24, coupette+oliwki na szpatułce+zest z cytr, mieszamy z lod
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
20mlBaCarNegr/20mlBacOro/20mlOrange curacao/10ml sok lim/5ml Orgeat. Szkł whisky+lime Wedge+krusz lód, shake
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
12listmię/10ml syropcukr/3,4 ćw limonki/40ml Havana3/woda gaz, szkł: long36+gał mięty,
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml Chivas/20ml cytr/10ml cukr/3-4 angostura/10ml białko dekor: skórka z cytr/mięta
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
20mlBacBlanca/20mlBombay/20mlAbsolut/20mlOlmeca blanco/20ml Cointreau/20ml cytryna/10ml cukier szkł: long36+plaster cytr
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml BacNegra/20ml coconut cream/50ml świeży sok pomar/50ml świeży sok ananas szkł: highball albo sling + plast pomarańczy i mięta, shake razem
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml ketel citron/20ml Cointreau/20ml sok limonka/40ml Cranberry ocean spray, szkł: cocktail+zest pomarańcz podpalany
|
|
|