Moja lekcja

 0    32 fiszki    guest2107416
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
piec
rozpocznij naukę
bake
ubijac
rozpocznij naukę
beat
sparzyć
rozpocznij naukę
blanch
blenderować
rozpocznij naukę
blend
udusić
rozpocznij naukę
braise
karmelizować
rozpocznij naukę
caramelise
karwing
rozpocznij naukę
carve
chłód
rozpocznij naukę
chill
posiekać
rozpocznij naukę
chop
schlodzić
rozpocznij naukę
cool
krem
rozpocznij naukę
cream
smażone na głębokim tłuszczu
rozpocznij naukę
deep-fry
jarzyna pokrajana w kostkę
rozpocznij naukę
dice
flambirować
rozpocznij naukę
flambè
doprawiać do smaku
rozpocznij naukę
flovour
przybranie
rozpocznij naukę
garnish
Glazura
rozpocznij naukę
glaze
ruszt
rozpocznij naukę
grate
smarować
rozpocznij naukę
grease
ugniatać
rozpocznij naukę
knead
upłynnić
rozpocznij naukę
liquidize
topnieć
rozpocznij naukę
melt
siekać
rozpocznij naukę
mince
podsmazyć
rozpocznij naukę
parboil
obierać
rozpocznij naukę
peel
dusić
rozpocznij naukę
simmer
plasterek
rozpocznij naukę
slice
posypać
rozpocznij naukę
sprinkle
gotować na parze
rozpocznij naukę
steam
odcedzić
rozpocznij naukę
strain
podrzucenie/obracanie
rozpocznij naukę
toss
wymieszać
rozpocznij naukę
stir

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.