Angielski gastronomiczny

 0    90 fiszek    oliwkaa350
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
main kitchen
rozpocznij naukę
główna kuchnia
cold preparation section
rozpocznij naukę
sekcja przygotowania na zimno
service area
rozpocznij naukę
obszar usług
storeroom
rozpocznij naukę
spiżarnia
cold storage room
rozpocznij naukę
chłodnia
dishwashing area
rozpocznij naukę
obszar zmywania naczyń
leftovers
rozpocznij naukę
resztki
storage
rozpocznij naukę
przechowywanie
equipment
rozpocznij naukę
sprzęt, wyposażenie
waste
rozpocznij naukę
odpady
packging
rozpocznij naukę
pakowanie
food blender
rozpocznij naukę
blender do żywności
food mixer
rozpocznij naukę
mikser
meat slicer
rozpocznij naukę
krajalnica do mięsa
mincer
rozpocznij naukę
maszynka do mięsa
weighing scales
rozpocznij naukę
wagi
gas cooker
rozpocznij naukę
kuchenka gazowa
Electric cooker
rozpocznij naukę
Kuchenka elektryczna
induction cooker
rozpocznij naukę
kuchenka indukcyjna
Deep fryer
rozpocznij naukę
Frytkownica
static oven
rozpocznij naukę
piekarnik statyczny
fan oven
rozpocznij naukę
piekarnik z wentylatorem/termoobiegiem
microvawe oven
rozpocznij naukę
kuchenka mikrofalowa
casserole dish
rozpocznij naukę
naczynie żaroodporne
frying pan
rozpocznij naukę
patelnia
stockpot
rozpocznij naukę
garnek do gotowania bulionu
santeuse
rozpocznij naukę
niski rondel/naczynie żaroodporne
braising pan
rozpocznij naukę
naczynie/patelnia do duszenia
fish kettle
rozpocznij naukę
naczynie do gotowania ryb w całości
roasting pan
rozpocznij naukę
Brytwanka
cylinder-shaped
rozpocznij naukę
cylindryczny kształt
handles
rozpocznij naukę
uchwyty
lid
rozpocznij naukę
przykrywka
wide
rozpocznij naukę
szeroki
low
rozpocznij naukę
niski
aluminium
rozpocznij naukę
aluminium
cast iron
rozpocznij naukę
żeliwo
iron
rozpocznij naukę
żelazo
earthenware
rozpocznij naukę
gliniany, ceramiczny
stainless steel
rozpocznij naukę
stal nierdzewna
boil
rozpocznij naukę
gotować
rice
rozpocznij naukę
ryż
pasta
rozpocznij naukę
makaron
pulses
rozpocznij naukę
rośliny strączkowe
soups
rozpocznij naukę
zupy
sauces
rozpocznij naukę
sosy
creams
rozpocznij naukę
kremy
round
rozpocznij naukę
okrągły
oval-shaped
rozpocznij naukę
owalny
rounded edge
rozpocznij naukę
zaokrąglona krawędź
frying
rozpocznij naukę
smażenie
sautèing
rozpocznij naukę
smażyć bez tłuszczu
roasting
rozpocznij naukę
pieczenie
high
rozpocznij naukę
wysoki
rectangular
rozpocznij naukę
prostokątny
pieces of meat
rozpocznij naukę
kawałki mięsa
pierced
rozpocznij naukę
przebite, przedziurawione
double
rozpocznij naukę
podwójne
bottom
rozpocznij naukę
dno
heat resistant
rozpocznij naukę
żaroodporne
outward curving edge
rozpocznij naukę
krawędź zakrzywiona na zewnątrz
pieces
rozpocznij naukę
kawałki
braise
rozpocznij naukę
dusić
steaming it
rozpocznij naukę
gotowanie na parze
oven
rozpocznij naukę
piekarnik
to beat
rozpocznij naukę
ubijać
to blend
rozpocznij naukę
miksować, blendować
bowl
rozpocznij naukę
miska
to chop
rozpocznij naukę
siekać
cold meat
rozpocznij naukę
wędlina, zimne mięso
cooked meat
rozpocznij naukę
gotowane mięso
cookware
rozpocznij naukę
przybory kuchenne
cover
rozpocznij naukę
przykrywać
cripsy
rozpocznij naukę
chrupiące
to deep-fry
rozpocznij naukę
smażyć na głębokim oleju
to defrost
rozpocznij naukę
rozmrażać
to drain
rozpocznij naukę
osuszać, odsączać
gas ring
rozpocznij naukę
palnik
goods
rozpocznij naukę
towary
perishable
rozpocznij naukę
łatwo psujący się
pots
rozpocznij naukę
garnki
pans
rozpocznij naukę
patelnie
puree
rozpocznij naukę
puree
to reheat
rozpocznij naukę
podgrzać
to sautè
rozpocznij naukę
smażyć W małej ilości tłuszczu
to steam
rozpocznij naukę
gotować na parze
steam oven
rozpocznij naukę
piekarnik parowy
stuffing
rozpocznij naukę
nadziewanie
tank
rozpocznij naukę
zbiornik
to whip
rozpocznij naukę
ubijac

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.