das Hotel/essen

 0    137 fiszek    oktawiazymon
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
recepcja
rozpocznij naukę
die Rezeption / der Empfang
obsługa klienta
rozpocznij naukę
der Kundendienst
oświetlenie
rozpocznij naukę
die Beleuchtung
płatki zbożowe
rozpocznij naukę
die Getreideflocken
wypieki
rozpocznij naukę
die Backwaren
wędzony
rozpocznij naukę
geräuchert
cielęcina
rozpocznij naukę
das Kalbfleisch
wołowina
rozpocznij naukę
das Rindfleisch, -
królik
rozpocznij naukę
das Kaninchen
wieprzowina
rozpocznij naukę
das Schweinefleisch, -
stek z polędwicy (grzbiet)
rozpocznij naukę
das Lendensteak (grzbiet)
mięso mielone
rozpocznij naukę
das Hackfleisch
stek z górnej części zadu
rozpocznij naukę
das Rumpsteak
żeberko
rozpocznij naukę
das Rippenstück
udko kurczaka
rozpocznij naukę
der Schenkel
Indyk
rozpocznij naukę
die Pute
skrzydło
rozpocznij naukę
der Flügel
bażant
rozpocznij naukę
der Fasan
gęś, gęsi
rozpocznij naukę
die Gans, Gänse
przepiórka
rozpocznij naukę
die Wachtel
pstrąg
rozpocznij naukę
die Forelle
okoń
rozpocznij naukę
der Barsch
śledź
rozpocznij naukę
der Hering, die Heringe
tuńczyk
rozpocznij naukę
der Thunfisch
łosoś
rozpocznij naukę
der Lachs, die Lachse
dorsz
rozpocznij naukę
der Kabeljau
ostryga
rozpocznij naukę
die Auster
krab
rozpocznij naukę
die Krabbe, die Krabben
kałamarnica
rozpocznij naukę
der Tintenfisch
ośmiornica
rozpocznij naukę
der Oktopus, die Oktopusse
jagnięcina
rozpocznij naukę
das Lammfleisch, -
przygotowany
rozpocznij naukę
zubereiten
mrożony
rozpocznij naukę
tiefgefroren
ość
rozpocznij naukę
die Gräte
filetowany
rozpocznij naukę
filetiert
pestka
rozpocznij naukę
der Kern (die Kerne)
suszony
rozpocznij naukę
getrocknet
seler naciowy
rozpocznij naukę
der Stangensellerie
zielony groszek
rozpocznij naukę
die grüne Erbse
oliwka
rozpocznij naukę
die Olive
rukola
rozpocznij naukę
der Rucola, -
fasola
rozpocznij naukę
die Bohne
cebula
rozpocznij naukę
die Zwiebel, die Zwiebeln
rzodkiewka
rozpocznij naukę
das Radieschen
czosnek
rozpocznij naukę
der Knoblauch, -
kapusta
rozpocznij naukę
der Kohl, die Kohle
jarmuż
rozpocznij naukę
der Grünkohl
brukselka
rozpocznij naukę
der Rosenkohl, -
kalarepa
rozpocznij naukę
der Kohlrabi
seler
rozpocznij naukę
der Sellerie, die Sellerie/Sellerien/Selleries
por
rozpocznij naukę
der Porree/der Lauch, die Porrees/die Lauche/Lauchs
szpinak
rozpocznij naukę
der Spinat
kalafior
rozpocznij naukę
der Blumenkohl, die Blumenkohle
pietruszka
rozpocznij naukę
die Petersilie, -
surowe mięso
rozpocznij naukę
rohes Fleisch
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
zupa z buraków
rozpocznij naukę
die Rote-Bete-Suppe
bakłażan
rozpocznij naukę
die Aubergine
imbir
rozpocznij naukę
der Ingwer
dynia
rozpocznij naukę
der Kürbis, die Kürbisse
brzoskwinia
rozpocznij naukę
der Pfirsich
arbuz
rozpocznij naukę
die Wassermelone
śliwka
rozpocznij naukę
die Pflaume, die Pflaumen
morela
rozpocznij naukę
die Aprikose
limetka
rozpocznij naukę
Limette
truskawka
rozpocznij naukę
die Erdbeere, die Erdbeeren
malina
rozpocznij naukę
die Himbeere, die Himbeeren
winogrona
rozpocznij naukę
die Weintrauben
skórka
rozpocznij naukę
die Schale
wiśnia
rozpocznij naukę
die Sauerkirsche, die Sauerkirschen
gruszka
rozpocznij naukę
die Birne, die Birnen
jeżyna
rozpocznij naukę
die Brombeere, die Brombeeren
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
die schwarze Johannisbeere
agrest
rozpocznij naukę
die Stachelbeere
jagoda
rozpocznij naukę
die Heidelbeere
soczysty
rozpocznij naukę
saftig
pigwa
rozpocznij naukę
die Quitte
orzech laskowy
rozpocznij naukę
die Haselnuss, die Haselnüsse
twardy
rozpocznij naukę
hart
dojrzały owoc
rozpocznij naukę
reife Frucht
migdał
rozpocznij naukę
die Mandel
prażony
rozpocznij naukę
geröstet
sezonowy
rozpocznij naukę
saisonal
nerkowiec
rozpocznij naukę
die Cashewnuss
orzech włoski
rozpocznij naukę
die Walnuss, die Walnüsse
pszenica
rozpocznij naukę
der Weizen
kminek
rozpocznij naukę
der Kümmel
pestka dyni
rozpocznij naukę
der Kürbiskern
karczoch
rozpocznij naukę
die Artischocke, die Artischocken
cynamon
rozpocznij naukę
der Zimt
ocet balsamiczny
rozpocznij naukę
Balsamico Essig
olej rzepakowy
rozpocznij naukę
das Rapsöl
chrzan
rozpocznij naukę
der Meerrettich
niesolone
rozpocznij naukę
ungesalzen
szczypiorek
rozpocznij naukę
Schnittlauch
rzepa
rozpocznij naukę
die Wasserrübe
kukurydza
rozpocznij naukę
der Mais, die Maise
mleko odtłuszczone
rozpocznij naukę
die Magermilch
śmietana kwaśna
rozpocznij naukę
die saure Sahne
twarożek
rozpocznij naukę
Hüttenkäse
kromka chleba
rozpocznij naukę
die Brotscheibe
chleb kukurydziany
rozpocznij naukę
das Maisbrot
beza
rozpocznij naukę
das Baiser
herbatnik
rozpocznij naukę
der Butterkeks, die Butterkekse
brandy
rozpocznij naukę
der Weinbrand
herbata rumianek
rozpocznij naukę
der Kamillentee
rodzaj, odmiana
rozpocznij naukę
die Sorte, die Sorten
stek
rozpocznij naukę
das Steak
kieliszki do wódki
rozpocznij naukę
die Schnapsgläser
sernik
rozpocznij naukę
der Käsekuchen
wiaderko z lodem
rozpocznij naukę
der Eiskübel
korkociąg
rozpocznij naukę
der Korkenzieher
otwieracz do butelek
rozpocznij naukę
der Flaschenöffner
strzał/szot
rozpocznij naukę
ein Schuss
dzban
rozpocznij naukę
der Krug
podwojny
rozpocznij naukę
doppelt
słony
rozpocznij naukę
salzig
oliwki
rozpocznij naukę
die Oliven
patelnia
rozpocznij naukę
die Pfanne, die Pfannen
bochenek chleba
rozpocznij naukę
der Brotlaib
nakrycie
rozpocznij naukę
das Gedeck
sztućce
rozpocznij naukę
das Besteck
łagodny
rozpocznij naukę
sanft
podawać
rozpocznij naukę
servieren
połknąć
rozpocznij naukę
schlucken
zużyć
rozpocznij naukę
verwenden
sitko
rozpocznij naukę
das Sieb, die Siebe
widelec
rozpocznij naukę
die Gabel, die Gabeln
czajnik
rozpocznij naukę
der Wasserkessel, die Wasserkessel
dzbanek herbaty
rozpocznij naukę
eine Kanne Tee
deska do krojenia
rozpocznij naukę
Schneidebrett
w proszku
rozpocznij naukę
in Pulverform
mdły
rozpocznij naukę
geschmacklos
razowy
rozpocznij naukę
Vollkorn
przytyć
rozpocznij naukę
zunehmen
uspokajać
rozpocznij naukę
(sich) beruhigen
baranina
rozpocznij naukę
das Hammelfleisch / das Lammfleisch

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.