Pytanie |
Odpowiedź |
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
dba o przygotowanie posiłku rozpocznij naukę
|
|
takes care of meal preparation
|
|
|
porządkuje podstawowe składniki rozpocznij naukę
|
|
organises basic ingredients
|
|
|
wykonuje proste czynności rozpocznij naukę
|
|
carries out simple activities
|
|
|
sprawdza jakość produktów i żywności rozpocznij naukę
|
|
checks quality products and of food
|
|
|
sprawdza poprawność działania sprzętu rozpocznij naukę
|
|
checks correct functioning of equipment
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
sprawdza konserwację i higienę sprzętu i pomieszczeń rozpocznij naukę
|
|
checks maintenance and hygiene of equipment and premises
|
|
|
przydziela zadania, koordynuje podwładnych rozpocznij naukę
|
|
assigns tasks, coordinates subordinates
|
|
|
zarządza zamówieniami i dostawami od dostawców rozpocznij naukę
|
|
manages orders and deliveries from suppliers
|
|
|
promuje nowe dania i różne techniki przygotowywania rozpocznij naukę
|
|
promotes new dishes and different preparation techniques
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
wspierać szefa kuchni i zastępować go w przypadku nieobecności rozpocznij naukę
|
|
support the chef de cuisine and substitutes him / her when absent
|
|
|
konserwuje i przechowuje żywność rozpocznij naukę
|
|
preserves and stores food
|
|
|
sprawdza komunikację między różnymi sektorami kuchni rozpocznij naukę
|
|
checks communication between the different kitchen sectors
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
udziela wskazówek dotyczących przygotowania naczyń rozpocznij naukę
|
|
gives directions on dish preparation
|
|
|
podejmuje decyzje o porcjach i świadczeniu usług publicznych rozpocznij naukę
|
|
takes decisions about portions and service to the public
|
|
|
wykonuje najtrudniejsze procesy rozpocznij naukę
|
|
does the most difficult processes
|
|
|
sprawdza materiały, czas i metody przygotowania rozpocznij naukę
|
|
checks materials, preparation times and methods
|
|
|
planuje zadania i godziny pracy personelu rozpocznij naukę
|
|
plans staff tasks and hours
|
|
|
odpowiada za praktykantów, planowanie menu i zakup materiałów RAW rozpocznij naukę
|
|
is responsible for apprentices, planning menus and buying RAW materials
|
|
|
nadzoruje komunikację zamówień i dostaw do kuchni i restauracji rozpocznij naukę
|
|
supervises communication of orders and deliveries to the kitchen and restaurant
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
What would you recommend?
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
Chcesz iść za mną? / Pokażę ci stół rozpocznij naukę
|
|
Would you like to follow me? / I'll show to you table
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
kieliszek białego wytrawnego wina rozpocznij naukę
|
|
a glass of dry white wine
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
I'll have a pint od lager
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
I'll bring your drinks over
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
Masz ochotę na drinka w barze, a ja zadzwonię, gdy Twój stół będzie gotowy? rozpocznij naukę
|
|
Would you like to have a drink at the bar and I will call you when your table is ready?
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
osoba pracująca w restauracji, usuwająca brudne naczynia i przynosząca czyste rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
do zarządzania rezerwacjami rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
zapewnienie gościom przyjemnego jedzenia rozpocznij naukę
|
|
ensuring that diners enjoy their food
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
interakcje bezpośrednio z klientami rozpocznij naukę
|
|
interact directly with customers
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
szef służby hotelowej lub restaracyjnej rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
wyszukiwanie stolików dla klientów rozpocznij naukę
|
|
finding tables for customers
|
|
|
przydzielanie miejsc obsługi kelnerom rozpocznij naukę
|
|
assigning serving areas to waiting staff
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
nadzorowanie/ rozpatrywanie wszelkich reklamacji klientów rozpocznij naukę
|
|
supervising with any customer complaints
|
|
|
nadzoruje określony obszar restauracji rozpocznij naukę
|
|
supervises in a particular area od A restaurant
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
kapitan / szef kuchni (z największym doświadczeniem) rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
prowadzenie jednej części restauracji rozpocznij naukę
|
|
running one area of the restaurant
|
|
|
nadzorowanie pracy dwóch lub trzech pracowników rozpocznij naukę
|
|
supervising the worka of two or three staff members
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
komunikacja między kuchnią a przednią / otwartą częścią rozpocznij naukę
|
|
communication between the kitchen and the front-of-house
|
|
|
przydzielanie zadań i usługi monitoringu rozpocznij naukę
|
|
allocating tasks and monitoring service
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
kierownik ds Żywności i napojów rozpocznij naukę
|
|
food and beverage manager
|
|
|
ogólne funkcjonowanie restauracji rozpocznij naukę
|
|
the overall running of restaurant
|
|
|
kelnerzy, kelnerki, które wykonują podstawowe zadania rozpocznij naukę
|
|
busboy, busgirl who do basic tasks
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
wyjmowanie jedzenia, gdy jest gotowe rozpocznij naukę
|
|
bringing out food, when it is ready
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
służyć klientom podczas posiłku rozpocznij naukę
|
|
serve the customers during their meal
|
|
|
specjalista win, wykwalifikowany kelner rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
serving wine to customers
|
|
|