Dział 6 cz.

 0    75 fiszek    mona7500
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
apricot
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
fasola
rozpocznij naukę
beans
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
Czarna porzeczka
rozpocznij naukę
Black currant
brokuły
rozpocznij naukę
broccoli
cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
ogórek
rozpocznij naukę
a cucumber
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
sałata
rozpocznij naukę
a lettuce
oliwka
rozpocznij naukę
olive
papryka
rozpocznij naukę
a pepper
dynia
rozpocznij naukę
pumpkin
rzodkiewka
rozpocznij naukę
a radish
malina
rozpocznij naukę
a raspberry
soja
rozpocznij naukę
soy beans
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
arbuz
rozpocznij naukę
a watermelon
boczek
rozpocznij naukę
bacon
befsztyk
rozpocznij naukę
beefsteak
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
flądra
rozpocznij naukę
flounder
śledź
rozpocznij naukę
a herring
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
sola
rozpocznij naukę
sole
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
indyk
rozpocznij naukę
a turkey
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
cereal products
guma do żucia
rozpocznij naukę
chewing gum
śmietana
rozpocznij naukę
cream
nabiał
rozpocznij naukę
dairy products
grzyb, pieczarka
rozpocznij naukę
mushroom, mushroom
orzech
rozpocznij naukę
a nut
oliwa
rozpocznij naukę
olive oil
parmezan
rozpocznij naukę
Parmesan cheese
ryż
rozpocznij naukę
rice
bułka
rozpocznij naukę
roll
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
wodorosty
rozpocznij naukę
seaweed
nasiona
rozpocznij naukę
seeds
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
olej roślinny
rozpocznij naukę
vegetable oil
klopsiki
rozpocznij naukę
meatballs
makaron
rozpocznij naukę
pasta
ciasto kruche
rozpocznij naukę
pastry
żeberka wieprzowe
rozpocznij naukę
pork ribs
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
roast chicken
pasztecik z parówką
rozpocznij naukę
sausage roll
apetyczny
rozpocznij naukę
appetizing
mdły, nijaki
rozpocznij naukę
bland
kremowy
rozpocznij naukę
creamy
chrupiący
rozpocznij naukę
crispy/crusty
bezkofeinowy
rozpocznij naukę
decaffeinated
tłusty
rozpocznij naukę
fatty
z wolnego chowu (o jajkach)
rozpocznij naukę
free range (about eggs)
domowej roboty
rozpocznij naukę
homemade
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
marynowany
rozpocznij naukę
pickled
surowy
rozpocznij naukę
raw
słony, pikantny
rozpocznij naukę
savoury
gazowany/niegazowany
rozpocznij naukę
sparkling/still
ostry
rozpocznij naukę
spicy
smażony na sposób chiński
rozpocznij naukę
stir fried
bezcukrowy
rozpocznij naukę
sugar free
gęsty
rozpocznij naukę
thick
razowy
rozpocznij naukę
wholemeal
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
błonnik
rozpocznij naukę
fibre
składniki odżywcze
rozpocznij naukę
nutrients
skrobia
rozpocznij naukę
starch

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.