Moja lekcja

 0    106 fiszek    janbalic
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
an apricot
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
fasola
rozpocznij naukę
bean
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
black currant
brokuły
rozpocznij naukę
broccoli
cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
dynia
rozpocznij naukę
pumpkin
rzodkiewka
rozpocznij naukę
a radish
malina
rozpocznij naukę
a raspberry
soja
rozpocznij naukę
soya
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
befsztyk
rozpocznij naukę
beefsteak
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
flądra
rozpocznij naukę
flounder
śledź
rozpocznij naukę
a herring
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
sola
rozpocznij naukę
sole
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
cereal products
guma do żucia
rozpocznij naukę
chewing gum
śmietana
rozpocznij naukę
cream
nabiał
rozpocznij naukę
dairy
parmezam
rozpocznij naukę
parmesame chesse
bułka
rozpocznij naukę
a bread roll
wodorosty
rozpocznij naukę
seaweed
nasiona
rozpocznij naukę
seeds
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
olej roślinny
rozpocznij naukę
vegetable oil
klopsiki
rozpocznij naukę
meatballs
ciasto kruche
rozpocznij naukę
pastry
ŻEBERKA
rozpocznij naukę
RIBS
pasztecik z praówką
rozpocznij naukę
sausage roll
apetyczny
rozpocznij naukę
appetizing
mdły
rozpocznij naukę
bland
kremowy
rozpocznij naukę
creamy
chrupi
rozpocznij naukę
crunchy
tłusty
rozpocznij naukę
fatty
z wolnego chowu
rozpocznij naukę
free range
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
marynowany
rozpocznij naukę
pickled
surowy
rozpocznij naukę
raw
słony
rozpocznij naukę
salty
smażony na sposób chiński
rozpocznij naukę
stir fried
bezcukrowy
rozpocznij naukę
sugarless
gęsty
rozpocznij naukę
thick
razowy
rozpocznij naukę
wholemeal
tłuszcz zwierzęcy
rozpocznij naukę
animal fat
wapń
rozpocznij naukę
calcium
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
cholesterol
rozpocznij naukę
cholesterol
błonnik
rozpocznij naukę
fibre
potas
rozpocznij naukę
potassium
białko
rozpocznij naukę
protein
skrobia
rozpocznij naukę
starch
tłuszcze nienasycone
rozpocznij naukę
unsaturated fats
zwrównowazona dieta
rozpocznij naukę
balanced diet
intensywan dieta odchudzahąca
rozpocznij naukę
crash diet
ograniczyć tłuste produkty
rozpocznij naukę
cut down on (fatty food)
nawyki żywieniowe
rozpocznij naukę
eating habits
trawienie
rozpocznij naukę
digestion
dieta będąca chwilowo w modzie
rozpocznij naukę
fad diet
beztłuszczowy
rozpocznij naukę
fat free
nietolerancja pokarmowa
rozpocznij naukę
food intolerance
niedożywiony
rozpocznij naukę
malnourished
dieta śródźemnomorska
rozpocznij naukę
mediterrean diet
odzywianie
rozpocznij naukę
nutrition
produkty przedtworzone
rozpocznij naukę
processed foods
ograniczyć spożycie
rozpocznij naukę
reduce ... intake
bardzo głodny
rozpocznij naukę
starving
odcedzać
rozpocznij naukę
drain
zetrzeć na tarce
rozpocznij naukę
grate
składniki
rozpocznij naukę
ingredients
zmielić
rozpocznij naukę
mince
obrać
rozpocznij naukę
peel
piec
rozpocznij naukę
roast
kroić na plasterki
rozpocznij naukę
slice
dusić
rozpocznij naukę
to stew
pasek
rozpocznij naukę
strip
ubijać
rozpocznij naukę
whip
miska
rozpocznij naukę
a bowl
naczynie żaroodporne
rozpocznij naukę
casserole
naczynia
rozpocznij naukę
crockery
przykrywka
rozpocznij naukę
lid
serwetka
rozpocznij naukę
a napkin
podkładka pod talerz
rozpocznij naukę
plate mat
garnek
rozpocznij naukę
saucepan
puszka
rozpocznij naukę
can
pojemnik
rozpocznij naukę
container
słoik
rozpocznij naukę
jar
bochenek
rozpocznij naukę
loaf
paczka
rozpocznij naukę
packed
łyżka stołowa
rozpocznij naukę
table spoon
olastikowe pudełko
rozpocznij naukę
tub
tubka
rozpocznij naukę
tube
wybór z karty
rozpocznij naukę
a la carte
szef kuchni
rozpocznij naukę
a chef
zimny bufet
rozpocznij naukę
cold buffet
deser
rozpocznij naukę
a dessert
głowne danie
rozpocznij naukę
main course
w karcie
rozpocznij naukę
on the menu
zamówienie
rozpocznij naukę
order

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.