Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
przedmioty humanistyczne
polski
le restaurant
le restaurant
0
36 fiszek
marcinholota
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
le bar
rozpocznij naukę
bar
le bistrot
rozpocznij naukę
pub
le café
rozpocznij naukę
kawiarnia
la cafétéria
rozpocznij naukę
Kafeteria
le fast-food
rozpocznij naukę
Fast Food
le restaurant
rozpocznij naukę
restauracja
le salon de thé
rozpocznij naukę
herbaciarnia
l'accompagnement(m)
rozpocznij naukę
Danie dodatkowe (m.)
l'apéritif (m.)
rozpocznij naukę
aperitif (m.)
le dessert
rozpocznij naukę
deser
l'entrée (f.)
rozpocznij naukę
przystawka
la garniture
rozpocznij naukę
garnirunek
le hors-d'oeuvre
rozpocznij naukę
przystawka
le plat du jour
rozpocznij naukę
danie dnia
le plat principal
rozpocznij naukę
drugie danie
le plateau de fromage
rozpocznij naukę
talerz serów
la spécialité
rozpocznij naukę
przysmak
la cuisson de la viande (à point, bleue, saignante, bien cuite)
rozpocznij naukę
gotowanie mięsa (średnie, niebieskie, rzadkie, dobrze ugotowane)
en cuisine
rozpocznij naukę
w kuchni
le chef
rozpocznij naukę
szef kuchni
le second
rozpocznij naukę
drugi
le serveur(use)
rozpocznij naukę
kelner(ka)
réserver une table
rozpocznij naukę
zarezerwować stolik
commander
rozpocznij naukę
zamawiać
payer la note
rozpocznij naukę
Zapłać rachunek
payer l'addition (f)
rozpocznij naukę
zapłacić rachunek
laisser un pourboire
rozpocznij naukę
zostawić napiwek
la blanquette de Veau
rozpocznij naukę
gulasz z cielęciny
la choucroute
rozpocznij naukę
kapusta kiszona
le colombo
rozpocznij naukę
colombo
la fondue au fromage
rozpocznij naukę
Serowe Fondue
Les moules-frites
rozpocznij naukę
Małże
la raclette
rozpocznij naukę
Raclette
la tartiflette
rozpocznij naukę
Tartiflette
le tournedos Rossini
rozpocznij naukę
Rossini tournedos
la tourtière du Lac-Saint-Jean
rozpocznij naukę
placek mięsny Lac-Saint-Jean
Stwórz fiszki
polski
Zobacz podobne fiszki:
figurA etymologiczna
greckie imiona
dramat pojęcia
Nad Niemnem - streszczenie lektury
Les nombres en polonais
Odprawa posłów greckich - streszczenie lektury
f8
Pieśń o Rolandzie - streszczenie lektury
Proces - streszczenie lektury
Nie-Boska komedia - streszczenie lektury
Szewcy - streszczenie lektury
Części mowy w języku polskim
Potop - streszczenie lektury
7EFG
April 15 2024
Najpopularniejsze fiszki
środki stylistyczne
lalka streszczenie
bogowie greccy
związki frazeologiczne
przypadki
inwokacja pan tadeusz
konnen odmiana
trudne polskie słowa
przymiotniki na a
środki językowe matura
zwroty na mature ustną z angielskiego
barok najważniejsze informacje
podmiot i orzeczenie klasa 4
trudne słowa
rymy żeńskie
Okresy warunkowe
Środki stylistyczne - fonetyczne i słowotwórcze środki wyrazu
3.2 A LIFE IN SIX WORDS
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Marcinholota.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Słownictwo do egzaminu FCE
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności