Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Moja lekcja
Moja lekcja
0
50 fiszek
guest2325862
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
kazeina
rozpocznij naukę
casein
separacja serwatki
rozpocznij naukę
whey separation
bakterie kwasu mlekowego
rozpocznij naukę
lactic acid bacteria
standaryzacja mleka
rozpocznij naukę
standardization of milk
zawartosc tluszczu i bialka mleka
rozpocznij naukę
milk fat and protein content
obrobka termiczna mleka
rozpocznij naukę
milk heat treatment
odtluszczone mleko
rozpocznij naukę
skim milk
mleko w proszku
rozpocznij naukę
milk powder
kuleczki tluszczu mlecznego
rozpocznij naukę
milk fat globules
punkt izoelektryczny bialka mleka
rozpocznij naukę
isoelectric point of milk protein
jogurt
rozpocznij naukę
yoghurt
kefir
rozpocznij naukę
kefir
ser plesniowy
rozpocznij naukę
mold cheese
produkty mleczarskie
rozpocznij naukę
dairy products
krotkolancuchowe kwasy tluszczowe sera
rozpocznij naukę
short-chain fatty acids of cheese
sery z porostem plesni
rozpocznij naukę
cheeses with bloomy molds
sery z przerostem plesni
rozpocznij naukę
blue-veined cheeses
aktywnosc kultur starterowych
rozpocznij naukę
the activity of starter cultures
fermentowane napoje mleczne
rozpocznij naukę
fermented dairy drinks
sery topione
rozpocznij naukę
processed cheeses
kurze jaja
rozpocznij naukę
chicken eggs
bialko jaja
rozpocznij naukę
egg white
niezbedne aminokwasy bialka jaja kurzego
rozpocznij naukę
essential amino acids of hen egg’s protein
zoltko jaja
rozpocznij naukę
egg yolk
skorupka jaja
rozpocznij naukę
egg shell
transgeniczne jaja
rozpocznij naukę
transgenic eggs
produkcja jaj
rozpocznij naukę
egg production
olej jajeczny
rozpocznij naukę
egg oil
ptasie jaja
rozpocznij naukę
avian eggs
membrany skorupkowe
rozpocznij naukę
shell membranes
wolowina
rozpocznij naukę
beef
baranina
rozpocznij naukę
mutton
produkty miesne
rozpocznij naukę
meat products
wedliny gotowane metoda sous-vide
rozpocznij naukę
Sous-vide cooked meats
soczystosc miesa
rozpocznij naukę
juiciness of the meat
jagniecina
rozpocznij naukę
lamb
surowe mieso
rozpocznij naukę
raw meat
mieso z kurczaka
rozpocznij naukę
chicken meat
smazenie miesa na patelni
rozpocznij naukę
pan frying of meat
wzmocnienie smaku miesa
rozpocznij naukę
enhancing the taste of meat
oleiste ryby
rozpocznij naukę
oily fish
ryba gotowana na parze
rozpocznij naukę
steamed fish
sledz
rozpocznij naukę
Herring
losos
rozpocznij naukę
salmon
sardynki
rozpocznij naukę
pilchards
ostrygi
rozpocznij naukę
oysters
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
brazowe mieso kraba
rozpocznij naukę
brown meat of crab
rosliny morskie
rozpocznij naukę
marine plants
krewetki
rozpocznij naukę
prawns (shrimp)
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest2325862.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Office Survival English - TOEIC® 1000 words
wypróbuj za darmo
Słownictwo angielskie do matury rozszerzonej
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności