Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
norweski
rosyjski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Cuisine
Cuisine
0
150 fiszek
Lovethemborbs
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
kasza jęczmienna
rozpocznij naukę
orge
bulion
rozpocznij naukę
bouillon
cebula
rozpocznij naukę
l'oignon (m)
papryka czerwona
rozpocznij naukę
poivron rouge
cukinia
rozpocznij naukę
la courgette
kumin
rozpocznij naukę
cumin
oregano
rozpocznij naukę
Origan
Ostra papryka
rozpocznij naukę
Piment
kurkuma
rozpocznij naukę
Safran des Indes / curcuma
koncentrat pomidorowy
rozpocznij naukę
concentré/pâte de tomate
kukurydza
rozpocznij naukę
le maïs
fasola
rozpocznij naukę
le haricot (m)
szczypiorek
rozpocznij naukę
ciboulette
kolendra
rozpocznij naukę
coriandre
wsypać/wlać
rozpocznij naukę
ajouter / verser
garnek
rozpocznij naukę
la casserole/le pot
wypłukać
rozpocznij naukę
rincer
gotować
rozpocznij naukę
faire cuire/ faire bouiller
pod przykryciem
rozpocznij naukę
sous couverture
do miękkości
rozpocznij naukę
jusqu'à tendreté
wchłonąć
rozpocznij naukę
absorber/éponger
patelnia
rozpocznij naukę
la poêle
w kostkę (pokroić coś)
rozpocznij naukę
en cubes (couper quelque chose)
zeszklić cebulę
rozpocznij naukę
glacer l'oignon
mieszać zupę
rozpocznij naukę
remuer la soupe
smażyć
rozpocznij naukę
frire
doprawić do smaku
rozpocznij naukę
assaisonner selon l'envie
drobno posiekany
rozpocznij naukę
haché finement
starty
rozpocznij naukę
râpé
odcedzony
rozpocznij naukę
tendu/égoutté
sitko
rozpocznij naukę
la passoire
podgrzać
rozpocznij naukę
chauffer
zdjąć z ognia
rozpocznij naukę
retirer du feu
wegański
rozpocznij naukę
vegan
ciasto
rozpocznij naukę
le gâteau
Siemię lniane
rozpocznij naukę
Graine de lin
Mleko roślinne
rozpocznij naukę
Lait végétal
studzić
rozpocznij naukę
refroidir
nerkowce
rozpocznij naukę
noix de cajou
wilgotny
rozpocznij naukę
humide
tortownica; forma do tortów
rozpocznij naukę
moule à gâteau
mielić
rozpocznij naukę
moudre
Mąka
rozpocznij naukę
Farine
cynamon
rozpocznij naukę
la cannelle
imbir
rozpocznij naukę
le gingembre
gałka muszkatołowa
rozpocznij naukę
Noix de muscade
soda oczyszczona
rozpocznij naukę
bicarbonate de soude/soude/soda
blender
rozpocznij naukę
mixeur
piekarnik
rozpocznij naukę
le four
Papier do pieczenia
rozpocznij naukę
Du papier sulfurisé
pęcznieć
rozpocznij naukę
gonfler
orzech laskowy
rozpocznij naukę
la noisette
siekać
rozpocznij naukę
hacher
namoczyć
rozpocznij naukę
tremper
syrop z agawy
rozpocznij naukę
sirop d'agave
obrać ziemniaki
rozpocznij naukę
éplucher les pommes de terre
tarka kuchenna
rozpocznij naukę
râpe de cuisine
żółtko jajka
rozpocznij naukę
jaune d'œuf
białko jajka
rozpocznij naukę
blanc d'oeuf
ajerkoniak
rozpocznij naukę
lait de poule
beza
rozpocznij naukę
meringue
nalewka
rozpocznij naukę
teinture
mleko skondensowane
rozpocznij naukę
lait condensé
spirytus salicylowy
rozpocznij naukę
alcool salicylique
laska wanilii
rozpocznij naukę
gousse de vanille
wrzątek
rozpocznij naukę
eau bouillante
przekroić na pół
rozpocznij naukę
couper en deux
ziarenko
rozpocznij naukę
grain
pianka
rozpocznij naukę
mousse
ciecierzyca
rozpocznij naukę
pois chiches
namaczamy ciecierzyce
on trempe des pois chiches
dynia
rozpocznij naukę
la citrouille
czekolada gorzka
rozpocznij naukę
chocolat noir
czekolada mleczna
rozpocznij naukę
chocolat au lait
czekolada deserowa
rozpocznij naukę
chocolat de dessert
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
levure
twaróg tłusty
rozpocznij naukę
fromage cottage gras
budyń
rozpocznij naukę
pudding
kruszyć
rozpocznij naukę
écraser
roztopić
rozpocznij naukę
fondre
na gładką masę
rozpocznij naukę
jusqu'à consistence lisse
miska
rozpocznij naukę
le bol
łyżka
rozpocznij naukę
la cuillère
masło orzechowe
rozpocznij naukę
beurre d'arachide
bazylia
rozpocznij naukę
basilic
grzanki
rozpocznij naukę
croûtons
fasola szparagowa
rozpocznij naukę
haricot vert
szpinak
rozpocznij naukę
l'épinard (m)
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
brokuł
rozpocznij naukę
brocoli
kasza jaglana
rozpocznij naukę
le millet
udko z kurczaka
rozpocznij naukę
cuisse de poulet
owsianka
rozpocznij naukę
le porridge
owies
rozpocznij naukę
l'avoine
biszkopt
rozpocznij naukę
gateau éponge
granat
rozpocznij naukę
la grenade
żurawina suszona
rozpocznij naukę
canneberges séchées
morele
rozpocznij naukę
abricots
płatki orkiszowe
rozpocznij naukę
flocons d'épeautre
sezam
rozpocznij naukę
sésame
amarantus preparowany
rozpocznij naukę
amarante préparée
na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
sur un feu lent
wałek do ciasta
rozpocznij naukę
le rouleau à pâtisserie
por
rozpocznij naukę
le poireau
dorsz
rozpocznij naukę
morue
śledź w śmietanie
rozpocznij naukę
Le hareng à la crème
tuńczyk
rozpocznij naukę
thon
arbuz
rozpocznij naukę
la pastèque
burak
rozpocznij naukę
la betterave
rzodkiewka
rozpocznij naukę
le radis
seler
rozpocznij naukę
le céleri
sałata
rozpocznij naukę
la laitue
winogrona
rozpocznij naukę
raisin
olej lniany
rozpocznij naukę
l'huile de lin
dieta
rozpocznij naukę
le régime
składniki mineralne
rozpocznij naukę
les minéraux
beta-karoten
rozpocznij naukę
bêta-carotène
antyoksydanty
rozpocznij naukę
antioxydants
wolne rodniki
rozpocznij naukę
radicaux libres
ciemne pieczywo
rozpocznij naukę
pain noir
natka pietruszki
rozpocznij naukę
persil
kapusta
rozpocznij naukę
le chou
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
le cassis
cytrusy
rozpocznij naukę
agrumes
pestki słonecznika
rozpocznij naukę
graines de tournesol
pestki dyni
rozpocznij naukę
graines de citrouille
borówki
rozpocznij naukę
myrtilles
aronia
rozpocznij naukę
l'aronia
wiśnie
rozpocznij naukę
cerises
owoce czarnego bzu
rozpocznij naukę
les baies de sureau
pieczywo pełnoziarniste
rozpocznij naukę
pain de blé entier
groch strąkowy
rozpocznij naukę
petits pois
kiełki pszenicy
rozpocznij naukę
germes de blé
jarmuż
rozpocznij naukę
chou frisé
nektarynki
rozpocznij naukę
nectarines
jeżyny
rozpocznij naukę
mûres
agrest
rozpocznij naukę
la groseille à maquereau
niskosłodzony
rozpocznij naukę
peu sucré
kawa zbożowa
rozpocznij naukę
café de grain
chude mleko
rozpocznij naukę
lait faible en gras
cykoria
rozpocznij naukę
chicorée
pierś z indyka
rozpocznij naukę
poitrine de dinde
pieczony
rozpocznij naukę
cuit au four
pieczony w folii
rozpocznij naukę
cuit dans du papier d'aluminium
przetworzone jedzenie
rozpocznij naukę
aliments transformés / nourriture industrielle
ukryte koszty
rozpocznij naukę
coûts cachés
smalec
rozpocznij naukę
saindoux
margaryna
rozpocznij naukę
margarine
wołowina
rozpocznij naukę
le bœuf
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
drób
rozpocznij naukę
la volaille
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Lovethemborbs.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Podstawowe słownictwo angielskie
wypróbuj za darmo
Business English (basic)
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności