Jedzenie ang

 0    137 fiszek    werkiszakiewicz
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Anchivies
rozpocznij naukę
sardele
Apricot
rozpocznij naukę
morela
Artichoke
rozpocznij naukę
karczoch
Arugula
rozpocznij naukę
Rukola
Asparagus
rozpocznij naukę
szparag
Aubergine fritters
rozpocznij naukę
bakłażan w cieście
Barley
rozpocznij naukę
jęczmień
Batter
rozpocznij naukę
rzadkie ciasto
Bean sprout
rozpocznij naukę
kiełek fasoli
Beetroot
rozpocznij naukę
burak
Broad bean
rozpocznij naukę
bób
Broccoli
rozpocznij naukę
brokuł
Brussel sprouts
rozpocznij naukę
brukselka
Buckwheat
rozpocznij naukę
gryka
Canola
rozpocznij naukę
rzepak
Cantaloupe
rozpocznij naukę
melon
Cashew
rozpocznij naukę
nerkowiec
Chickpea
rozpocznij naukę
ciecierzyca
Chicory
rozpocznij naukę
cykoria
Cider
rozpocznij naukę
cydr
Clams
rozpocznij naukę
małże
Clove
rozpocznij naukę
ząbek (czosnku) lub goździk
Cod
rozpocznij naukę
dorsz
Corn flakes
rozpocznij naukę
płatki kukurydziane
Cottage cheese
rozpocznij naukę
serek wiejski
Courgette
rozpocznij naukę
cukinia
Crab
rozpocznij naukę
krab
Crayfish
rozpocznij naukę
rak
Curd
rozpocznij naukę
twaróg, zsiadłe mleko
Cured fish
rozpocznij naukę
wędzona ryba
Custard pie
rozpocznij naukę
ciasto z kremem
Dairy
rozpocznij naukę
nabiał
Date
rozpocznij naukę
daktyl
Dill
rozpocznij naukę
koperek
Dough
rozpocznij naukę
ciasto masa przed pieczeniem
Dressing
rozpocznij naukę
sos do sałatki
Dumplings
rozpocznij naukę
pierogi
Eel
rozpocznij naukę
węgorz
Eggplant/aubergine
rozpocznij naukę
bakłażan
Filling
rozpocznij naukę
nadzienie
Flan
rozpocznij naukę
ciasto z owocami
Flax seed oil
rozpocznij naukę
olej lniany
Flounder
rozpocznij naukę
flądra
Game meat
rozpocznij naukę
dziczyzna
Giblets
rozpocznij naukę
podroby
Gravy
rozpocznij naukę
sos pieczeniowy
Grease
rozpocznij naukę
tłuszcz
Green beans
rozpocznij naukę
fasolka szparagowa
Grits
rozpocznij naukę
kasza kukurydziana
Hard cheese
rozpocznij naukę
twardy ser
Hazelnut
rozpocznij naukę
orzech laskowy
Heavy cream
rozpocznij naukę
śmietanka kremówka
Herring
rozpocznij naukę
śledź
Kidney bean
rozpocznij naukę
fasola
Lamb
rozpocznij naukę
baranina, jagnięcina
Lard
rozpocznij naukę
smalec
Lean ground meat
rozpocznij naukę
chude mięso mielone
Leaven
rozpocznij naukę
zakwas
Leek
rozpocznij naukę
por
Legumes
rozpocznij naukę
strączki
Lentil
rozpocznij naukę
soczewica
Lettuce
rozpocznij naukę
sałata zielona
Lime
rozpocznij naukę
limonka
Lobster
rozpocznij naukę
homar
Millet
rozpocznij naukę
proso
Mussels
rozpocznij naukę
małże
Napa cabbage
rozpocznij naukę
kapusta pekińska
Noodles, pasta
rozpocznij naukę
makaron
Oatmeal
rozpocznij naukę
owsianka, mąka owsiana
Flour
rozpocznij naukę
mąka
Octopus
rozpocznij naukę
ośmiornica
Organ meats
rozpocznij naukę
podroby
Pak choi
rozpocznij naukę
kapusta chińska
Parsley
rozpocznij naukę
pietruszka natka
Pea pod
rozpocznij naukę
strąk grochu
Pike
rozpocznij naukę
szczupak
Plain yogurt
rozpocznij naukę
jogurt naturalny
Plant oil
rozpocznij naukę
olej roślinny
Pollock
rozpocznij naukę
mintaj
Pork chop
rozpocznij naukę
kotlet wieprzowy
Poultry
rozpocznij naukę
drób
Rapeseed
rozpocznij naukę
nasiona rzepaku
Romaine
rozpocznij naukę
sałata rzymska
Salsa
rozpocznij naukę
sos pomidorowy
Sauerkraut
rozpocznij naukę
kiszona kapusta
Seasoning
rozpocznij naukę
przyprawa
Shelfish
rozpocznij naukę
skoprupiaki
Sourdough
rozpocznij naukę
zaczyn zakwas
Spinach
rozpocznij naukę
szpiak
Spirits
rozpocznij naukę
alkohole mocne
Spring water
rozpocznij naukę
woda źródłana
Squid
rozpocznij naukę
kalmar
Sugar pea
rozpocznij naukę
groch cukrowy
Trout
rozpocznij naukę
pstrąg
Turmeric
rozpocznij naukę
kurkuma
Turnip
rozpocznij naukę
rzepa
Veal
rozpocznij naukę
cielęcina
Venison
rozpocznij naukę
sarnina
Walnut
rozpocznij naukę
orzech włoski
Watercress
rozpocznij naukę
rzeżucha
Wheat bran
rozpocznij naukę
otręby pszenne
Whey
rozpocznij naukę
serwatka
Whole milk
rozpocznij naukę
pełne mleko
Whole bread
rozpocznij naukę
chleb pełnozianisty
Yolk
rozpocznij naukę
żółtko
Yeast
rozpocznij naukę
drożdże
Blood count
rozpocznij naukę
badania krwi
Poached eggs
rozpocznij naukę
jajka w koszulce
Brittle nails
rozpocznij naukę
łamliwe paznokcie
Jacket potato
rozpocznij naukę
ziemniak pieczony w mundurku
Baking tray
rozpocznij naukę
blacha do pieczenia
To blend
rozpocznij naukę
zmiksować
Canned
rozpocznij naukę
konserwowy, z puszki
To chop
rozpocznij naukę
krajać, kotlet
To frost
rozpocznij naukę
poluktrować
To garnish
rozpocznij naukę
przyozdobić
To grate
rozpocznij naukę
trzeć na tacy
To grease
rozpocznij naukę
natłuszczać
To grind
rozpocznij naukę
zmielić
To knead
rozpocznij naukę
zagnieść ciasto
Lamb stew
rozpocznij naukę
gulasz z jagnięciny
To pickle
rozpocznij naukę
marynować
Pickled
rozpocznij naukę
marynowany
Preserved
rozpocznij naukę
konserwowy
To roast
rozpocznij naukę
zapiekać
To bake
rozpocznij naukę
piec ciasta
To season
rozpocznij naukę
przyprawiać
To shred
rozpocznij naukę
szatkować
To simmer
rozpocznij naukę
gotować na wolnym ogniu
To stir
smażyć na wysokim ogniu mieszając
rozpocznij naukę
fry
To slice
rozpocznij naukę
ciąć na plasterki
To smoke
rozpocznij naukę
wędzić
To stew, to braise
rozpocznij naukę
dusić
To thaw
rozpocznij naukę
rozmrozić
To whip
rozpocznij naukę
ubijać jajka/śmietanę
To whisk
rozpocznij naukę
ubijać trzepaczką np. pianę
To mince
rozpocznij naukę
mielić mięso

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.