Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
unit 6 part 1
unit 6 part 1
0
125 fiszek
aa959
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
jeżyna
rozpocznij naukę
blackberry
wiśnia
rozpocznij naukę
cherry
winogrono
rozpocznij naukę
grape
brzoskwinia
rozpocznij naukę
peach
gruszka
rozpocznij naukę
a pear
malina
rozpocznij naukę
a raspberry
truskawka
rozpocznij naukę
a strawberry
morela
rozpocznij naukę
an apricot
jagoda
rozpocznij naukę
a blueberry
mandarynka
rozpocznij naukę
tangerine
fasola
rozpocznij naukę
bean
burak
rozpocznij naukę
beetroot
brokuł
rozpocznij naukę
broccoli
kapusta
rozpocznij naukę
a cabbage
ogórek
rozpocznij naukę
a cucumber
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
por
rozpocznij naukę
a leek
salata
rozpocznij naukę
lettuce
cebula
rozpocznij naukę
an onion
groszek
rozpocznij naukę
peas
ziemniak
rozpocznij naukę
potato
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
kukurydza
rozpocznij naukę
corn
kukurydza cukrowa
rozpocznij naukę
sweetcorn
papryka
rozpocznij naukę
a pepper
pomidor
rozpocznij naukę
a tomato
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
kalafior
rozpocznij naukę
a cauliflower
cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
chrzan
rozpocznij naukę
horseradish
jarmuz
rozpocznij naukę
kale
rzodkiewka
rozpocznij naukę
a radish
bekon
rozpocznij naukę
bacon
wolowina
rozpocznij naukę
beef
kurczak
rozpocznij naukę
chicken
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
kielbasa
rozpocznij naukę
sausage
stek
rozpocznij naukę
steak
indyk
rozpocznij naukę
a turkey
żeberka
rozpocznij naukę
spare ribs
dziczyzna
rozpocznij naukę
venison
śledź
rozpocznij naukę
a herring
homar
rozpocznij naukę
lobster
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
krewatka
rozpocznij naukę
a shrimp
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
pstrag
rozpocznij naukę
trout
tunczyk
rozpocznij naukę
tuna
napój gazowany
rozpocznij naukę
fizzy drink
świeżo wyciskany soki
rozpocznij naukę
freshly squeezed juices
lemoniada
rozpocznij naukę
lemonade
mleko
rozpocznij naukę
milk
woda gazowana
rozpocznij naukę
sparkling water
woda niegazowana
rozpocznij naukę
still water
ser żółty
rozpocznij naukę
cheese
ciasteczka
rozpocznij naukę
biscuits
chleb
rozpocznij naukę
bread
masło
rozpocznij naukę
butter
płatki zbożowe
rozpocznij naukę
cereals
ser biały
rozpocznij naukę
cottage cheese
śmietana
rozpocznij naukę
cream
chipsy
rozpocznij naukę
chips
jajko
rozpocznij naukę
eggs
mąka
rozpocznij naukę
flour
miod
rozpocznij naukę
honey
dzem
rozpocznij naukę
jam
majonez
rozpocznij naukę
mayonnaise
musztarda
rozpocznij naukę
mustard
olej
rozpocznij naukę
oil
oliwa z oliwek
rozpocznij naukę
olive oil
makaron
rozpocznij naukę
pasta
pieprz
rozpocznij naukę
black pepper
ryz
rozpocznij naukę
rice
bułki
rozpocznij naukę
rolls
sól
rozpocznij naukę
salt
cukier
rozpocznij naukę
sugar
jogurt
rozpocznij naukę
yoghurt
szczypiorek
rozpocznij naukę
chives
cynamon
rozpocznij naukę
cinnamon
serek smietankowy
rozpocznij naukę
cream cheese
curry
rozpocznij naukę
curry
imbir
rozpocznij naukę
ginger
mieta
rozpocznij naukę
mint
sos grzybowy
rozpocznij naukę
mushroom sauce
orzech
rozpocznij naukę
a nut
pietruszka
rozpocznij naukę
parsley
placki ziemniaczane
rozpocznij naukę
potato pancakes
rozmaryn
rozpocznij naukę
rosemary
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
ocet
rozpocznij naukę
vinegar
tabliczka czekolady
rozpocznij naukę
a bar of chocolate
miska platkow zbozowych
rozpocznij naukę
bowl of cereal
cytrusy
rozpocznij naukę
citrus
filiżanka herbaty
rozpocznij naukę
a cup of tea
suszone śliwki
rozpocznij naukę
Dried plums
świeże maliny
rozpocznij naukę
fresh raspberries
mrożone maliny
rozpocznij naukę
frozen raspberries
słoik marmolady
rozpocznij naukę
marmalade jar
bochenek chleba
rozpocznij naukę
a loaf of bread
paczka chipsów
rozpocznij naukę
A pack of crisps
talerz kanapek
rozpocznij naukę
a plate of sandwiches
surowa marchewka
rozpocznij naukę
raw carrot
czerstwy chleb
rozpocznij naukę
stale bread
puszka pomidorów
rozpocznij naukę
can of tomatoes
pomidory w puszce
rozpocznij naukę
tomatoes in can
czarna kawa
rozpocznij naukę
black coffee
biała kawa
rozpocznij naukę
White coffee
ser plesniowy
rozpocznij naukę
blue cheese
pierś kurczaka
rozpocznij naukę
chicken breast
udo kurczaka
rozpocznij naukę
chicken leg
skrzydełko kurczaka
rozpocznij naukę
chicken wing
gorzka czekolada
rozpocznij naukę
dark chocolate
kozi ser
rozpocznij naukę
goat cheese
kawa mielona
rozpocznij naukę
ground coffe
kawa rozpuszczalna
rozpocznij naukę
instant coffee
dojrzały ser
rozpocznij naukę
mature cheese
czekolada deserowa
rozpocznij naukę
plain chocolate
kotlety wieprzowe
rozpocznij naukę
pork chops
wieprzowina zapiekana w cieście
rozpocznij naukę
pork pie
chleb żytni
rozpocznij naukę
rye bread
chleb krojony
rozpocznij naukę
sliced bread
czekolada nadziewana
rozpocznij naukę
soft-centre chocolate
chleb pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholemeal bread
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Aa959.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Slang brytyjski
wypróbuj za darmo
Angielski w podróży
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności