Żywienie

 0    114 fiszek    simson2002
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Wołowina
rozpocznij naukę
Beef
Kurczak
rozpocznij naukę
Chicken
Szynka
rozpocznij naukę
Ham
Jagnięcina
rozpocznij naukę
Lamb
Wieprzowina
rozpocznij naukę
Pork
Drób
rozpocznij naukę
Poultry
Kiełbasa
rozpocznij naukę
Sausage
Indyk
rozpocznij naukę
Turkey
Cielęcina
rozpocznij naukę
Veal
Krab
rozpocznij naukę
Crab
Krewetki
rozpocznij naukę
shrimp
Łosoś
rozpocznij naukę
Salmon
Owoce morza
rozpocznij naukę
Seafood
Pstrąg
rozpocznij naukę
Trout
Masło
rozpocznij naukę
Butter
Ser
rozpocznij naukę
Cheese
Serek wiejski
rozpocznij naukę
Cottage cheese
Śmietana
rozpocznij naukę
cream
Nabiał
rozpocznij naukę
dairy
Jajko
rozpocznij naukę
Egg
Serek homogenizowany
rozpocznij naukę
Homogenized cheese
Mleko
rozpocznij naukę
Milk
Jogurt
rozpocznij naukę
Yoghurt
Chleb
rozpocznij naukę
bread
Chleb razowy
rozpocznij naukę
Rye bread
Zboże
rozpocznij naukę
Grain
Makaron
rozpocznij naukę
Pasta
Owsianka
rozpocznij naukę
Porridge
Ryż
rozpocznij naukę
Rice
Bułka
rozpocznij naukę
Roll
Jabłko
rozpocznij naukę
Apple
Morela
rozpocznij naukę
Apricot
Banan
rozpocznij naukę
Banana
Czarna pożeczka
rozpocznij naukę
Black currant
Jagoda
rozpocznij naukę
blueberry
Owoc
rozpocznij naukę
Fruit
Winogrono
rozpocznij naukę
Grape
Cytryna
rozpocznij naukę
Lemon
Orzech
rozpocznij naukę
Nut
Pomarańcza
rozpocznij naukę
Orange
Brzoskwinia
rozpocznij naukę
Peach
Gruszka
rozpocznij naukę
Pear
Ananas
rozpocznij naukę
Pineapple
Malina
rozpocznij naukę
Raspberry
Truskawka
rozpocznij naukę
Strawberry
Arbuz
rozpocznij naukę
Watermelon
Fasola
rozpocznij naukę
Bean
Brokuły
rozpocznij naukę
broccoli
Kapusta
rozpocznij naukę
Cabbage
Marchew
rozpocznij naukę
Carrot
Kalafior
rozpocznij naukę
Cauliflower
Ogórek
rozpocznij naukę
Cucumber
Fasolka szparafowa
rozpocznij naukę
French bean
Czosnek
rozpocznij naukę
Garlic
Czerwona fasola
rozpocznij naukę
Kidney bean
Por
rozpocznij naukę
leek
Sałata
rozpocznij naukę
Lettuce
Oliwka
rozpocznij naukę
Olive
Cebula
rozpocznij naukę
Onion
Groch
rozpocznij naukę
Pea
Papryka
rozpocznij naukę
Pepper
Ziemniak
rozpocznij naukę
Potato
Pomidor
rozpocznij naukę
Tomato
Warzywa
rozpocznij naukę
Vegetables
Herbatnik
rozpocznij naukę
Biscuit
Ciasto
rozpocznij naukę
Cake
Czekolada
rozpocznij naukę
Chocolate
Słodycze
rozpocznij naukę
Sweets
Kawa
rozpocznij naukę
Coffee
Napój
rozpocznij naukę
Drink
Napój gazowany
rozpocznij naukę
Fizzy drink
Napój bezalkoholowy
rozpocznij naukę
Soft drink
Sok
rozpocznij naukę
Juice
Woda
rozpocznij naukę
Water
Woda gazowana
rozpocznij naukę
Sparkling water
Woda niegazowana
rozpocznij naukę
Still water
Frytki
rozpocznij naukę
Chips
Olej
rozpocznij naukę
Oil
Oliwa
rozpocznij naukę
Olive oil
Pieprz
rozpocznij naukę
Pepper
Sól
rozpocznij naukę
salt
Cukier
rozpocznij naukę
Sugar
Ocet
rozpocznij naukę
Vinegar
Sos
rozpocznij naukę
Sauce
Sos do sałatek
rozpocznij naukę
Salad dressing
Węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
Wysoko kaloryczny
rozpocznij naukę
High in calories
Z niską zawartością witamin
rozpocznij naukę
Low in vitamins
Białko
rozpocznij naukę
Protein
Źródło białka
rozpocznij naukę
Source of protein
Żywność bogata w skrobie
rozpocznij naukę
Starchy foods
Tabliczka czekolady
rozpocznij naukę
Bar of chocolate
Butelka wody
rozpocznij naukę
Bottle of water
Miska zupy
rozpocznij naukę
Bowl of soup
Pudełko płatków śniadaniowych
rozpocznij naukę
Box of cereal
Filiżanka kawy
rozpocznij naukę
Cup of coffee
Szklanka wody
rozpocznij naukę
Glass of water
Bochenek chleba
rozpocznij naukę
loaf of bread
Paczka chipsów
rozpocznij naukę
Packet of crisps
Owoc
rozpocznij naukę
Fruit
Kromka chleba
rozpocznij naukę
Slice of bread
Plasterek szynki
rozpocznij naukę
Slice of ham
Łyżka cukru
rozpocznij naukę
Spoon of sugar
Ubijać
rozpocznij naukę
beat
Siekać
rozpocznij naukę
Chop
Gotować
rozpocznij naukę
Cook
Przykryć
rozpocznij naukę
Cover
Miażdżyć
rozpocznij naukę
Crush
Kroić
rozpocznij naukę
cut
Widelec
rozpocznij naukę
Fork
Sałatka owocowa
rozpocznij naukę
Fruit salad
Patelnia
rozpocznij naukę
Frying Pan
Nóż
rozpocznij naukę
Knife
Topić
rozpocznij naukę
Melt

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.