La gastronomie

 0    48 fiszek    dagajamrog
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
"une table"
rozpocznij naukę
duża restauracja
"bon petit restaurant"
rozpocznij naukę
mała restauracja
accueillant
rozpocznij naukę
zapraszająca
mettre les petits plats dane les grands
rozpocznij naukę
zorganizować wystawne przyjęcie
vaiselle en porcelaine
rozpocznij naukę
naczynia porcelanowe
franquette
rozpocznij naukę
bankiet
mûr
rozpocznij naukę
dojrzały
frais
rozpocznij naukę
świeży
croustilant
rozpocznij naukę
chrupiący
rassis
rozpocznij naukę
czerstwy, nieświeży
sec
rozpocznij naukę
suchy
juteuse
rozpocznij naukę
soczysty
tendre
rozpocznij naukę
Kruche (mieso)
moelleux
rozpocznij naukę
puszysty, miękki
onctueuse
rozpocznij naukę
tłusty
réussi
rozpocznij naukę
udane
raté
rozpocznij naukę
nieudane
appétissant
rozpocznij naukę
apetyczny
savoureux
rozpocznij naukę
pyszne
goût
rozpocznij naukę
smak
ustensiles
rozpocznij naukę
przybory
une casserole
rozpocznij naukę
patelnia
une cocotte
rozpocznij naukę
naczynie żaroodporne
couvercle
rozpocznij naukę
pokrywa
moule a tarte
rozpocznij naukę
Foremka do ciasta
une poêle
rozpocznij naukę
patelnia
une louche
rozpocznij naukę
chochla
un batteur
rozpocznij naukę
mikser
un mixer electrique
rozpocznij naukę
mikser elektryczny
une cafetiére eleqtrique
rozpocznij naukę
elektryczny ekspres do kawy
eplucher
rozpocznij naukę
obierać
faire revenir
rozpocznij naukę
umieścić
couper
rozpocznij naukę
ciąć
sauter
rozpocznij naukę
wrzucać
remuer
rozpocznij naukę
zamieszać
cuirer
rozpocznij naukę
gotować
four
rozpocznij naukę
piekarnik
découper
rozpocznij naukę
pociąć
la pâte
rozpocznij naukę
ciasto
mélanger
rozpocznij naukę
mieszać
la farine
rozpocznij naukę
mąka
ajouter
rozpocznij naukę
dodawać
estaler
rozpocznij naukę
wyrabiać
batter
rozpocznij naukę
ubić
assaisonner
rozpocznij naukę
przyprawiać
l'huile
rozpocznij naukę
olej
les fines herbes
rozpocznij naukę
zioła
faillir
rozpocznij naukę
o mało co; zabłądzić, zgrzeszyć, zawieść

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.