Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Angielski zawodowy
Angielski zawodowy
0
157 fiszek
dominikazielinska
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
POSMAK
rozpocznij naukę
AFTERTASTE
URZĄDZENIE
rozpocznij naukę
APPLIANCE
NA BOK
rozpocznij naukę
ASIDE
BAKTERIE
rozpocznij naukę
BACTERIA
PIEC
rozpocznij naukę
BAKE
FORMA DO PIECZENIA
rozpocznij naukę
BAKE PAN
PIEKARZ
rozpocznij naukę
BAKER
BARMAN
rozpocznij naukę
BARTENDER
UBIJAĆ
rozpocznij naukę
BEAT
RODZAJ NOŻA
rozpocznij naukę
BENCH KNIFE
GORZKI (SMAK)
rozpocznij naukę
BITTER
MIESZAĆ, MIKSOWAĆ
rozpocznij naukę
BLEND
BLENDER
rozpocznij naukę
BLENDER
NÓŻ DO ODDZIELANIA MIĘSA OD KOŚCI
rozpocznij naukę
BONING KNIFE
KUCHARZ ZAJMUJĄCY SIĘ PRZYGOTOWANIEM MIĘSA
rozpocznij naukę
BROILER COOK
SPALIĆ, PRZYPALIĆ
rozpocznij naukę
BURN
ZBIERAĆ BRUDNE NACZYNIA ZE STOŁU
rozpocznij naukę
BUS
POMOCNIK KELNERA (SPRZĄTAJĄCY ZE STOŁÓW)
rozpocznij naukę
BUSSER
NÓŻ RZEŹNICKI
rozpocznij naukę
BUTCHER KNIFE
CALORIE
rozpocznij naukę
CALORIE
WĘGLOWODAN
rozpocznij naukę
CARBOHYDRATE
KASJER
rozpocznij naukę
CASHIER
W STOPNIACH CELSJUSZA
rozpocznij naukę
CELSIUS
KUCHARZ
rozpocznij naukę
CHEF
SZEF KUCHNI
rozpocznij naukę
CHEF DE CUISINE
SZATKOWAĆ
rozpocznij naukę
CHOP
TASAK
rozpocznij naukę
CLEAVER
CEDZAK, DURSZLAK
rozpocznij naukę
COLANDER
MIESZAĆ, ŁĄCZYĆ
rozpocznij naukę
COMBINE
ZANIECZYSZCIĆ
rozpocznij naukę
CONTAMINATE
GOTOWAĆ
rozpocznij naukę
COOK
POMOCNIK KUCHARZA
rozpocznij naukę
COOK'S HELPER
CHŁODZIĆ
rozpocznij naukę
COOL
BLAT KUCHENNY
rozpocznij naukę
COUNTERTROP
FILIŻANKA, SZKLANKA
rozpocznij naukę
CUP
DESKA DO KROJENIA
rozpocznij naukę
CUTTING BOARD
(AGLOSASKA MIARA OBJĘTOŚCI, OK. 1/8 ŁYŻECZKI DO HERBATY)
rozpocznij naukę
DASH
FRYTOWNICA
rozpocznij naukę
DEEP FRYER
KROIĆ W KOSTKĘ
rozpocznij naukę
DICE
DIETA, SPOSÓB ODŻYWIANIA
rozpocznij naukę
DIET
ZMYWARKA DO NACZYŃ
rozpocznij naukę
DISHWASHER
PRACOWNIK RESTAURACJI ZMYWAJĄCY NACZYNIA, POMYWACZ
rozpocznij naukę
DISHWASHER
POZBYCIE SIĘ, USUWANIE
rozpocznij naukę
DISPOSAL
ROZPUSZCZAĆ
rozpocznij naukę
DISSOLVE
BEMAR
rozpocznij naukę
DOUBLE BOILER
ODCEDZAĆ, CEDZIĆ
rozpocznij naukę
DRAIN
KROPLA
rozpocznij naukę
DROP
NALEWAĆ KROPLAMI
rozpocznij naukę
DROP
TĘPY (O OSTRZU)
rozpocznij naukę
DULL
RÓWNAĆ SIĘ
rozpocznij naukę
EQUAL
DATA WAŻNOŚCI
rozpocznij naukę
EXPIRATION DATE
W STOPNIACH FAHRENHEITA
rozpocznij naukę
FAHRENHEIT
TŁUSZCZ
rozpocznij naukę
FAT
ZAGROŻENIE POŻAREM
rozpocznij naukę
FIRE HAZARD
PIERWSZY KUCHARZ
rozpocznij naukę
FIRST COOK
SMAK
rozpocznij naukę
FLAVOR
UNCJA OBJĘTOŚCI
rozpocznij naukę
FLUID OUNCE
ZATRUCIE POKARMOWE
rozpocznij naukę
FOOD POISONING
ROBOT KUCHENNY
rozpocznij naukę
FOOD PROCESSER
PIRAMIDA ŻYWIENIOWA
rozpocznij naukę
FOOD PYRAMID
POMOCNIK KELNERA (PODAJĄCY DANIA)
rozpocznij naukę
FOOD RUNNER
WIDELEC
rozpocznij naukę
FORK
ZAMRAŻARKA
rozpocznij naukę
FREEZER
NÓŻ SZEFA KUCHNI
rozpocznij naukę
FRENCH KNIFE
NA SALI RESTAURACYJNEJ
rozpocznij naukę
FRONT-OF-HOUSE
KUCHARZ ZAJMUJĄCY SIĘ SMAŻENIEM
rozpocznij naukę
FRY COOK
PATELNIA
rozpocznij naukę
FRYING PAN
GALON (MIARA OBJĘTOŚCI)
rozpocznij naukę
GALON
GRAM
rozpocznij naukę
GRAM
TRZEĆ NA TARCE
rozpocznij naukę
GRATE
TARKA
rozpocznij naukę
GRATER
NATŁUSZCZAĆ, SMARIWAĆ TŁUSZCZEM
rozpocznij naukę
GREASE
PODGRZAĆ, PODGRZEWAĆ
rozpocznij naukę
HEAT
LAMPA GRZEWCZA
rozpocznij naukę
HEAT LAMP
PRACOWNIK RESTAURACJI, KTÓRY ZAJMUJE SIĘ KONTROLĄ OBSLUGI W SALI RESTAURACYJNEJ
rozpocznij naukę
HOST
KOSTKARKA DO LODU
rozpocznij naukę
ICE MAKER
W ANGIELSKIM SYSTEMIE MIAR
rozpocznij naukę
IMPERIAL
KONTROLA, INSPEKCJA
rozpocznij naukę
INSPECTION
NIEREGULARNY
rozpocznij naukę
IRREGULAR
KILOGRAM
rozpocznij naukę
KILOGRAM
KUCHNIA
rozpocznij naukę
KITCHEN
NÓŻ
rozpocznij naukę
KNIFE
ETYKIETA
rozpocznij naukę
LABEL
CHOCHLA
rozpocznij naukę
LADLE
LITR
rozpocznij naukę
LITER
MENEDŹER
rozpocznij naukę
MANAGER
MIARKA KUCHENNA
rozpocznij naukę
MEASURING CUP
ŁYŻKA DO ODMIERZANIA
rozpocznij naukę
MEASURING SPOON
W SYSTEMIE METRYCZNYM
rozpocznij naukę
METRIC
KUCHENKA MIKROFALOWA
rozpocznij naukę
MICROWAVE
MILILITR
rozpocznij naukę
MILILITER
SIEKAĆ, DZIELIĆ NA DROBNE KAWAŁKI
rozpocznij naukę
MINCE
MIĘTOWY
rozpocznij naukę
MINT
MIKSER
rozpocznij naukę
MIXER
ODŻYWIANIE
rozpocznij naukę
NUTRITION
UNCJA
rozpocznij naukę
OUNCE
PIEKARNIK
rozpocznij naukę
OVEN
RONDEL
rozpocznij naukę
PAN
NÓŻ DO OBIERANIA WARZYW I OWOCÓW
rozpocznij naukę
PEARING KNIFE
CUKIERNIK
rozpocznij naukę
PASTRY CHEF
SZKODNIK
rozpocznij naukę
PEST
SZCZYPTA
rozpocznij naukę
PINCH
PINTA (OK. PÓŁ LITRA)
rozpocznij naukę
PINT
PORCJA
rozpocznij naukę
PORTION
GARNEK
rozpocznij naukę
POT
FUNT (454 GRAMY)
rozpocznij naukę
POUND
NALEWAĆ
rozpocznij naukę
POUR
SZYBKOWAR
rozpocznij naukę
PRESSURE COOKER
PROTEINA
rozpocznij naukę
PROTEIN
PRZEPIS
rozpocznij naukę
RECIPE
LODÓWKA
rozpocznij naukę
REFRIGERATOR
TEMPERATURA POKOJOWA
rozpocznij naukę
ROOM TEMPERATURE
SŁONY
rozpocznij naukę
SALTY
RONDEL
rozpocznij naukę
SAUCE PAN
AROMATYCZNY
rozpocznij naukę
SAVORY
WAGA
rozpocznij naukę
SCALE
ŁYŻKA DO LODÓW
rozpocznij naukę
SCOOP
WSKAZAĆ MIEJSCE, POSADZIĆ (KOGOŚ)
rozpocznij naukę
SEAT
KELNER
rozpocznij naukę
SERVER
OSTRY (O NOŻU)
rozpocznij naukę
SHARP
BLACHA DO PIECZENIA
rozpocznij naukę
SHEET PAN
PRZESIEWAĆ
rozpocznij naukę
SIFT
ZLEWOZMYWAK
rozpocznij naukę
SINK
RODZAJ PATELNI
rozpocznij naukę
SKILLET
ŚLISKI
rozpocznij naukę
SLIPPERY
ODROBINA, KAPKA
rozpocznij naukę
SMIDGEN
SÓD
rozpocznij naukę
SODIUM
ZABRUDZONY, POBRUDZONY
rozpocznij naukę
SOILED
KWAŚNY
rozpocznij naukę
SOUR
ZASTĘPCA SZEFA KUCHNI
rozpocznij naukę
SOUS-CHEF
SZPATUŁKA KUCHENNA
rozpocznij naukę
SPATULA
OSTRO, MOCNO PRZYPRAWIONY
rozpocznij naukę
SPICY
COŚ ROZLANEGO, WYLANEGO
rozpocznij naukę
SPILL
ŁYŻKA
rozpocznij naukę
SPOON
ŁYŻKA (MIARA OBJĘTOŚCI)
rozpocznij naukę
SPOONFUL
OSTRZAŁKA DO NOŻY
rozpocznij naukę
STEEL
MIESZAĆ, ZAMIESZAĆ
rozpocznij naukę
STIR
WYSOKI GARNEK
rozpocznij naukę
STOCK POT
PRZECHOWYWAĆ
rozpocznij naukę
STORE
PIEC, KUCHENKA
rozpocznij naukę
STOVE
NADWYRĘŻYĆ, CIĄGNĄĆ
rozpocznij naukę
STRAINER
DURSZLAK, CEDZAK
rozpocznij naukę
STRAIN
SŁODKI
rozpocznij naukę
SWEET
ŁYŻKA STOŁOWA
rozpocznij naukę
TABLESPOON
MIEĆ SMAK, SMAKOWAĆ
rozpocznij naukę
TASTE
KUBEK SMAKOWY
rozpocznij naukę
TASTE BUD
ŁYŻECZKA DO HERBATY
rozpocznij naukę
TEASPOON
TERMOMETR
rozpocznij naukę
THERMOMETER
TOSTER
rozpocznij naukę
TOASTER
SZCZYPCE
rozpocznij naukę
TONGS
MIESZAĆ DELIKATNIE, OBTACZAĆ
rozpocznij naukę
TOSS
WYSZKOLONY
rozpocznij naukę
TRAINED
AKCESORIUM KUCHENNE
rozpocznij naukę
UTENSIL
KUCHARZ ZAJMUJĄCY SIĘ PRZYGOTOWANIEM POTRAW
rozpocznij naukę
VEGETABLE COOK
WITAMINA
rozpocznij naukę
VITAMIN
KELNERZY
rozpocznij naukę
WAITSTAFF
TRZEPACZKA
rozpocznij naukę
WHISK
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Dominikazielinska.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
300 najważniejszych określeń po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności