gotowanie

 0    79 fiszek    guest2524003
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
blanszowac
rozpocznij naukę
blanchieren
ciąć
rozpocznij naukę
zerstückeln
dodawać
rozpocznij naukę
hinzutun, zugeben
przyprawiać
rozpocznij naukę
würzen
pieprzyć, doprawiać pieprzem
rozpocznij naukę
pfeffern
doprowadzić do wrzenia, doprowadzić do wrzenia
rozpocznij naukę
aufkochen, zu Kochen bringen
duszić
rozpocznij naukę
schmoren, dünsten, dämpfen
duszony
rozpocznij naukę
gedünstet
Napełnij ciasto mięsem
rozpocznij naukę
Eine Pirogge mit Fleisch füllen
faszerowany
rozpocznij naukę
gefüllt
gotować na parze
rozpocznij naukę
mit Dampf kochen
gotować na małym ogniu
rozpocznij naukę
auf kleiner Flamme kochen
gotowany
rozpocznij naukę
gekocht
kroić
rozpocznij naukę
schneiden
kroić cebulę
rozpocznij naukę
Zwiebel schneiden
pokroić coś na kawałki
rozpocznij naukę
etwas in Stücke schneiden
pokroić coś na plastry
rozpocznij naukę
etwas in Scheiben schneiden
pokroić coś w kostkę
rozpocznij naukę
etwas in Würfel schneiden
marynowane
rozpocznij naukę
mariniert
zmiażdżyć
rozpocznij naukę
zerdrücken
zamieszać, zamieszać
rozpocznij naukę
rühren, verrühren
wymieszać coś z czymś
rozpocznij naukę
etwas mit etwas mischen
mieszać
rozpocznij naukę
mixen, mischen
w wysokiej temperaturze
rozpocznij naukę
bei starker Hitze
na małym ogniu
rozpocznij naukę
bei geringer Hitze
na średnim ogniu
rozpocznij naukę
bei mittlerer Hitze
faszerować
rozpocznij naukę
füllen
nakrywać do stołu
rozpocznij naukę
den Tisch decken
obierać
rozpocznij naukę
abpelle
obierac że skórki
rozpocznij naukę
abschälen
Obierzac ziemniaki
rozpocznij naukę
Kartofelln schälen
odgrzać zupę
rozpocznij naukę
suppe warm machen
odparować, odparować
rozpocznij naukę
verdunsten, verdampfen
spłukać
rozpocznij naukę
spülen, abwaschen
słodzić
rozpocznij naukę
versüßen
panierowany
rozpocznij naukę
paniert
piec
rozpocznij naukę
backen
piec ciasto
rozpocznij naukę
Kuchen backen
posypac cukrem
rozpocznij naukę
mit Zucker bestreuen
Przygotowac jedzenie
rozpocznij naukę
Essen zubereiten
brytfanna
rozpocznij naukę
Die Bratpfanne
chochla
rozpocznij naukę
die Kelle
czajniczek
rozpocznij naukę
die Teekanne
dzbanek
rozpocznij naukę
die Kanne
garnek
rozpocznij naukę
der Topf
lodówka
rozpocznij naukę
der Kühlschrank
mikser
rozpocznij naukę
der Mixer
miska
rozpocznij naukę
die Schüssel
naczynie
rozpocznij naukę
das Geschirr
Patelnia
rozpocznij naukę
Die Pfanne
piec
rozpocznij naukę
der Ofen
piekarnik
rozpocznij naukę
der Backofen
tarka
rozpocznij naukę
das Reibeisen
zamrażarka
rozpocznij naukę
das Gefrier
zlew
rozpocznij naukę
das Spülbecken
przynieśc na tacy
rozpocznij naukę
auf dem Tablett bringen
doprawić coś czymś
rozpocznij naukę
etwas mit etwas würzen
doprawic coś czymś
rozpocznij naukę
etwas mit etwas anmachen
rozdrobnić
rozpocznij naukę
zerkleinern
rozgotowany
rozpocznij naukę
zerkocht, verkocht
rozgotować, rozgotować
rozpocznij naukę
zerkochen, verkochen
rozmrażać
rozpocznij naukę
auftauen
rozpuszczać
rozpocznij naukę
verdünnen
rozwałkować ciasto
rozpocznij naukę
den Teig rollen
siekać
rozpocznij naukę
hacken
smakowac
rozpocznij naukę
schmecken
smarować chleb
rozpocznij naukę
Brot schmieren
smażyć
rozpocznij naukę
braten
Solic
rozpocznij naukę
salzen
Soli w celu konserwacji
rozpocznij naukę
einsalzen
surowy
rozpocznij naukę
roh
topić
rozpocznij naukę
schmelzen
ubijać
rozpocznij naukę
schlagen
ugotować się
rozpocznij naukę
garen, gedämpft / gedünstet werden
wędzić
rozpocznij naukę
räuchern, geräuchert werden
zagęszczeć
rozpocznij naukę
eindicken
zapiekac
rozpocznij naukę
überbacken
składniki
rozpocznij naukę
zutaten
przygotowanie
rozpocznij naukę
zubereitung

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.