warzywa, kuchnia, przyprawy

 0    119 fiszek    erykkostrzykowski
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
acetosa
rozpocznij naukę
szczaw
barbabietola
rozpocznij naukę
burak
cappuccina
rozpocznij naukę
sałata
carciofo
rozpocznij naukę
karczoch
cavalfiore
rozpocznij naukę
kalafior
cavolo
rozpocznij naukę
kapusta
ceci
rozpocznij naukę
ciecierzyca
cetriolo
rozpocznij naukę
ogórek
fava
rozpocznij naukę
bób
finocchio
rozpocznij naukę
Koper włoski
granoturco
rozpocznij naukę
kukurydza
lattuga
rozpocznij naukę
sałata
lenticchia
rozpocznij naukę
soczewica
melanzana
rozpocznij naukę
bakłażan
piselli
rozpocznij naukę
groszek
porro
rozpocznij naukę
por
prezzemolo
rozpocznij naukę
Pietruszka
radicchio
rozpocznij naukę
cykoria
rafano
rozpocznij naukę
chrzan
rapa
rozpocznij naukę
Rzepa
ravanello
rozpocznij naukę
rzodkiewka
sedano
rozpocznij naukę
seler
zucca
rozpocznij naukę
dynia
zucchina
rozpocznij naukę
cukinia
alloro
rozpocznij naukę
liść laurowy
anice
rozpocznij naukę
Anyż
cannella
rozpocznij naukę
cynamon
coriandolo
rozpocznij naukę
kolendra
cumino
rozpocznij naukę
kminek
erba cippolina
rozpocznij naukę
szczypiorek
finocchio
rozpocznij naukę
Koper włoski
foglie fi prezzemolo
rozpocznij naukę
liście pietruszki
ginepro
rozpocznij naukę
jałowiec
levistico
rozpocznij naukę
lubczyk
maggiorana
rozpocznij naukę
Majeranek
maionese
rozpocznij naukę
majonez
noce moscata
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
peperoncico
rozpocznij naukę
papryczka chilli
salvia
rozpocznij naukę
szałwia
santoreggia
rozpocznij naukę
cząber
senape
rozpocznij naukę
musztarda
timo
rozpocznij naukę
tymianek
zafferano
rozpocznij naukę
Szafran
zenzero
rozpocznij naukę
imbir
agnolotti
rozpocznij naukę
pierożki z mięsem lub serem
arrosto
rozpocznij naukę
pieczeń
arrosto di manzo
rozpocznij naukę
pieczeń wołowa
carne lessa
rozpocznij naukę
gotowane mięso
carne tritata
rozpocznij naukę
mięso mielone
cavolo ripieno
rozpocznij naukę
nadziewana kapusta (gołąbek)
costate
rozpocznij naukę
pieczone żeberko
cotoletta
rozpocznij naukę
kotlet
fegatino
rozpocznij naukę
wątrobka
fegato
rozpocznij naukę
wątrobka
fesa di vitello
rozpocznij naukę
sznycel cielęcy
involtino
rozpocznij naukę
Rolada
lombata
rozpocznij naukę
stek z polędwicy wołowej
lonza
rozpocznij naukę
polędwica
magatello
rozpocznij naukę
mięso na grila
petto di pollo
rozpocznij naukę
pierś z kurczaka
piatto di crauti con pezzi di carne
rozpocznij naukę
danie z kiszonej kapusty z kawałkami mięsa
pollo allo spiedo
rozpocznij naukę
kurczak z patelni
ravioli
rozpocznij naukę
pierożki
spezzatino
rozpocznij naukę
gulasz
stinco
rozpocznij naukę
golonka
stufato
rozpocznij naukę
gulasz
tortellini
rozpocznij naukę
pierogi, uszka
pungente
rozpocznij naukę
ostry smak
dolciastro
rozpocznij naukę
słodkawy, mdły
soave
rozpocznij naukę
łagodny (smak)
vinoso
rozpocznij naukę
winny
aspro
rozpocznij naukę
kwaśny
acerbo
rozpocznij naukę
niedojrzały, kwaśny
pancetta
rozpocznij naukę
boczek
pancetta afumicata
rozpocznij naukę
wędzony bekon
pasticcio
rozpocznij naukę
pasztet
salsiccia
rozpocznij naukę
kiełbasa
sanguinaccio
rozpocznij naukę
kaszanka
polpo
rozpocznij naukę
ośmiornica
ciambella
rozpocznij naukę
obwarzanek
filone
rozpocznij naukę
bagietka
michetta
rozpocznij naukę
kajzerka
pane integrale
rozpocznij naukę
chleb razowy
pangrattato
rozpocznij naukę
bułka tarta
abbrustolire
rozpocznij naukę
upiec
affetare
rozpocznij naukę
kroić w plasterki
avvolgere
rozpocznij naukę
owinąć
colare
rozpocznij naukę
odcedzić
condensare
rozpocznij naukę
zagęszczać
congelare
rozpocznij naukę
zamrażać
cuocere a fuoco lento
rozpocznij naukę
gotować na wolnym ogniu
disossare
rozpocznij naukę
usunąć kości
evaporare
rozpocznij naukę
odparować
farcire
rozpocznij naukę
faszerować
filettare
rozpocznij naukę
filetować
fondere
rozpocznij naukę
rozpuścić
frullare
rozpocznij naukę
miksować
gratinare
rozpocznij naukę
trzeć
impanare
rozpocznij naukę
panierować
impastare
rozpocznij naukę
ugniatać
imperare
rozpocznij naukę
pieprzyć
infornare
rozpocznij naukę
wypiekać
lessare
rozpocznij naukę
gotować na wrzątku
macinare
rozpocznij naukę
zemleć
marinare
rozpocznij naukę
marynować
mescolare
rozpocznij naukę
łączyć, mieszać
passare
rozpocznij naukę
przecierać
pelare
rozpocznij naukę
obierać
raffreddare
rozpocznij naukę
studzić
riempire
rozpocznij naukę
nadziewać
salare
rozpocznij naukę
solić
sbucciare
rozpocznij naukę
obierać
scolare
rozpocznij naukę
odcedzić
spremere
rozpocznij naukę
wyciskać
stacciare
rozpocznij naukę
przesiewać
stufare
rozpocznij naukę
dusić
travasare
rozpocznij naukę
przelewać
tritare
rozpocznij naukę
siekać
zuccherare
rozpocznij naukę
słodzić

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.