Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
warzywa, kuchnia, przyprawy
warzywa, kuchnia, przyprawy
0
119 fiszek
erykkostrzykowski
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
acetosa
rozpocznij naukę
szczaw
barbabietola
rozpocznij naukę
burak
cappuccina
rozpocznij naukę
sałata
carciofo
rozpocznij naukę
karczoch
cavalfiore
rozpocznij naukę
kalafior
cavolo
rozpocznij naukę
kapusta
ceci
rozpocznij naukę
ciecierzyca
cetriolo
rozpocznij naukę
ogórek
fava
rozpocznij naukę
bób
finocchio
rozpocznij naukę
Koper włoski
granoturco
rozpocznij naukę
kukurydza
lattuga
rozpocznij naukę
sałata
lenticchia
rozpocznij naukę
soczewica
melanzana
rozpocznij naukę
bakłażan
piselli
rozpocznij naukę
groszek
porro
rozpocznij naukę
por
prezzemolo
rozpocznij naukę
Pietruszka
radicchio
rozpocznij naukę
cykoria
rafano
rozpocznij naukę
chrzan
rapa
rozpocznij naukę
Rzepa
ravanello
rozpocznij naukę
rzodkiewka
sedano
rozpocznij naukę
seler
zucca
rozpocznij naukę
dynia
zucchina
rozpocznij naukę
cukinia
alloro
rozpocznij naukę
liść laurowy
anice
rozpocznij naukę
Anyż
cannella
rozpocznij naukę
cynamon
coriandolo
rozpocznij naukę
kolendra
cumino
rozpocznij naukę
kminek
erba cippolina
rozpocznij naukę
szczypiorek
finocchio
rozpocznij naukę
Koper włoski
foglie fi prezzemolo
rozpocznij naukę
liście pietruszki
ginepro
rozpocznij naukę
jałowiec
levistico
rozpocznij naukę
lubczyk
maggiorana
rozpocznij naukę
Majeranek
maionese
rozpocznij naukę
majonez
noce moscata
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
peperoncico
rozpocznij naukę
papryczka chilli
salvia
rozpocznij naukę
szałwia
santoreggia
rozpocznij naukę
cząber
senape
rozpocznij naukę
musztarda
timo
rozpocznij naukę
tymianek
zafferano
rozpocznij naukę
Szafran
zenzero
rozpocznij naukę
imbir
agnolotti
rozpocznij naukę
pierożki z mięsem lub serem
arrosto
rozpocznij naukę
pieczeń
arrosto di manzo
rozpocznij naukę
pieczeń wołowa
carne lessa
rozpocznij naukę
gotowane mięso
carne tritata
rozpocznij naukę
mięso mielone
cavolo ripieno
rozpocznij naukę
nadziewana kapusta (gołąbek)
costate
rozpocznij naukę
pieczone żeberko
cotoletta
rozpocznij naukę
kotlet
fegatino
rozpocznij naukę
wątrobka
fegato
rozpocznij naukę
wątrobka
fesa di vitello
rozpocznij naukę
sznycel cielęcy
involtino
rozpocznij naukę
Rolada
lombata
rozpocznij naukę
stek z polędwicy wołowej
lonza
rozpocznij naukę
polędwica
magatello
rozpocznij naukę
mięso na grila
petto di pollo
rozpocznij naukę
pierś z kurczaka
piatto di crauti con pezzi di carne
rozpocznij naukę
danie z kiszonej kapusty z kawałkami mięsa
pollo allo spiedo
rozpocznij naukę
kurczak z patelni
ravioli
rozpocznij naukę
pierożki
spezzatino
rozpocznij naukę
gulasz
stinco
rozpocznij naukę
golonka
stufato
rozpocznij naukę
gulasz
tortellini
rozpocznij naukę
pierogi, uszka
pungente
rozpocznij naukę
ostry smak
dolciastro
rozpocznij naukę
słodkawy, mdły
soave
rozpocznij naukę
łagodny (smak)
vinoso
rozpocznij naukę
winny
aspro
rozpocznij naukę
kwaśny
acerbo
rozpocznij naukę
niedojrzały, kwaśny
pancetta
rozpocznij naukę
boczek
pancetta afumicata
rozpocznij naukę
wędzony bekon
pasticcio
rozpocznij naukę
pasztet
salsiccia
rozpocznij naukę
kiełbasa
sanguinaccio
rozpocznij naukę
kaszanka
polpo
rozpocznij naukę
ośmiornica
ciambella
rozpocznij naukę
obwarzanek
filone
rozpocznij naukę
bagietka
michetta
rozpocznij naukę
kajzerka
pane integrale
rozpocznij naukę
chleb razowy
pangrattato
rozpocznij naukę
bułka tarta
abbrustolire
rozpocznij naukę
upiec
affetare
rozpocznij naukę
kroić w plasterki
avvolgere
rozpocznij naukę
owinąć
colare
rozpocznij naukę
odcedzić
condensare
rozpocznij naukę
zagęszczać
congelare
rozpocznij naukę
zamrażać
cuocere a fuoco lento
rozpocznij naukę
gotować na wolnym ogniu
disossare
rozpocznij naukę
usunąć kości
evaporare
rozpocznij naukę
odparować
farcire
rozpocznij naukę
faszerować
filettare
rozpocznij naukę
filetować
fondere
rozpocznij naukę
rozpuścić
frullare
rozpocznij naukę
miksować
gratinare
rozpocznij naukę
trzeć
impanare
rozpocznij naukę
panierować
impastare
rozpocznij naukę
ugniatać
imperare
rozpocznij naukę
pieprzyć
infornare
rozpocznij naukę
wypiekać
lessare
rozpocznij naukę
gotować na wrzątku
macinare
rozpocznij naukę
zemleć
marinare
rozpocznij naukę
marynować
mescolare
rozpocznij naukę
łączyć, mieszać
passare
rozpocznij naukę
przecierać
pelare
rozpocznij naukę
obierać
raffreddare
rozpocznij naukę
studzić
riempire
rozpocznij naukę
nadziewać
salare
rozpocznij naukę
solić
sbucciare
rozpocznij naukę
obierać
scolare
rozpocznij naukę
odcedzić
spremere
rozpocznij naukę
wyciskać
stacciare
rozpocznij naukę
przesiewać
stufare
rozpocznij naukę
dusić
travasare
rozpocznij naukę
przelewać
tritare
rozpocznij naukę
siekać
zuccherare
rozpocznij naukę
słodzić
Stwórz fiszki
italiano
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Erykkostrzykowski.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski medyczny
wypróbuj za darmo
Angielski dla Twojego dziecka
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności