20+4

 0    22 fiszki    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
promulgacja
rozpocznij naukę
ogłoszenie aktu normatywnego konieczne do uzyskania przez ten akt mocy obowiązującej
municypalny
rozpocznij naukę
mający związek z Samorządem miejskim
abnegat
rozpocznij naukę
człowiek nie dbający o swój wygląd o swoje korzyści
anachronizm
rozpocznij naukę
to co jest niezgodne z duchem czasu lub ze stanem wiedzy oraz błąd polegający na łączeniu zjawisk lub faktów które nie mogły się zdarzyć jednocześnie lub umieszczanie rzeczy osoby w niewłaściwej owoce
antagonista
rozpocznij naukę
ten kto występuje przeciw komuś zwłaszcza z racji odmiennych poglądów
austriackie gadanie
rozpocznij naukę
mówienie bez głębszego sensu i celu nieważne próżne nie warte uwagi
Białe plamy
rozpocznij naukę
nieznane niezbadane miejsca a także przemilczane i niewyjaśnione zdarzenia z historii
biały kruk
rozpocznij naukę
rzadkość najczęściej rzadka książka
bicz Boży
rozpocznij naukę
tragiczne zdarzenie interpretowane jako znak kary Bożej także sprawcy tych zdarzeń
bić pianę
rozpocznij naukę
prowadzić nieistotne nie prowadzące do niczego rozmowy
Blaski i cienie
rozpocznij naukę
dobre i złe strony a także pozytywy i negatywy
choroba dyplomatyczna
rozpocznij naukę
czyli udawana po to żeby czegoś nie musi zrobić
Chrobry
rozpocznij naukę
odważny
czuć pismo nosem
rozpocznij naukę
przewidywać niebezpieczeństwo czy jej złe zamiary
czarny koń
rozpocznij naukę
nieoczekiwany zwycięzca
dementować
rozpocznij naukę
oficjalnie zaprzeczać jakiejś informacji
duby smalone
rozpocznij naukę
głupstwa plecenie wyplatanie
fiskus
rozpocznij naukę
Skarb Państwa ale w działaniu stąd często myślimy o nim jako o osobie
głodne kawałki
rozpocznij naukę
bzdury banialuki
gruszki na wierzbie
rozpocznij naukę
coś bardzo pożądanego ale niemożliwego do uzyskania
imponderabilia
rozpocznij naukę
rzeczy nieuchwytne i nie dający się dokładnie zmierzyć lub obliczyć mogący jednak wywierać wpływ na jakieś sprawy
organoleptyczny
rozpocznij naukę
metoda oceniania jakości środków spożywczych na podstawie ich wyglądu smaku i zapachu

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.