kuchnia

 0    38 fiszek    guest2542445
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
groszek
rozpocznij naukę
pea
por
rozpocznij naukę
leek
konsument
rozpocznij naukę
diner
rosół
rozpocznij naukę
broth
dowiedzieć się
rozpocznij naukę
find out
co oni myślą
rozpocznij naukę
what they mean
składniki
rozpocznij naukę
ingredients
zawierać
rozpocznij naukę
include
domowy rosół
rozpocznij naukę
Home-made broth
gęsta zupa
rozpocznij naukę
thick soup
brokuł
rozpocznij naukę
broccoli
bogaty
rozpocznij naukę
rich
pure ziemniaczane
rozpocznij naukę
mashed potato
zachwycony
rozpocznij naukę
delightful
skorupiaki
rozpocznij naukę
shellfish
przegrzebki
rozpocznij naukę
clam
zupa z chomara
rozpocznij naukę
labster bisque
przyprawiać
rozpocznij naukę
season
były dobrze przyprawione
rozpocznij naukę
bath nicely seasoned
potrawka, gulasz
rozpocznij naukę
stew, goulash
smażyć
rozpocznij naukę
fry
olej
rozpocznij naukę
oil
smalec
rozpocznij naukę
lard
smażyć na patelni
rozpocznij naukę
pan fry
żelazna patelnia z grubym dnem
rozpocznij naukę
skillet
sprzęt kuchenny
rozpocznij naukę
equipment
szybko spalić
rozpocznij naukę
quickly bum
uważać
rozpocznij naukę
pay attention
zachować
rozpocznij naukę
retain
lekka patelnia
rozpocznij naukę
light pan
smażyć na małej ilosv
rozpocznij naukę
soute pan
podrzucać
rozpocznij naukę
toss
krótkie intensywne smażenie
rozpocznij naukę
gtir fry
szybciej, mocniej
rozpocznij naukę
vigarasly
smażenie na głębokim oleju
rozpocznij naukę
deep fry
głębsza patelnia
rozpocznij naukę
deeper pan
zanurzyć
rozpocznij naukę
submenge
wysmarowany masłem
rozpocznij naukę
coated with butter

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.