Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
kolokwium
kolokwium
0
160 fiszek
aniul3k
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
PĄK
rozpocznij naukę
Bud
Koryto
rozpocznij naukę
Trough
siatka
rozpocznij naukę
mesh
wtłaczać
rozpocznij naukę
forcing
cyrkulacja powietrza
rozpocznij naukę
air circulation
więdnąć
rozpocznij naukę
to wither
urządzenie do przesiewania
rozpocznij naukę
screening device
maszyna rolująca
rozpocznij naukę
rolling machine
oczyszczony
rozpocznij naukę
purified
nadmiar wody
rozpocznij naukę
excess water
wzbogacone
rozpocznij naukę
fortified
przemiał
rozpocznij naukę
milling
skrobia
rozpocznij naukę
starch
sito
rozpocznij naukę
sieve
odcedzić
rozpocznij naukę
strain
odsączyć
rozpocznij naukę
to drain
wszechstronny
rozpocznij naukę
versatile
miedź
rozpocznij naukę
copper
kwas foliowy
rozpocznij naukę
folate
zrównoważony
rozpocznij naukę
balanced
przebieranie przesiewanie
rozpocznij naukę
winnowing
łupiny
rozpocznij naukę
pods
sady
rozpocznij naukę
orchards
pleśnie FORMY
rozpocznij naukę
moulds
kruchy
rozpocznij naukę
brittle
szlifowanie KRUSZENIE MIELENIE
rozpocznij naukę
grinding
kuwetura
rozpocznij naukę
cuverture
gorzki smak
rozpocznij naukę
bitter taste
temperowanie
rozpocznij naukę
tempering
czekolada rubinowa
rozpocznij naukę
ruby chocolate
związki lotne
rozpocznij naukę
volatile compounds
zacier z melasy
rozpocznij naukę
molasses mash
rozcieńczony
rozpocznij naukę
diluted
odmineralizowany
rozpocznij naukę
demineralized
pojemność
rozpocznij naukę
capacity
alembiki
rozpocznij naukę
pot - stills
niedogon
rozpocznij naukę
fusel
wzbogacony
rozpocznij naukę
enriched
zacieranie
rozpocznij naukę
blur
udowadniać
rozpocznij naukę
prove - proved - proved/proven (US)
starożytny
rozpocznij naukę
ancient
pozostawać
rozpocznij naukę
to remain, to stay
mielić
rozpocznij naukę
grind
składać się z czegoś
rozpocznij naukę
consist of something
łuskany
rozpocznij naukę
shelled
podgrzewany
rozpocznij naukę
heated
ciało obce
rozpocznij naukę
foreign body
zbiory
rozpocznij naukę
harvest
odpoczywać
rozpocznij naukę
rest
konfitura KONSERWA
rozpocznij naukę
preserve
przyciąć UPRAWA
rozpocznij naukę
crop
obróbka wstępna
rozpocznij naukę
pretreatment
warunki uprawy
rozpocznij naukę
cultivation conditions
wymagający
rozpocznij naukę
demanding
żyzna
rozpocznij naukę
fertile
żniwny ZBIÓR
rozpocznij naukę
harvesting
zapewniać ZAOPATRYWAĆ
rozpocznij naukę
provide
zalewać
rozpocznij naukę
deluge
autoklaw
rozpocznij naukę
digestory
odwirowany
rozpocznij naukę
centrifuged
niszczyć szkodliwe bakterie
rozpocznij naukę
destroy harmful bacteria
krystalizować się
rozpocznij naukę
crystallize
zestalać się
rozpocznij naukę
solidify
ubijanie
rozpocznij naukę
churning
maślanka
rozpocznij naukę
buttermilk
ugniatać
rozpocznij naukę
knead
proces odgazowania
rozpocznij naukę
degassing process
dojrzewanie fizyczne
rozpocznij naukę
physical ripening
dojrzewanie biologiczne
rozpocznij naukę
biological maturation
tarcie
rozpocznij naukę
rubbing
rafinacja
rozpocznij naukę
refining
młynarz
rozpocznij naukę
miller
odsiewacz
rozpocznij naukę
sifter
wilgotność
rozpocznij naukę
humidity
pstrociny
rozpocznij naukę
motley
wartość pH
rozpocznij naukę
pH value
pęcznieć
rozpocznij naukę
swell
lepkość
rozpocznij naukę
viscosity
kępy ZLEPY
rozpocznij naukę
clumps
Odwadniacze
rozpocznij naukę
Dehydrators
Fermentator z rurką
rozpocznij naukę
Fermenter with tube
Garnek lub kadź
rozpocznij naukę
Pot or vat
Durszlak
rozpocznij naukę
Colander
Areometr
rozpocznij naukę
Hydrometer
Nakrętki do butelek
rozpocznij naukę
Bottles caps
Zakręcarka do butelek
rozpocznij naukę
Bottle capper
punkt wrzenia
rozpocznij naukę
Boiling point
Brzeczka
rozpocznij naukę
Wort
Składać się
rozpocznij naukę
Consist
Ochłonąć schladzac
rozpocznij naukę
Cool down
Polifenole
rozpocznij naukę
Polyphenols
rozdrabiacz udarowa
rozpocznij naukę
impact crusher
aseptyczne opakowanie
rozpocznij naukę
aseptic packaging
inaktywacja enzymów
rozpocznij naukę
inactivation of enzymes
wysoka zawartość ekstraktu
rozpocznij naukę
high extract content
niesfermentowany
rozpocznij naukę
unfermented
-wysoka zawartość taniny
rozpocznij naukę
-high tannin content
niska wydajność soku
rozpocznij naukę
low juice yield
właściwości sensoryczne
rozpocznij naukę
sensory properties
poddany obróbce enzymatycznej
rozpocznij naukę
enzymatically treated
lizaki bezowe
rozpocznij naukę
meringue lollipops
jadalne kwiaty
rozpocznij naukę
edible flowers
krawędź / rand ciasta
rozpocznij naukę
cake edge
skrobak
rozpocznij naukę
scraper
chrupiąca warstwa
rozpocznij naukę
crunchy layer
tynkowanie
rozpocznij naukę
plastering
tylka cukiernicza
rozpocznij naukę
confectionery tin
barwnik w żelu
rozpocznij naukę
dye in gel
podklad pod tort
rozpocznij naukę
round cake base
masa cukrowa
rozpocznij naukę
sugar mass
ubijac
rozpocznij naukę
whisk
zrównoważyć
rozpocznij naukę
balance out
gorycz
rozpocznij naukę
bitterness
piana
rozpocznij naukę
froth
gotowane na parze
rozpocznij naukę
steamed
mielenie
rozpocznij naukę
grinding
czubaty
rozpocznij naukę
heaped
l-teanina
rozpocznij naukę
l-theanine
zbiór
rozpocznij naukę
harvesting
zacienienie
rozpocznij naukę
shading
etapy
rozpocznij naukę
stages
maniok
rozpocznij naukę
cassava
uzyskać
rozpocznij naukę
obtain
zapewniać
rozpocznij naukę
ensure
katalizator
rozpocznij naukę
catalyst
nakład energii
rozpocznij naukę
energy input
dystrybucja występowanie
rozpocznij naukę
distribution
rośliny uprawne
rozpocznij naukę
arable crops
duża róznorodność
rozpocznij naukę
wide variety
porównywalny poziom
rozpocznij naukę
comparable level
Twaróg
rozpocznij naukę
Curd cheese
Ser niedojrzały
rozpocznij naukę
Unripened cheese
Kwasowość
rozpocznij naukę
Acidity
Wirowanie
rozpocznij naukę
Centrifugation
Zaszczepiony
rozpocznij naukę
Inoculated
Kurczenie się
rozpocznij naukę
Shrinkage
Serwatka
rozpocznij naukę
Whey
Sklep z nabiałem MLECZARNIA
rozpocznij naukę
Dairy
jałowy smak
rozpocznij naukę
Sterile taste
Odpowiednia temperatura
rozpocznij naukę
Appropriate temperature
bulka slodka
rozpocznij naukę
Bun
Nadzienie
rozpocznij naukę
Filling
Polewa
rozpocznij naukę
Coating
Środek lipofobowy
rozpocznij naukę
Lipophobic agent
Polepszac
rozpocznij naukę
Improver
Gazy kwaśne
rozpocznij naukę
Acidic gasses
Komora fermentacyjna
rozpocznij naukę
Fermentation chamber
suszenie/skórzenie
rozpocznij naukę
Parching
pomada lukier
rozpocznij naukę
Fondant
Barwnik spożywczy
rozpocznij naukę
Food colouring
organizm zmodyfikowany genetycznie
rozpocznij naukę
gentically modified organism
techniki inżynierii genetycznej
rozpocznij naukę
genetic engineering techniques
materiał genetyczny
rozpocznij naukę
genetic material
manipulacja genami
rozpocznij naukę
gene manipulation
zdefiniowane
rozpocznij naukę
defined
sztuczne zapłodnienie
rozpocznij naukę
artificial insemination
szeroki zasięg
rozpocznij naukę
wide range
izolować
rozpocznij naukę
isolate
genom organizmu dawcy
rozpocznij naukę
the donor organism's genome
proces wieloetapowy
rozpocznij naukę
multi-step process
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Aniul3k.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - IT
wypróbuj za darmo
500 najważniejszych czasowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności