Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Moja lekcja
Moja lekcja
0
105 fiszek
guest2550958
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
an apricot
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
fasola
rozpocznij naukę
beans
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
black currant
brokuł
rozpocznij naukę
broccoli
cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
ogórek
rozpocznij naukę
a cucumber
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
sałata
rozpocznij naukę
a lettuce
oliwka
rozpocznij naukę
olive
papryka
rozpocznij naukę
a pepper
dynia
rozpocznij naukę
pumpkin
rzodkiewka
rozpocznij naukę
a radish
malina
rozpocznij naukę
a raspberry
soja
rozpocznij naukę
soya beans
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
arbuz
rozpocznij naukę
a watermelon
boczek
rozpocznij naukę
bacon
befsztyk
rozpocznij naukę
beefsteak
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
flądra
rozpocznij naukę
flounder
śledź
rozpocznij naukę
a herring
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
łosoś
rozpocznij naukę
a salmon
sola
rozpocznij naukę
sole
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
indyk
rozpocznij naukę
a turkey
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
cereal products
guma do żucia
rozpocznij naukę
chewing gum
śmietana
rozpocznij naukę
cream
nabiał
rozpocznij naukę
dairy products
grzyb, pieczarka
rozpocznij naukę
mushroom, mushroom
orzech
rozpocznij naukę
a nut
oliwa
rozpocznij naukę
olive oil
parmezan
rozpocznij naukę
parmesan cheese
ryż
rozpocznij naukę
rice
bułka
rozpocznij naukę
a bread roll
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
nasiona
rozpocznij naukę
seeds
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
olej roślinny
rozpocznij naukę
vegetable oil
klopsiki
rozpocznij naukę
meatballs
makaron
rozpocznij naukę
pasta
ciasto kruche
rozpocznij naukę
shortcrust pastry
żeberka wieprzowe
rozpocznij naukę
pork ribs
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
roast chicken
pasztecik z parówką
rozpocznij naukę
sausage roll
apetyczny
rozpocznij naukę
appetizing
mdły, nijaki
rozpocznij naukę
bland
kremowy
rozpocznij naukę
creamy
chrupiący
rozpocznij naukę
crispy
bezkofeinowy (o kawie)
rozpocznij naukę
decaffeinated (about coffee)
tłusty (o mięsie)
rozpocznij naukę
fat (about meat)
z wolnego chowu (o jajkach)
rozpocznij naukę
free-range (about eggs)
domowej roboty
rozpocznij naukę
homemade
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean (about meat)
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
marynowany
rozpocznij naukę
pickled
surowy
rozpocznij naukę
raw
słony, pikantny
rozpocznij naukę
salty, spicy
gazowany
rozpocznij naukę
sparkling
niegazowany
rozpocznij naukę
still
ostry
rozpocznij naukę
spicy
smażony na sposób chiński
rozpocznij naukę
stir-fried
bezcukrowy
rozpocznij naukę
sugar-free
gęsty
rozpocznij naukę
thick
wegański
rozpocznij naukę
vegan
wegetariański
rozpocznij naukę
vegetarian
razowy
rozpocznij naukę
wholemeal
tłuszcz zwierzęcy
rozpocznij naukę
animal fat
wapń
rozpocznij naukę
calcium
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
cholesterol
rozpocznij naukę
cholesterol
błonnik
rozpocznij naukę
fibre
składniki odżywcze
rozpocznij naukę
nutrients
potas
rozpocznij naukę
potassium
białko
rozpocznij naukę
protein
skrobia
rozpocznij naukę
starch
tłuszcze nasycone; nienasycone
rozpocznij naukę
saturated fat; unsaturated
tłuszcz roślinny
rozpocznij naukę
vegetable fat
witaminy
rozpocznij naukę
vitamins
zrównoważona dieta
rozpocznij naukę
a balanced diet
intensywana dieta odchudzająca
rozpocznij naukę
crash diet
ograniczyć tłuste produkty
rozpocznij naukę
cut down on fatty foods
nawyki żywieniowe
rozpocznij naukę
eating habits
trawienie
rozpocznij naukę
digestion
dieta będąca chwilowo w modzie
rozpocznij naukę
fad diet
beztłuszczowy
rozpocznij naukę
fat-free
nietolerancja pokarmowa
rozpocznij naukę
food intolerance
niedożywiony
rozpocznij naukę
malnourished
niedożywienie
rozpocznij naukę
malnutrition
dieta śródziemnomorska
rozpocznij naukę
Mediterranean diet
odżywianie
rozpocznij naukę
nutrition
produkty przetworzone
rozpocznij naukę
processed products
ograniczyć spożycie cukru
rozpocznij naukę
reduce sugar intake
ograniczyć spożycie tłuszczu
rozpocznij naukę
reduce fat intake
bardzo głodny
rozpocznij naukę
starving
dodać
rozpocznij naukę
add
piec (chleb lub ciasto)
rozpocznij naukę
bake (bread or cake)
ubijać jajka
rozpocznij naukę
beat the eggs
gotować (doprowadzać do wrzenia)
rozpocznij naukę
boil
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest2550958.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski dla Twojego dziecka
wypróbuj za darmo
Angielski w podróży
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności