Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Moja lekcja
Moja lekcja
0
66 fiszek
klaudiaantoniewicz
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
odwirować
rozpocznij naukę
centrifuge
niszczyć szkodliwe bakterie
rozpocznij naukę
destroy harmful bacteria
krystlaizować
rozpocznij naukę
crystallize
zestalać
rozpocznij naukę
solidify
ubijanie
rozpocznij naukę
churning
proces odgazowania
rozpocznij naukę
degassing process
dojrzewanie fizyczne
rozpocznij naukę
physical ripening
biologiczne dojrzewanie
rozpocznij naukę
biological maturation
polewa
rozpocznij naukę
icing/coating
środek lipidofobowy
rozpocznij naukę
lipidophobic agent
polepszacz
rozpocznij naukę
improver
gazy o odczynie kwasowym
rozpocznij naukę
acid gases
komora fermentacyjna
rozpocznij naukę
fermentation chamber
prażyć/suszyć
rozpocznij naukę
parching
lukier
rozpocznij naukę
frosting
kremówka
rozpocznij naukę
fondant
barwnik do żywności
rozpocznij naukę
food coloring
pozostawać
rozpocznij naukę
to remain, to stay
składać się z czegoś
rozpocznij naukę
consist of something
luskany
rozpocznij naukę
shelled
ciało obce
rozpocznij naukę
foreign body
zbiory
rozpocznij naukę
harvest
ser niedojrzewający
rozpocznij naukę
unripened cheese
kwasowość
rozpocznij naukę
acidity
wirowanie
rozpocznij naukę
centrifugation
zaszczepione podłoże
rozpocznij naukę
inoculated
obkurczać
rozpocznij naukę
shrink
serwatka
rozpocznij naukę
whey
mleczrnia
rozpocznij naukę
dairy farm
jałowy smak
rozpocznij naukę
sterile taste
odpowiednia temperatura
rozpocznij naukę
appropriate / right temperature
konserwa
rozpocznij naukę
preserve
obróbka wstępna
rozpocznij naukę
pretreatment
warunki uprawy
rozpocznij naukę
cultivation conditions
wymagający
rozpocznij naukę
demanding
zaopatrywać
rozpocznij naukę
provide
zalewać
rozpocznij naukę
deluge
dystrybucja
rozpocznij naukę
distribution
rośliny uprawne
rozpocznij naukę
crops
duża różnorodność
rozpocznij naukę
wide variety
ubijać
rozpocznij naukę
to whisk
wartość pH
rozpocznij naukę
pH value
pęcznieć
rozpocznij naukę
swell
właściwości sensoryczne
rozpocznij naukę
sensory properties
areometr
rozpocznij naukę
hydrometer
składać się z czegoś
rozpocznij naukę
consist of something
schładzać
rozpocznij naukę
cool down
związki lotne
rozpocznij naukę
volatile compounds
odminealizowany
rozpocznij naukę
deminealized
pąk
rozpocznij naukę
bud
siatka
rozpocznij naukę
a net
cyrkulacja powietrza
rozpocznij naukę
air circulation
definiować
rozpocznij naukę
define
izolować
rozpocznij naukę
to isolate
odmiana
rozpocznij naukę
variety
wysokość
rozpocznij naukę
altitude
wyparzacz kawy
rozpocznij naukę
coffee roaster
oddzielanie ziarna kawy od miąższu
rozpocznij naukę
depulping
sito
rozpocznij naukę
sieve
wszechstronny
rozpocznij naukę
versatile
kruchy
rozpocznij naukę
brittle
temperowanie
rozpocznij naukę
tempering
katar sienny
rozpocznij naukę
hay fever
inicjał
rozpocznij naukę
initial
zaplombować
rozpocznij naukę
seal
determinować
rozpocznij naukę
determine
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Klaudiaantoniewicz.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Podstawowe słownictwo angielskie
wypróbuj za darmo
300 najważniejszych określeń po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności