food

 0    39 fiszek    martynazadlo7
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
ser pleśniowy
rozpocznij naukę
blue cheese
Maślanka
rozpocznij naukę
buttermilk
serki do smarowania
rozpocznij naukę
cheese spread
twaróg
rozpocznij naukę
curds
mleko odtłuszczone
rozpocznij naukę
skimmed milk
mleko tłuste
rozpocznij naukę
whole milk
jajecznica
rozpocznij naukę
scarmbled eggs
kwaśna śmietana
rozpocznij naukę
sour cream
bita śmietana
rozpocznij naukę
whipped cream
serwatka
rozpocznij naukę
whey
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
burak
rozpocznij naukę
beetroot
agrest
rozpocznij naukę
gooseberry
zielony groszek
rozpocznij naukę
green peas
por
rozpocznij naukę
leek
kaszanka
rozpocznij naukę
black pudding
kotlet
rozpocznij naukę
chop
puchary
rozpocznij naukę
goblets
poledwica/ledzwie
rozpocznij naukę
loin
smalec
rozpocznij naukę
lard
wątroba
rozpocznij naukę
liver
chude mięso
rozpocznij naukę
lean meat
klopsiki
rozpocznij naukę
meatballs
baranina
rozpocznij naukę
mutton
śledź
rozpocznij naukę
a herring
pasztet
rozpocznij naukę
pate
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
drób
rozpocznij naukę
poultry
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
parówka
rozpocznij naukę
weenie
gotować (np czajnik)
rozpocznij naukę
boil
zapiekanka/zapiekać
rozpocznij naukę
casserole
kości
rozpocznij naukę
dice
zetrzeć (na tarce)
rozpocznij naukę
grate
sos / maczać w sosie
rozpocznij naukę
dip
smak
rozpocznij naukę
flavour

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.